Το ένστικτο μας στους άντρες είναι πολύ δυνατό όταν θέλουμε. Προφανώς και θα βρεθεί αυτός που θα σε δουλέψει - μια φορά στη ζωή σου πρέπει να το περάσεις κι αυτό - αλλά μετά από 2-3 εμπειρίες επί του θέματος μπορείς να καταλάβεις ποιος αξίζει, ποιος κάνει για σχέση και ποιος είναι κατάλληλος απλά για να περνάς την ώρα σου (έλα σε ξέρω, κι απ' αυτό χρειάζεσαι). Όταν στέλνει mixed signals όμως, πως μπορείς να καταλάβεις ότι αυτό το άτομο κάνει για σοβαρή σχέση; Βασικά το ζητούμενο είναι θαρρώ να καταλάβεις ότι το άτομο που έχεις απέναντι σου βλέπει τη σχέση σας τόσο σοβαρά όσο κι εσύ - ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο. Μιας και δικαιούσαι να ξέρεις αν σε βλέπει σοβαρά ή σαν μια απλή περιπετειούλα, σου προτείνω να τσεκάρεις τα παρακάτω:

1. Αν το να σε δει είναι μια από τις προτεραιότητες του. Προφανώς και δεν είναι ωραίο να είναι κολλημένος πάνω σου και να μην έχει ζωή πέρα από εσένα, αλλά και το να σ' έχει διαρκώς μέσα στο προγραμμά του είναι ιδιαίτερα κολακευτικό. Κανονίζει να σε δει ή σε θυμάται τελευταία στιγμή όταν δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει; Ασχολείται με το που θα πάτε ή το μόνο που τον νοιάζει είναι να καταλήξετε στο κρεβάτι του; Φαίνεται χαρούμενος όταν σε βλέπει ή είναι με το ρολόι στο χέρι επειδή έχει κανονίσει και με τα παιδιά; Για πες μας!

2. Αν σου έχει γνωρίσει οικογένεια και φίλους. Και ελπίζω να μην πάνε όλα στραβά στη γνωριμία σας - κάτι δικά μου. Δε χρειάζεται να το πάτε για γάμο για να γνωρίσεις τον κύκλο του και να γνωρίσει το δικό σου. Όταν έχεις μια σοβαρή σχέση συνήθως έχεις την ανάγκη να περάσεις χρόνο και μ' αυτή και με τους φίλους σου, να βγείτε όλοι μαζί, να γίνετε μια παρέα, να σταματήσεις να διχάζεσαι τα Παρασκευοσάββατα. Αν αποφεύγει να σου γνωρίσει τον οποιονδήποτε από τον κύκλο του, τότε δεν ξέρω κατά πόσο το πάει σοβαρά.

3. Αν κάνει σχέδια για το (κοινό) μέλλον σας. Παρατηρείς αν μιλάει για μακροπρόθεσμα σχέδια που να έχουν και σένα μέσα; Όπως ας πούμε τις διακοπές των Χριστουγέννων ή την πρώτη σας καλοκαιρινή εκδρομή ή τα γενέθλια σου που είναι σε 4 μήνες από σήμερα. Φυσικά, ακόμη κι αν τα λέει όλα αυτά δεν υπογράφει και κανένα συμβόλαιο ότι θα τα τηρήσει, αλλά από το τίποτα κάτι είναι κι αυτό.

4. Αν έχει χωρίσει πρόσφατα. Συνήθως μετά από ένα χωρισμό προσπαθείς να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να πατήσεις ξανά στα πόδια σου. Δεν αποκλείεται να τον βοηθάς σ' αυτό είτε στο έχει υπονοήσει είτε όχι, αλλά είναι εξίσου πολύ πιθανό να μην είναι έτοιμος συναισθηματικά να ανοιχτεί 100% σε ένα άλλο άτομο. Αν ξέρεις ότι χώρισε πριν ένα μήνα, αν τον βλέπεις λίγο μπερδεμένο και να κρατάει συχνά αποστάσεις, τότε δε σε βλέπει όσο σοβαρά θες. Μπορεί να σε δει στο μέλλον, αλλά ίσως όχι ακόμη. Αυτή είναι η λεγόμενη σχέση rebound - και μόνο σοβαρή δεν είναι.

5. Αν - όπως λέμε εμείς οι καχύποπτες - παίζει το μάτι του. Ένας άντρας που δεν είναι εκεί, το δείχνει. Δε θα διστάσει να φλερτάρει μέσα στη μούρη σου, να μιλήσει με άλλες στο facebook, να κοιτάξει κάθε θηλυκή γάτα που θα περάσει από μπροστά του. Μπράβο βρε, σκέτο κελεπούρι βρήκες.

6. Αν είναι εκεί για σένα. Ίσως και το πιο βασικό απ' όλα. Θα σου σταθεί; Θα έρθει όταν τον χρειαστείς ή θα σου πει ''μωρό παίζει η ομαδάρα, θα τα πούμε αύριο''; Ξέρεις ότι μπορείς να βασιστείς πάνω του; Όλες αυτές τις απαντήσεις τις ξέρεις εσύ καλύτερα από εμένα.