Δε χωράει αμφιβολία πως οι πρώτες φορές είναι ξεχωριστές. Η πρώτη περίοδος, το πρώτο φιλί, η πρώτη σχέση, όλα τα πρώτα είναι ιδιαιτέρως ξεχωριστά. Στο μυαλό σου γίνονται τεράστιο θέμα βέβαια και παίρνουν μεγάλες διαστάσεις που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, αλλά δε φταις εσύ, το παθαίνουμε όλες. Πάντα. Όλες τις πρώτες φορές.

firstkiss

Τι πρέπει να ξέρεις όμως πριν το πρώτο σου φιλί;

1. Δε χρειάζεται να ξεσηκώσεις ό,τι βλέπεις στις ταινίες. Όταν έρθει η ώρα, όλα θα σου βγουν φυσικά. Καλύτερα να μη σκέφτεσαι τι πρέπει να κάνεις ή τι είδες τη φίλη σου να κάνει όταν φιλιόταν με το αγόρι της ή τι έκανε η αγαπημένη σου ηθοποιός στην ταινία που είδες - δε χρειάζεται να πάρεις μαθήματα από κανέναν! Εξάλλου, αν υπάρχει χημεία με το άτομο που θα υπάρξει το πρώτο σου φιλί (και κάθε φιλί δηλαδή από εδώ και πέρα) θα φανεί, θα το νιώσεις και θα το καταλάβει κι αυτός. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλό και κακό φιλί, υπάρχει καλή και κακή χημεία. Φυσικό κι επόμενο να μην ταιριάζουμε μ' όλους. Τι συμπέρασμα βγάζουμε; Αν το πρώτο σου φιλί δεν είναι καλό, δεν υπάρχει λόγος να απογοητευτείς. Ίσα ίσα μπορείς να ελπίζεις ότι η επόμενη φορά είτε με το ίδιο είτε με άλλο άτομο θα είναι πολύ πολύ πολύ καλύτερη.

therightguy

2. Δεν τρέχει τίποτα που δε συνέβη ακόμη. Μην πιστεύεις ότι είσαι η μόνη που δεν έχει νιώσει ακόμη το πρώτο της φιλί. Υπάρχουν πολλά άτομα της ηλικίας σου που έχουν κάνει αρκετά σ' αυτόν τον τομέα, υπάρχουν κι άλλα που δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα. Και τι πειράζει δηλαδή; Δεν υπάρχουν κανόνες σ' αυτά, το κάθε άτομο προχωράει με το δικό του ρυθμό. Μεγαλώνοντας θα δεις ότι δεν έχεις κανένα λόγο να βιάζεσαι για κάτι τέτοιο, μιας και το πρώτο φιλί έρχεται φυσικά. Να δίνεις ευκαιρίες σε αγόρια να σε πλησιάσουν και να σε γνωρίσουν καλύτερα, σταμάτα να δείχνεις απόμακρη, αλλά σταμάτα επίσης να το έχεις καρφωμένο διαρκώς στο μυαλό σου.

imsingle

3. Το πρώτο φιλί δεν έχει ηλικία. Μα ακόμη δεν κατάλαβες ότι δεν υπάρχουν πρέπει σ' αυτά; Η περίοδος έρχεται από μόνη της και δε σε ρωτάει καν, όλες οι άλλες πρώτες φορές θέλουν τη συγκατάθεση σου. Θα κάνεις λάθος αν πιστέψεις ότι η πρώτη σου φορά για να φιληθείς ή να βγεις με κάποιον, πρέπει να συμβεί μόνο και μόνο επειδή οι φίλες σου έχουν ήδη φτάση σ' αυτό το βήμα. Το τι κάνουν οι άλλες, δε θα έπρεπε να είναι το κριτήριο, αλλά το τι νιώθεις εσύ. Αν το πρώτο σου φιλί έρθει στα 16 ή στα 18 ή στα 20, δεν τρέχει απολύτως τίποτα. Μπορεί να έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις κι αν θες τη γνώμη μου, let it be, όσο το κυνηγάς πεισματικά μπορεί να το διώχνεις ταυτόχρονα.

Κάπου εδώ, δε θα μπορούσα να μη βάλω αυτό το βίντεο που αγαπώ!

High five μετά το πρώτο φιλί ... απαραίτητα!