Μπορείς να κολλήσεις μ' ένα αγόρι τόσο πολύ που να σου φαίνεται αδιανόητο το να προχωρήσεις χωρίς αυτόν. Μεταξύ μας, όχι ότι δεν μπορείς, απλά δε θες. Η' ακόμη χειρότερα, δε σ' αφήνει. Εύκολα τον βρήκες, ακόμη πιο εύκολα μπήκες σε σχέση μαζί του, αλλά δύσκολα (πολύ δύσκολα!) θα του πεις το αντίο. Όσο δύσκολα θα κόψεις ας πούμε και τη σοκολάτα στο ξεκίνημα μιας δίαιτας. Η διαφορά είναι ότι η σοκολάτα (ευτυχώς) δεν μπορεί να σου στείλει μήνυμα στις 11 το βράδυ για να σου πει πόσο της λείπεις - ο άτιμος πρώην μια χαρά μπορεί όμως.

Και δε μου λες, πώς ξεπερνάς αυτόν που δε σ' αφήνει να τον ξεχάσεις; Μη θεωρείς ότι δε γίνεται, με μια μικρή δυσκολία, αλλά γίνεται!

1. Μη σκέφτεσαι την καλή πλευρά (υπάρχει άραγε;), σκέψου αυτά που σε έκαναν να φύγεις. Ισχύει πως όταν βλέπεις τα πράγματα από μια μικρή απόσταση (όση σου επιτρέπει ο τύπος τέλος πάντων), όλα φαίνονται λίγο πιο light απ' ότι είναι στην πραγματικότητα. Ξαφνικά το ότι χανόταν για μέρες μοιάζει λιγότερο ενοχλητικό και τα νευράκια του μοιάζουν και λίγο χαριτωμένα. Εννοείται πως όσο τα βιώνεις αυτά κι άλλα τόσα μέσα στη σχέση κάνουν τα νεύρα σου να χορεύουν σάλσα. Μιας και είμαστε ευαίσθητα πλάσματα, κρατάμε περισσότερο τα καλά παρά τα στραβά της υπόθεσης, αλλά αν δεν αλλάξουμε τακτική, προκοπή δε θα δούμε.

2. Βρες άλλο ενδιαφέρον. Προσοχή, sos και φωτάκια που αναβοσβήνουν σ' αυτό το σημείο: μη βιαστείς να μπεις σε σχέση χωρίς να είσαι έτοιμη γιατί κανείς επόμενος δε φταίει να πληρώσει τα σπασμένα του γλυκούλη πρώην σου. Καθόλου δε βλάπτει όμως να έχεις κάποιον να σκέφτεσαι, να σου αρέσει και να κάνει την καρδιά σου να χοροπηδάει κάθε φορά που τον βλέπεις. Αν θέλεις να βγείτε, με την ευχή μου, απλά μη βιαστείς για σοβαρά πράγματα και δεσμεύσεις.

3. Συμβούλευσε τον εαυτό σου, όπως ακριβώς θα συμβούλευες μια καλή φίλη. Ό,τι θα έλεγες στην κολλητή σου, να πεις και στον εαυτό σου. Στο να δίνουμε συμβουλές στους άλλους είμαστε πάντα τέλειες, όταν πρόκειται για εμάς τί παίζει; Δες την κατάσταση σου λες και δεν πρόκειται για σένα (λόγο δύσκολο είναι, ισχύει) και σκέψου τί θα έλεγες στην κοπέλα που θα ήταν μέσα στη σχέση.

4. Γέμισε το χρόνο σου. Τόσο πολύ όσο να μην προλαβαίνεις να σκέφτεσαι τα ίδια και τα ίδια όλη την ώρα. Ασχολήσου με τον εαυτό σου, με την οικογένεια σου, με το σπίτι σου και με τους φίλους σου. Δεν είναι τόσο βαρετό πια το να χαλάς όλη σου την ενέργεια για τον εαυτό σου - ή προτιμούσες να ασχολείσαι με το γιατί δεν απάντησε ποτέ στο μήνυμα σου;

5. Δώσε βάση στις πράξεις του, όχι στα λόγια του. Σου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται και συμπεριφέρεται; Έχουν καμία σχέση τα όσα λέει με τα όσα κάνει; Μήπως υπόσχεται πράγματα που δεν έχει σκοπό να κάνει, αλλά για να σε κάνει να ασχολείσαι μαζί του; Εσύ και μόνο εσύ ξέρεις.

6. Μη σκέφτεσαι πόσο χρειάζεσαι αυτόν, αλλά πόσο χρειάζεσαι εσένα και την ηρεμία σου. Όταν είσαι σε μια σχέση που περισσότερο σε δυσαρεστεί παρά σε ευχαριστεί, κουράζεις πολύ τον εαυτό σου και χάνεις την ηρεμία σου και τη ζωντάνια σου. Το να μείνεις ή να γυρίσεις σ' αυτόν που δε σου κάνει είναι η εύκολη λύση, αλλά βάλε στόχο να βρεις τη σχέση που σε ικανοποιεί 100% - ναι υπάρχει, δεν είναι κάτι εξωπραγματικό. Βρες τα με σένα πρώτα όμως.