Επειδή δε θα γινόταν να είναι η σχέση μας φλατ και κατ' επέκταση και η ζωή μας, υπάρχουν κάτι μικρές διαφωνίες - καβγάδες τους λένε θαρρώ - για να υπάρχει αυτό το αλατοπίπερο στην καθημερινότητα μας. Δεν έχει καθόλου πλάκα όταν επαναλαμβάνονται κάθε λίγο και λιγάκι, αλλά έχει μια δόση γλύκας όταν περιμένεις πάνω από το τηλέφωνο για να σε πάρει μετά από 1-2 βαριές κουβέντες. Κάθε ζευγάρι, λοιπόν, που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει μαλώσει τουλάχιστον 1 φορά για τα παρακάτω:

1. Ξέχασες να του στείλεις, ξέχασε να σε πάρει τηλέφωνο. Αυτό συμβαίνει, όσο κολλημένοι και να είστε πάνω στα κινητά σας θα τύχει καμιά φορά. Το λιγότερο είναι αυτό! Το πιο σημαντικό είναι ότι έφτασες ολόκληρη στο σπίτι μετά το πάρτι και ότι πρόλαβε τελικά να ξυπνήσει νωρίς για εκείνη τη δουλειά ακόμη κι αν ξέχασε να στο πει τηλεφωνικώς. Προφανώς κι όταν περιμένεις πως και πως ένα σημάδι από τον άλλο, θέλεις να του ανοίξεις το κεφάλι όταν ανακαλύπτεις πως πολύ απλά του διέφυγε, αλλά ... μικρό το κακό.

2. Έξοδα, χρήματα, αποταμιεύσεις. Συνήθως τέτοιοι τσακωμοί ξεκινούν σε μεγαλύτερες ηλικίες (λέγοντας μεγαλύτερες ηλικίες εννοώ - ωχ αδερφέ - τα 24-25). Μέχρι τότε, ούτε που σε απασχολεί τι κάνει ο άλλος με το πορτοφόλι του. Όταν όμως έρχεται η ώρα να κάνετε κοινά όνειρα και σχέδια, τσουπ, μπαίνει το οικονομικό στη μέση. Πήγε σ' εκείνον τον αγώνα, οπότε δεν μπορεί να ξαναβγεί για ποτό για καμιά δεκαριά μέρες. Ήθελε να πάτε εκδρομή κι εσύ αγόρασες καινούριες μπότες. Ένα πράγμα να θυμάσαι, ποτέ μα ποτέ τα χρήματα δεν αξίζουν να γίνουν αντικείμενο καβγά.

3. Ζηλεύω, ζηλεύω εσένα που αγαπάω και λατρεύω. Αχ, αγαπημένο άσμα. Αχ, φρικτή ζήλια. Δε θα μπορούσα να σε κατηγορήσω αν τον ζηλεύεις, μπορεί να με διαβάζει κανένας γνωστός και να γίνω ρεζίλι. Δεν ξέρω αν μπορείς να την ξεπεράσεις τη ζήλια, αν γίνεται να ξυπνήσεις ένα πρωί και να την έχεις ξεφορτωθεί από πάνω σου - τουλάχιστον προσπάθησε να κάνεις σκηνές για σημαντικά πράγματα. Ζηλεύεις την όμορφη συμφοιτήτρια του, ζηλεύει τον πρώην σου που δε λέει να σε αφήσει σε ησυχία. Ποια είμαι εγώ παιδιά να σας μιλήσω για το πως να αποφύγετε τη ζήλια; Επόμενο παρακαλώ.

4. Τα της κρεβατοκάμαρας. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά είναι λογικό μια στο τόσο να έχετε διαφωνίες και για τις προσωπικές σας στιγμές. Ήταν λίγο περίεργος τις προάλλες, ήσουν ψυχρή πριν δυο μέρες, λύνονται αυτά και ξεχνιούνται στην πρώτη πολύ καλή στιγμή που θα έχετε. Το σημαντικό εδώ είναι να ξεπεράσετε ντροπές και αμηχανίες και να μιλήσετε ανοιχτά για τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας. Η καλή επικοινωνία μπορεί να γίνει πολύ σέξι ενίοτε.

5. Οικογενειακά ζητήματα. Δεν τα πάει καλά με τον αδερφό σου, δε θέλει να σε δει ούτε ζωγραφτιστή η μαμά του. Ε δεν πειράζει, πρόβλημα τους. Προφανώς και είναι ένας λόγος για τσακωμό αυτός, το θέμα είναι να μπαίνετε ο ένας στη θέση του άλλου και να βρίσκετε τις ισορροπίες σας. Αν δεν έχετε σκοπό να παντρευτείτε σε 1-2 μήνες, δεν υπάρχει λόγος να μπερδεύεστε ο ένας στην οικογένεια του άλλου, μακριά κι αγαπημένοι που λένε.

6. Λίγος χρόνος χωριστά; Μπορεί εσύ να θέλεις να είσαι συνέχεια μαζί του, αλλά εκείνος να έχει ανάγκη να μείνει για λίγο μόνος του. Δε σημαίνει ότι δε σε θέλει ή ότι δεν του αρέσεις, αλλά είναι πολύ πιθανό να χρειάζεται χρόνο να κοιτάει απλά το ταβάνι, να κάνει τα δικά του, να διαβάσει, να δει φίλους του, έτσι ώστε να μην μπουχτίσει στη σχέση σας. Οφείλεις να του δώσεις το χώρο και το χρόνο που χρειάζεται. Βέβαια, αν δεν έχει πλύνει τα πιάτα, αλλάζει το πράγμα.

7. Πρώην, αυτές οι άλλες. Άντε μωρέ με τις ενοχλητικές. Δεν μπορείς να ηρεμήσεις λίγο,τσουπ εμφανίζονται απο το πουθενά. Κάτσε λίγο κουκλίτσα μου, τι μας ενοχλείς; Σε καταλαβαίνω, όπως τον καταλαβαίνω κι αυτόν που βγάζει αφρούς κάθε φορά που σου στέλνει απελπισμένο μήνυμα ο πρώην σου. Δε θα σας πω τι να κάνετε με τους πρώην σας, αλλά θα σας πω τι να κάνετε μεταξύ σας: να είστε ειλικρινείς παιδιά μου!