Πόσο, μα πόσο τεμπέλες είμαστε. Ξέρουμε ότι η γυμναστική κάνει καλό -πρωτίστως- στην υγεία μας, στο σώμα μας, στην ευεξία, στην αυτοπεποίθηση μας. Κι όμως, γραφόμαστε στο γυμναστήριο της γειτονιάς μας και εννέα στις δέκα φορές, πάμε τις πρώτες δύο βδομάδες και μετά τα παρατάμε. 

Η αλήθεια είναι πως αν δεν έχεις πάρει στα σοβαρά, ό,τι και να σου πω εγώ, στράφι θα πάει. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι ... έξυπνοι τρόποι να ξεγελάσεις τον εαυτό σου και να δεις πιο θετικά την πόρτα του γυμναστηρίου.

1. Πήγαινε με μια φίλη σου


Έχεις περισσότερη όρεξη, όταν βαριέσαι εσύ, σε παρακινεί η φίλη σου και το αντίστροφο, και ειδικά αν έχεις λίγο χρόνο, είναι κι ένας τρόπος για να πείτε τα νέα σας. Προσοχή όμως! Εάν μιλάς κάνα τέταρτο και μετά κάνεις κι  σετ κοιλιακούς, τότε καλύτερα κάτσε σπίτι σου. 

2. Αγόρασε αθλητικά ρούχα-παπούτσια

Εμένα τουλάχιστον έπιασε! Ερωτεύτηκα τα καινούρια μου παπούτσια, το νέο μου αθλητικό κολάν και κάποιος πρέπει να τα δει βρε αδερφέ!

 

3. Ακολούθησε ντούκια σε twitter και Instagram


Ο συλλογισμός είναι πολύ απλός: Αφού μπορεί αυτή, γιατί να μην το προσπαθήσω κι εγώ;

4. Κατέβασε fitness apps
Θα σε βοηθήσουν πραγματικά πολύ. Ορίζεις στόχους, βλέπεις πόσες θερμίδες καις, πόσα χιλιόμετρα έκανες και πολλά πολλά άλλα που σε παρακινούν και σε πεισμώνουν. Εκτός από εφαρμογές, υπάρχουν και τα δημοφιλή wearables, όπως smartwatches, smartrings, κ.α.

5. Κάντο πρωί -πρωί


Δεν το λέω εγώ, το λένε έρευνες. Η γυμναστική το πρωί σου φτιάχνει την ημέρα, τη διάθεση και σου παίρνει λιγότερο χρόνο, γιατί όλοι πάνε το απόγευμα γυμναστήριο και ένα μηχάνημα μπορεί να είναι κατειλημμένο για ένα τέταρτο, ενώ το πρωί είναι πάντα πιο χαλαρά. Έτσι, ξεγελιέσαι πιο εύκολα. Πέρα από αυτό όμως, αν ορίσεις ότι θα πηγαίνεις το πρωί, δε θα βγεις εύκολα από το πρόγραμμά σου. Τέλος, η πρωινή γυμναστική έχει και καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα σου, υποστηρίζουν οι γυμναστές.