Από μόνο του το να βρίσκεσαι κοντά στο άτομο που σου αρέσει είναι ένας πολύ καλός λόγος για να κάνεις γκάφες, να μπερδεύεις συνεχώς τα λόγια σου, να αφαιρείσαι ενώ μιλάς, να σκοντάφτεις και γενικώς να είσαι ένας θηλυκός γκούφι σε όλο του το μεγαλείο. Όχι, δε συμβαίνουν μόνο στις ταινίες αυτά - μακάρι να ήταν έτσι! Ακόμη κι αν αποφάσισες να βγάλεις αυτό το αμήχανο χαμόγελο από τα χείλη σου και να είσαι ειλικρινής μαζί του, μην προσπαθήσεις να του πεις πώς νιώθεις με κάποιον από τους παρακάτω τρόπους γιατί είναι κίνδυνος - θάνατος! Φοβάσαι την απόρριψη και λογικό, αλλά μην προκαλείς κι εσύ την τύχη σου.

Αν δεν το κάνεις σωστά, μην το κάνεις καθόλου δηλαδή. Τι προτείνω να αποφύγεις:

 

1. Μην το παίξεις ότι δεν τρέχει κάτι, τύπου σου λέω κάτι ασήμαντο, ούτε καν που με νοιάζεις. Προφανώς και δεν το βλέπεις έτσι, οπότε ποιός ο λόγος να το παρουσιάσεις έτσι; Αν το πεις σαν κάτι ασήμαντο, έτσι ακριβώς θα το πάρει και ο άλλος. Είσαι σίγουρη πως αυτό θέλεις; Εκφράσεις του στιλ "ναι okay μ' αρέσεις αλλά εντάξει, δεν τρελαίνομαι, την παλεύω μια χαρά έτσι όπως είμαστε ήδη'' δεν έχουν καμία θέση σε μια σοβαρή εξομολόγηση.

 

2. Βομβαρδισμός με μηνύματα; ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΗ; Αν είναι να το πεις από μήνυμα λέω να το ξανασκεφτείς. Ένα πράγμα να έχεις στο μυαλό σου: τα γραπτά μένουν! Φυσικά αν σου είναι αδύνατο να το πεις με άλλο τρόπο, τότε ένα μήνυμα επιτρέπεται (αρκεί να είναι χαριτωμένο και έξυπνο) και απαγορεύονται κατά συνέπεια τα άπειρα αμήχανα μηνύματα σε μόλις 3' αφού στείλεις την εξομολόγηση σου. Εντάξει;
(εδώ το ρίσκο είναι πιο μεγάλο, μπορεί να μην απαντήσει ποτέ κι εσύ μετά να τρώγεσαι)

 

3. Μην το κάνεις μπροστά σε τρίτους. Πολύ λογικό να μην ξέρεις πότε είναι μόνος του ο τύπος, αλλά λέω να μαντέψεις καλά πριν στείλεις το μήνυμα σου. Σίγουρα όταν έχει μάθημα ή αμέσως μετά και αμέσως πριν, δεν είναι καλή στιγμή. Φαντάζομαι ξέρεις το πρόγραμμα του - άντε καλέ που σε λέω stalker - και μπορείς να κρίνεις ανάλογα. Πέρα από το μήνυμα, δε νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να εκφράσεις τα συναισθήματα σου μπροστά σε άλλα άτομα, ακόμη κι αν πρόκειται για τις κολλητές σου. Είσαι μεγάλο κορίτσι πια.

 

4. Τί εννοείς έλεγες να βάλεις την κολλητή σου να του το πει; Μήπως να τα φτιάξει εκείνη μαζί του για να μην μπεις σε κόπο; Για το δημοτικό είναι μια χαρά τακτική, αλλά μέχρι εκεί. Ξεκόλλα! Δε χρειάζεται να βάλεις την κολλητή σου σε δύσκολη θέση, ούτε τον τύπο. Εξάλλου, κάπως έτσι μειώνεις πολύ τον εαυτό σου, λες και είσαι καμιά δειλή που δεν μπορεί να το χειριστεί.

 

5. Μην τον κοιτάς με ανοιχτό το στόμα, σάλια να τρέχουν, χωρίς να πεις κουβέντα. Στην ανάγκη μάθε απ' έξω αυτό που θες να του πεις, άντε και καμιά έξυπνη ατάκα να έχεις να πετάξεις όταν δεις να τα χάνει αμέσως μετά την εξομολόγηση σου. Μην κάνεις την αμηχανία ακόμη πιο έντονη με το να μη λες τίποτα!

 

6. Δε χρειάζεται να προσπαθείς πολύ για να είσαι ελκυστική. Τύπου παίζω με τα μαλλιά μου, ενώ κάνω φούσκες με την τσίχλα μου, κουνάω απειλητικά το πόδι μου, τονίζω το μπούστο μου και όλα αυτά ξανά και ξανά. Τίποτα από τα παραπάνω δε θα σε ανεβάσει στα μάτια του, keep it simple και να είσαι ο εαυτός σου φυσικά.

 

7. Άσε το πολύ μπλα μπλα. Αν ξεκινήσεις μιλώντας για τον καιρό, έπειτα για την Ολυμπιακάρα, στη συνέχεια για τη συναυλία των Editors και τέλος για τον έρωτα σου, πάει, την έχασες την μπάλα. Μια μικρή εισαγωγή θέλουμε μόνο και μετά βουρ στο ψητό.

 

8. ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΣ. Κακομοίρα μου, μην τυχόν και πεις τίποτα τέτοιο σε άτομο που δεν εμπλέκεται στη ζωή σου και σχεδόν δεν ξέρεις, την έβαψες. Αν πάλι είναι φίλος ή φίλος φίλου ή ο κολλητός σου ή ο γείτονας σου ή κάποιος που έχεις περάσει και 4-5 πράγματα μαζί, απλώς μην πεις το σ' αγαπώ. Πες οτιδήποτε άλλο, περίγραψε το πως νιώθεις, απόφυγε όμως αυτή τη μαγική λεξούλα.

 

9. Όχι δημοσιεύσεις στο facebook και στα σχετικά. Τύπου αφιέρωση ή φωτογραφία με λεζάντα ή ποστ στον τοίχο του ή οτιδήποτε μπορεί να έρθει στο μυαλό σου. Όση λιγότερη δημοσιότητα πάρει, τόσο το καλύτερο. Η΄μήπως να το γράψουμε και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου; Μα πως δεν το σκεφτήκαμε νωρίτερα!

 

10. Όχι δώρο βέβαια! Ούτε γράμμα, ούτε κάρτα, ούτε αρκούδι, ούτε το φούτερ που πάντα ήθελε. Κι αν δε νιώθει το ίδιο για σένα τί θα συμβεί μου λες; Θα στα γυρίσει πίσω ή θα τα πετάξει; Ε όχι δα, μεγάλη η χάρη του!