Πιστεύω ότι άργησα αρκετά να καταλάβω ότι για να τα φτιάξεις με κάποιον και να τον κάνεις το ''αγόρι σου'', δεν αρκεί απλά να του αρέσεις και να σου αρέσει. Μεγαλώνοντας λοιπόν συνειδητοποίησα ότι χρειάζονται και πολλά άλλα συστατικά για να μπορέσεις να είσαι με κάποιον και να έχετε μια νορμάλ σχέση που θα πάει μπροστά. Το πιο βασικό πιστεύω ότι είναι το να θέλετε τα ίδια πράγματα, να έχετε παρόμοιους στόχους και ανάγκες, να είστε ειλικρινείς και να περνάτε καλά - δεν είμαι σίγουρη πως όσοι είναι μαζί περνάνε στ' αλήθεια καλά. Το σημαντικό είναι να επιλέξεις το σωστό άτομο, στη σωστή χρονική φάση και κυρίως για τους σωστούς λόγους. Δε θα μπορούσε να χωρέσει καλύτερα σε μια πρόταση ολόκληρο το νόημα του ''βγαίνω με κάποιον''.

Τι πρέπει να προσέξεις όταν θα διαλέγεις το αγόρι σου; Τα παρακάτω!

1. Μην επιλέγεις κάποιον εξαιτίας του φόβου σου. Ποιος φoβός μπορεί να είναι αυτός; Ίσως ότι θα μείνεις μόνη σου για καιρό ή ότι μπορεί να μη βρεις κάποιον άλλο που να σ' αρέσει εμφανισιακά όσο αυτός. Κανένας φόβος δεν αξίζει τόσο, ώστε να μένεις με κάποιον που δε σε κάνει ευτυχισμένη. Καλύτερα να μείνεις μόνη σου περιμένοντας για το κατάλληλο άτομο, παρά να κάθεσαι δυστυχισμένη σε μια δυσάρεστη κατάσταση. Το να κάνεις διάφορες επιλογές εξαιτίας του φόβου σου σίγουρα δε θα σου δείξει το σωστό δρόμο, αντίθετα, το πιο πιθανό είναι να σε μπερδέψει.

2. Γουρούνι στο σακί θα πάρουμε; Πριν βιαστείς να μπεις σε μια σχέση, προτείνω να τον γνωρίσεις πολύ καλά πρώτα. Να μάθεις τις συνήθειες του, την καθημερινότητα του ή ακόμη και τους φίλους του. Δε σου λέω να κάτσεις 5-6 μήνες για να τεστάρεις αν τελικά σου κάνει, αλλά μη δεσμευτείς κι εσύ από το πρώτο κιόλας ραντεβού. Είπαμε, η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι το παν και δε χρειάζεται να επενδύσεις συναισθηματικά σε κάποιον που δεν ξέρεις καν καλά καλά. Στην αρχή όλα φαίνονται τέλεια - το ξέρω αυτό - αλλά αν έχεις το νου σου θα βρεις αρκετούς λόγους είτε για να μείνεις είτε για να φύγεις τρέχοντας.

3. Δώσε ευκαιρίες σε άτομα που δεν είχες σκοπό. Γιατί όχι; Μπορεί - όπως λες κι εσύ - να μην είναι ο τύπος σου, ούτε καν να τον πλησιάζει, αλλά δεν έχεις κάτι να χάσεις αν βγεις για 2 ώρες μ' ένα άτομο που φαινομενικά δε σου κάνει. Τι είναι 2 ώρες από τη ζωή σου; Εξάλλου, μπορεί και να περάσεις ωραία και - ακόμη κι αν δεν σου κάτσει το γκομενικό κομμάτι - να αποκτήσεις έναν καινούριο φίλο.

4. Αυτή τη λίστα που έχεις, πέταξέ τη! Ξέρεις για ποια λέω, γι' αυτή που έφτιαξες ένα βράδυ που βαριόσουν και κατέληξες να την ακολουθείς πιστά. Δεν τη χρειάζεσαι, πέταξέ τη σου λέω! Πως τον θέλεις, πως να είναι τα μαλλιά του, τι δουλειά να κάνει, τι χρώμα μάτια να έχει κλπ. Εσύ δεν ψάχνεις γκόμενο, παραγγελία κούκλας κάνεις. Πολύ απλά, το πιο πιθανό που θα συμβεί είναι να μη βρεις κάποιον που να συγκεντρώνει όλα αυτά τα επιθυμητά χαρακτηριστικά και τελικά να μείνεις εσύ και η λίστα σου, μόνες σας, αφού πρώτα χάσετε πολλές και καλές ευκαιρίες.

5. Επικεντρώσου στα σημαντικά, άσε τις λεπτομέρειες στην άκρη. Τι θα μπορούσε να θεωρηθεί σημαντικό και τι λεπτομέρεια; Το πρώτο είναι - χωρίς δεύτερη σκέψη -  το αν σε σέβεται στ' αλήθεια και το δεύτερο, αν έχει αυτοκίνητο 15χρόνων. Χωρίς σεβασμό δεν πας πουθενά, μ' ένα παμπάλαιο αυτοκίνητο πας παντού. Μπορεί να σε προσέχει πολύ αλλά να μην έχει τα πράσινα μάτια που θες, σιγά το πράγμα. Η' να είναι πολύ ευγενικός και να μην είναι το 1,90 που πάντα ζητούσες. Η' μπορεί να έχει απίστευτο χιούμορ και να σε κάνει να γελάς αλλά να είναι καστανός και όχι ο ξανθός θεός που ονειρευόσουν. Ξεπέρασέ το!

6. Χημεία, ποια χημεία; Αυτή η άτιμη, σε μπερδεύει πολλές φορές. Θεωρώντας ότι ταιριάζεις με κάποιον, προσπερνάς μερικές διαφορές που μπορεί να έχετε, κάνεις πως δε βλέπεις τα αρνητικά στοιχεία του (που ουσιαστικά σ' ενοχλούν) ή προσπαθείς να σε αλλάξεις για να μπορέσεις να επιβιώσεις μέσα στη σχέση. Άρα, καμία χημεία δε βλέπω να υπάρχει, λάθος κάνεις. Όταν θα έχεις χημεία με κάποιον, θα κολλάτε φυσικά και απλά - χωρίς καμία πίεση και υποχώρηση.

7. Άλλο φλόγα κι άλλο σπίθα! Πολλές φορές, ενθουσιάζεσαι με κάποιον επειδή σου αρέσει εξωτερικά ή επειδή βγάζει μυστήριο ή επειδή είναι κάτι καινούριο και σε ανανεώνει ή για πόσους άλλους λόγους. Ο ενθουσιασμός δεν είναι έρωτας κι αυτή η σπίθα που σιγοκαίει δε σημαίνει ότι θα γίνει φλόγα. Το ότι σου παίρνει τα μυαλά είναι άλλη υπόθεση, δε σημαίνει ότι είναι λόγος να μπεις σε σχέση. 

8. Είσαι ο εαυτός σου μαζί του; Άλλο ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να εξετάσεις. Το αν θα σε κάνει να θέλεις να γίνεσαι καλύτερη είναι άλλο θέμα. Το ζητούμενο είναι να είσαι ο εαυτός σου, να μη θέλεις να το ''παίξεις'' κάποια άλλη για να τον κερδίσεις, να είσαι αυθόρμητη και αληθινή. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να μην είσαι αυθεντική, γιατί αργά ή γρήγορα ο πραγματικός σου εαυτός θα βγει στην επιφάνεια. Αν δεν του αρέσει, χμμμμ, πρόβλημα του.

9. Μην περιμένεις ν' αλλάξεις κάποιον. Βασικά, μην το προσπαθήσεις καν. Αν θέλεις να γίνεις η μαμά του, θα αποτύχεις να γίνεις η κοπέλα του. Είναι τόσο μάταιο να προσπαθήσεις να αλλάξεις κάποιον, κυρίως γιατί η αλλαγή θα είναι προσωρινή. Καλύτερα βρες κάτι που να ταιριάζει περισσότερο σ' αυτό που θες - γλιτώνεις χρόνο και ενέργεια. Μη μένεις σε μια κατάσταση που δε σου κάνει γιατί έτσι χάνεις την ευκαιρία να βρεις αυτό που θέλεις. 

10. Κι απλά πέρνα καλά. Όσο λιγότερη πίεση βάλεις στον εαυτό σου για να βρεις αγόρι, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις. Επικεντρώσου στο να έχεις αρχικά τις τελειότερες σχέσεις με τον εαυτό σου, κι όταν το πετύχεις αυτό, τότε είναι πολύ πιο πιθανό να δημιουργήσεις και μια τέλεια σχέση με κάποιον άλλο. Αν σε αγαπάς, τότε θα μπορεί να σε αγαπήσει ο οποιοσδήποτε. Βάλε όμως ως προτεραιότητα το να περνάς καλά, τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.