Οποια αγαπάει τη μόδα και το style το  έχει αντιληφθεί εδώ και χρόνια. Η  Miu Miu είναι η μάρκα που είναι ερωτευμένη με τις αντισυμβατικές γυναίκες: έξυπνα επιφανειακές, τολμηρά αστείες, θηλυκά φεμινίστριες. Η Miuccia Prada αντιλαμβάνεται πως η μόδα δεν είναι επιφανειακή: εμπλέκεται στη σχέση μας με τον κόσμο που μας περιβάλει. Η δύναμη να χτίζεις τη δική σου ταυτότητα – να αναγνωρίζεις, να διαμορφώνεις, αλλά και να σπας τους κανόνες – είναι γυναικείο προνόμιο. Αποτελεί τη δήλωση ανεξαρτησίας τους. Διαμορφώνουν το δικό τους πρόγραμμα, χωρίς να δώσουν λογαριασμό. Το στυλ τους ενσαρκώνει τις προηγούμενες αξίες, είναι φινετσάτο και δυναμικό, εκλεπτυσμένο και αυστηρό, σεμνό και εξωφρενικ

 

Η Ιστορία

Ένα άρωμα δεν μπορεί να εκφράσει τις σκέψεις μας, αλλά διεγείρει άμεσα αντιδράσεις, επικαλείται βαθύτερα συναισθήματα και αναμνήσεις. Το αισθανόμαστε στην κυριολεξία. Αλλά στην περίπτωση του αρώματος Miu Miu τίποτα δεν είναι αυτό ακριβώς που φαίνεται, γιατί απλά οι κώδικες που διαχωρίζουν το αυθεντικό από το τεχνητό, τη φαντασία από την πραγματικότητα, το κλασσικό από το μοντέρνο, πάντα αναιρούνται και επαναπροσδιορίζονται. Στη μάρκα συνυπάρχουν η συστολή με μια διάθεση αταξίας: φλερτάρουν με τον κόσμο και δημιουργούν προσδοκίες. Έτσι και το πρώτο άρωμα του οίκου Miu Miu έχει κάτι από χίμαιρα: δεν μπορείς ακριβώς να το κατατάξεις σε κάποια κατηγορία, γιατί απλά αρνείται να κατηγοριοποιηθεί. Είναι ένα άπιαστο άρωμα – άλλωστε η γυναίκα Miu Miu απορρίπτει φυσικά το συμβατικό, το σωστό, το τετριμμένο, το κλισέ – γιατί απλά οι αξίες από τις οποίες εμπνέεται είναι άπιαστες: η νεανική διάθεση, η ανεξαρτησία και η αυτοπεποίθηση που πηγάζουν από τη γυναίκα που ξέρει τι θέλει. 

Το παιχνιδιάρικα αυθάδες άρωμα

Η Miuccia Prada είναι ειδική στο να συνδυάζει αντιφατικά στοιχεία. Ενώνει στοιχεία συνηθισμένα με άλλα, απόλυτα εξεζητημένα, ώστε να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα εντυπωσιακό, που δεν είναι όμως ποτέ σκηνοθετημένο. Στηριζόμενη στην έμπνευση της Prada, η αρωματοποιός Daniela Andrier δημιουργεί ένα άρωμα γεμάτο αντιφάσεις. Ξεκινάει με ένα κομψό, αισθησιακά λουλουδάτο  lily of the valley, σε μια σύνθεση με αυθεντικό γιασεμί, αυθεντικό τριαντάφυλλο, καθώς και συνθετικές πράσινες νότες. Στη συνέχεια, το απαλό, δροσερό και αθώο άρωμα προσγειώνεται απότομα: με τον ξυλώδη και πικάντικο τόνο από Akigalawood®, ένα εκχύλισμα από πατσουλί. Το Akigalawood® προσθέτει μια δόση μελαγχολίας στο σπινθηροβόλο πνεύμα των λουλουδιών. Ο εντυπωσιακός συνδυασμός που προκύπτει, φαίνεται φυσικός και διαχρονικός – τα λουλούδια ενώνονται με τη γη – αλλά το τελικό ελιξίριο, αποτέλεσμα της πολύπλευρης διαδικασίας απόσταξης, είναι απόλυτα σύγχρονο, μια αλχημιστική παρέμβαση. Το τελικό αρωματικό προϊόν είναι ζωηρό και συνάμα λίγο προκλητικό: είναι πολύ Miu Miu.

Το εντυπωσιακό  μπουκάλι

Όπως και το ίδιο το άρωμα, έτσι και το μπουκάλι συνδυάζει αντιφατικά στοιχεία. Το αισθησιακό, απαλό μπλε, καπιτονέ, οπάκ γυαλί – εμπνευσμένο από την περίφημη ματελασέ υπογραφή του οίκου Miu Miu – με το λευκό ματ λαιμό, είναι κλασσικό και παράλληλα ποπ. Ο διαφανής, κόκκινος δίσκος, προσθέτει μια παιχνιδιάρικη, καλλιτεχνική, ξεχωριστή νότα, αλλά και ένα ζεστό χρωματικά τόνο σε αντιδιαστολή με την ψυχρή μπλε απόχρωση του μπουκαλιού. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι νεανικό και θηλυκό, αλλά ξεχειλίζει επίσης από κομψότητα: η αμυδρή ανάμνηση ενός ονείρου ζωντανεύει σε έντονο  Technicolor. 

 

Το Κορίτσι πρωταγωνίστρια

Η Stacy Martin είναι ένα μοναδικό ταλέντο, με παιχνιδιάρικη ευφυΐα και μια καλλιτεχνική εγρήγορση που τα συναντούμε στην καρδιά του αρώματος Miu Miu. Υπό τη φωτογραφική επιμέλεια του διάσημου φωτογράφου Steven Meisel, η διαφημιστική καμπάνια του πρώτου αυτού αρώματος συλλαμβάνει τη μοναδική φύση της Stacy: εύπλαστη, απόλυτα θηλυκή και λίγο εκκεντρική. Τα υπερβολικά της μάτια, τα καλοχτενισμένα της μαλλιά τραβηγμένα πίσω και το φορεματάκι της με τα μπλε μοτίβα – που εναρμονίζονται τέλεια με το μπλε μπουκάλι του αρώματος – όλα τα στοιχεία παραπέμπουν στην αισιοδοξία του κινηματογράφου στις αρχές της δεκαετίας ’60, καθώς και στο ανάλαφρο και παιχνιδιάρικο πνεύμα που χαρακτηρίζουν τη μάρκα. Αυτή όμως η ανάλαφρη διάθεση αιφνιδιάζεται από μια ανατροπή στο τελευταίο πλάνο: Η Stacy έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με ένα ασπρόμαυρο γατάκι. Στον κλασσικό οίκο μόδας Miu Miu η σύγκρουση παίρνει απροσδόκητη τροπή: η Stacy επιδίδεται σε μια μάχη επιθυμιών με το γατάκι της και το μπουκάλι του αρώματος είναι το αδιαμφισβήτητο τρόπαιο.

 

 

Θα το βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών.

  • MIU MIU EDP 30ML, 50ML, 100ML
  • MIU MIU BODY LOTION 200ML
  • MIU MIU  BODY CREAM 200ML
  • MIU MIU SHOWER GEL 200ML