Αχ αυτό το άτιμο το φιλί! Έχει μαγικές ικανότητες θαρρώ. Μπορεί να σε κάνει να πετάς, να νιώθεις ένα ολόκληρο κοπάδι πεταλούδες στο στομάχι σου, να σε κάνει να σκέφτεσαι τον τύπο από το πρωί μέχρι το βράδυ, να το επαναλαμβάνεις στο μυαλό σου ξανά και ξανά και ξανά και να μην το βαριέσαι λεπτό. Ένα φιλί από το άτομο που θες πολύ απλά σε δένει σαν ξόρκι. Από τη στιγμή που θα το νιώσεις, πάει, την πάτησες! Κακό φιλί δεν υπάρχει, στο έχω ξαναπεί, υπάρχει κακή χημεία. Καλό φιλί υπάρχει και φήμες λένε πως το φιλί όταν είναι καλό είναι τέλειο κι όταν είναι κακό είναι απλά απαίσιο.

Πως μπορεί να καταστραφεί ένα φιλί; Eίτε έχεις χημεία με τον άλλο είτε όχι, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορούν στ' αλήθεια να χαλάσουν αυτή τη μοναδική στιγμή που σε κάνει να βλέπεις καρδούλες και αστεράκια.

1. Σάλια, σάλια, πολλά σάλια. Καθόλου σέξι και σεμνό δεν είναι όταν μετά το φιλί, βγάζεις το χαρτομάντηλο να σκουπίσεις τη μούρη σου. Τόσα σάλια προφανώς και δεν μπορείς να τα αντέξεις στο πρόσωπο σου, αλλά κι αυτός πανάθεμα τον, τι ήθελε; Να σε καταπιεί ολόκληρη; Όχι ότι δεν μπορείς να το πάθεις κι εσύ αυτό - έχετε το νου σας κορίτσια να μη σαλιώνετε τον άλλον σαν να είναι γραμματόσημο. Αυτή η τεχνική που έλεγαν και οι γιαγιάδες μας δεν είναι τόσο τρέντι πια και δε νομίζω πως όσο περισσότερο τον φτύνεις (κυριολεκτικά) τον άλλο τόσο περισσότερο θα κολλάει.

2. Τσάμπα 7 χρόνια σιδεράκια. Είμαστε κι εμείς που είδαμε και πάθαμε να ισιώσουμε τα δόντια μας, είναι κι αυτοί που έρχονται και τα τρακάρουν με τη γλώσσα τους ή με τα δόντια τους. Κάτσε φίλος, ένας Ryan Gosling ξέρει τι τράβηξα για να έχω αυτό το αποτέλεσμα που βλέπεις! Μην είσαι άγαρμπη κι εσύ, απαλές κινήσεις, ήρεμα και όμορφα, χωρίς δύναμη, με ελεγχόμενο πάθος, με χάρη και σύνεση.

3. Μεγάλο στόμα έχεις, μεγάλη πόρτα θα διαβείς. Αχ ναι, έχω ακούσει πολλές τέτοιες ιστορίες για αγόρια ή και κορίτσια που άνοιγαν το στόμα λες και ήταν για εξέταση στον οδοντίατρο. Εντελώς τρομακτικά αυτά τα σαγόνια του καρχαρία, άσε που δεν έχουν και κανένα ρομαντισμό. Εγώ πάντως μια φορά τρόμαξα όταν άκουσα αυτές τις περιγραφές!

4. Που την πάμε τη γλώσσα άραγε; Άλλο από εκεί. Καταλαβαίνω πολύ καλά αυτή την αμήχανη στιγμή που δεν ξέρεις που να βάλεις τα χέρια σου, πως να στρίψεις το κεφάλι σου και προς τα που να στείλεις στη γλώσσα σου. Εντελώς ανεπίτρεπτο όμως αν καταλήγεις να τον πνίγεις τον άλλο, γιατί θα βρεθείτε να φιλιέστε σε κανένα θάλαμο νοσοκομείου μετά.

5. Και μετά μπήκε στη ζωή μας το φιλί ''washing machine'' - όρος που υπάρχει στ' αλήθεια και δεν είναι δική μου επινόηση. Τι παίζει σ' αυτό το φιλί; Όλα τα στραβά του κόσμου θα λεγα. Πολύ σάλιο, άπειρες βόλτες της γλώσσας δεξιά κι αριστερά, κι αυτό ήταν, τέλος.

6. Το φιλί του τεμπέλη. Μην αφήνεις τη γλώσσα σου παρκαρισμένη και περιμένεις από τον άλλο να κάνει τα υπόλοιπα. Πρέπει να δείξεις λίγη θέληση, ζωντάνια και τόλμη. Το φιλί σίγουρα δεν είναι απλά παρκάρω τη γλώσσα μου στο στόμα του άλλου να την κάνει ό,τι στην ευχή θέλει.

7. Τα σαγόνια του καρχαρία Νο2. Πως σου φαίνεται να χάνεις τον μισό σου εαυτό σ' ένα φιλί; Λέω για τότε που σε δαγκώνει και απλά καταλήγει να σου ματώνει τα χείλια - κανένας ρομαντισμός και καμία σεξουαλικότητα. Γι' αυτό απόφυγε τις πολλές αγριάδες κι εσύ. Αν δε θες να σε σπρώξει ή να αρχίσει να κλαίει από τον πόνο απόφυγε να του τραβάς τα χείλια με τα δόντια σου, μπορεί να του προκαλέσεις καμιά ανεπανόρθωτη βλάβη.

Ορίστε 7 παράξενα πράγματα που δεν ήξερες για το φιλί!