Κυκλοφορούν πολλές ανάμεσά μας και σίγουρα αρκετές γυναίκες τις ζηλεύουν γιατί τρώνε γλυκά και παγωτά σα να μη συμβαίνει τίποτα. Είναι εκείνες που δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει η λέξη «δίαιτα» και ξέρεις γιατί; Αν θέλεις να είσαι κι εσύ αδύνατη... τότε πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω Tips:

Κάθε μέρα δεν είναι γιορτή

Ενα γεύμα στο εστιατόριο, το πάρτι ενός φίλου, ένα κοκτέιλ μετά την δουλειά, είναι εκδηλώσεις που γίνονται αλλά όχι καθημερινά. Είναι περιστασιακές απολαύσεις που δεν διαταράσσουν, αν γίνονται μια στο τόσο, το βάρος μας. Οι γυναίκες αυτές κάνουν επιλογές με σύνεση. Από την τούρτα γενεθλίων τρώνε ένα μικρό κομμάτι και αν βγουν έξω επιλέγουν ένα κοκτέιλ και όχι όλο τον κατάλογο.

Μιλούν πολύ κατά την διάρκεια του γεύματος

Ναι, μπορεί να βρίσκονται στο τραπέζι για να φάνε, ωστόσο, είναι εκεί και για να μιλήσουν με τους συνδαιτυμόνες τους. Η συζήτηση τις κάνει να νιώσουν χορτάτες, μιας και τσιμπολογώντας και μιλώντας, παράλληλα, η ώρα περνάει και .

Δεν σπαταλούν τον χρόνο τους σε φαγητά διαίτης

Τα φαγητά με ετικέτες χαμηλών λιπαρών και ελάχιστων θερμίδων μπορούν να ακούγονται δελεαστικά αλλά δεν είναι. Το πρόβλημα με αυτά είναι πως είναι πλούσια σε υδατάνθρακες. Αυτοί θα μετατραπούν σε ζάχαρη και ενδεχομένως συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Κανένα φαγητό δεν είναι λάθος

Δεν έχει σημασία να πούμε πως τα μπράουνι είναι «λάθος» και η βρώμη «σωστή». Μελέτη του Πανεπιστημίου του Τορόντο, έδειξε πως οι γυναίκες που στερούνται, για παράδειγμα τη σοκολάτα για μια εβδομάδα, έφαγαν περισσότερο από αυτή την επόμενη. Αν πείτε στον εαυτό σας πως δεν πρέπει να φάτε, να είστε σίγουροι πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα τρώτε με μανία το «απαγορευμένο». Μια ευτυχισμένη σχέση με το φαγητό και με το βάρος, δεν έχει τη λέξη «λάθος» στο λεξιλόγιο της.

Ο ύπνος είναι... φίλος τους

Τι εννοούμε; Οταν είστε κουρασμένες, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να σας απασχολεί είναι ο ύπνος σας. Αν θέλετε να διατηρήσετε σε υγιή επίπεδα τον Δείκτη Μάζας Σώματος σας, έρευνες έδειξαν πως θα πρέπει να τον θέσετε ως προτεραιότητα. Αυτό κάνουν και εκείνες. Στην πραγματικότητα, αν έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια ώρα χουζουρέματος και μιας ώρας άσκησης, προτιμούν το κρεβάτι τους. «Η έλλειψη ύπνου έχει ορμονικές επιδράσεις που δημιουργούν αύξηση του σωματικού βάρους και αλλάζουν την όρεξή σας κάνοντάς σας να επιθυμείτε τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας. Εκτός αυτού, δεν θα έχετε την ενέργεια για να ασκήσει αποτελεσματικά», λέει ο Δρ. Σέμεκ.

Δεν μπαίνουν στο «τρυπάκι» της δίαιτας

Αν φάνε ένα μπέργκερ με πατάτες, δεν νιώθουν τύψεις μετά. Το ξεχνούν και προχωράνε, λέγοντας πως θα προσέχουν στο επόμενο. Τα έχουν καλά με τον εαυτό τους, κάτι που δεν οδηγεί σε διαταραγμένες προσλήψεις φαγητού, όπως η υπερφαγία.

Πηγή: neopolis.gr