Το τέλειο τζιν που θα αγοράσεις μπορεί να είναι ακριβό ή φτηνό, μια μεγάλη επένδυση ή απλά ένα key piece για το look σου, με διάφορα σχέδια, σε διάφορα στυλ, σε πιο σκούρα ή ανοιχτή απόχρωση, στο μήκος που θέλεις - οι επιλογές είναι άπειρες. Το θέμα είναι να ξέρεις διάφορα tricks ώστε να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη και το τζιν σου πιο υπέροχο από ποτέ! Πότε να τα πλύνεις, πως να τα πλύνεις κι άλλες χρήσιμες συμβουλές ακολουθούν παρακάτω:

1. Τα πολύ στενά και εφαρμοστά τζιν αντέχουν και 6 μήνες χωρίς πλύσιμο. Όχι μόνο αντέχουν, αλλά χρειάζονται κιόλας αυτό το εξάμηνο για ένα βασικό λόγο: όλη η ομορφιά στο στενό τζιν είναι ότι αγκαλιάζει τα πόδια σου και παίρνει το σχήμα τους, μετά το πλύσιμο σε σύντομο κιόλας διάστημα από την αγορά τους, το σχήμα αυτό χάνεται.

2. Τα υπόλοιπα τζιν (τα ξεθωριασμένα/σκισμένα) μπορείς να τα πλένεις πιο συχνά και πέρα απ' όταν λερωθούν, κυρίως όταν νιώθεις ότι ''σακκουλιάζουν'' γιατί σημαίνει ότι έχουν χάσει τη φόρμα τους.

3. Αν πάλι θες να τα φρεσκάρεις λίγο χωρίς να τα πλύνεις, μπορείς είτε να τα κρεμάσεις μέσα στο μπάνιο όταν μπαίνεις για ντους - έτσι ώστε να τα ανανεώσουν οι υδρατμοί ή κιόλας μπορείς να τα κλείσεις σε μια πλαστική σακκούλα και να τα βάλεις ... στην κατάψυξη για δυο μέρες περίπου. Στην κατάψυξη θα σκοτωθούν όλα τα βακτήρια να ξέρεις.

4. Προκειμένου να μην ξεθωριάσουν, να τα γυρίσεις μέσα - έξω και να προτιμήσεις κρύο νερό και πλύσιμο στο χέρι. Αν θέλεις φυσικά να ξεθωριάσουν, να προτιμήσεις πολύ ζεστό ή καλύτερα ... καυτό νερό!

5. Πρόσθεσε μισή κούπα από αποσταγμένο λευκό ξύδι όσο ακόμη πλένεις το σκουρόχρωμα τζιν σου για να διατηρήσεις τη φρεσκάδα του για αρκετό καιρό μετά την πλύση.

6. Μη σιδερώνεις τα τζιν σου όσο είναι ακόμη βρεγμένα. Αν βέβαια κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να γίνει, τουλάχιστον χαμήλωσε τη θερμοκρασία στο σίδερο για να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο ''το κακό''. Καλύτερα πάντως να τα κρεμάς για να στεγνώσουν.

7. Μην βάζεις όλα τα denim στο ίδιο ράφι, το ένα πάνω στο άλλο, για έναν πολύ σοβαρό λόγο: έτσι δεν αναπνέει το ύφασμα. Ούτε και σε μια σκασμένη με ρούχα ντουλάπα, θέλουν χώρο τα τζιν σου - δεν μπορούν την καταπιέση!

8. Αν θες να κοντύνεις κάποιο τζιν, να το πλύνεις δυο φορές πριν το πας στη μοδίστρα - να θυμάσαι ότι τα τζιν μπαίνουν στο πλύσιμο, είναι νόμος!