Συναντήσαμε την  συγγραφέα των Best sellers, την  Κατερίνα Μανανεδάκη και εκείνη μας είπε τα πάντα για το καινούριο της βιβλίο, για την αγάπη της στη γραφή, για το πώς είναι στα αλήθεια να δουλεύεις και να μεγαλώνεις δύο παιδιά ,αλλά και τι είναι για αυτήν yolo και φυσικά ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας!


1. «Πως να σκοτώσεις τον άντρα σου», ο τίτλος του καινούριου σου βιβλίου. Πες μας λίγα λόγια για αυτό το ξεχωριστό -απ'ότι φαίνεται κι από τον τίτλο- βιβλίο!

Είναι ένα λίγο αντισυμβατικό, σουρεαλιστικό, αληθινό και πολύ διασκεδαστικό  θέλω να πιστεύω βιβλίο. Περιγράφει μια ιστορία γάμου και απιστίας, με πολλά «θέλω» και πολλά εμπόδια, πολλές δολοπλοκίες και… δολοφονικές σκέψεις ! 
Η Ξένια και ο Παναγιώτης είναι παντρεμένοι, εκείνος την απατά εκείνη το ανακαλύπτει με τον χειρότερο τρόπο και αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της! Ανα πάσα στιγμή όλα είναι στο τραπέζι  και οι ήρωες κάνουν τα πάντα για να μας κάνουν να χαμογελάσουμε.  

 

2. Πολλά βιβλία, πολλά best sellers.«Έχετε Μήνυµα στο Κινητό σας», που πρόκειται να γίνει κινηµατογραφική ταινία, «Διαζύγιο αλά Ελληνικά» , «Τι Τραβάµε κι Εµείς οι Μάνες!», το οποίο έχει µεταφραστεί ήδη στα γερµανικά, «Ουουου Μοιχεύσεις!», «Στο Μεγάλο Κρεβάτι της Show biz», «Για Έναν Άντρα», «Ίδια η Μάνα σου Έγινες», «Είναι Τρελές Αυτές οι Γυναίκες!» κτλ. Μα, πως τα καταφέρνεις και πάντα ό,τι γράφεις, γίνεται επιτυχία;
Επιτυχία είναι μια ιστορία που τη γράφει ένας, να γίνεται τελικά μια ιστορία που τη διαβάζουν πολλοί.  Σε κάθε βιβλίο μου πιστεύω πως οι αναγνώστες  αναγνωρίζουν και ανακαλύπτουν ένα τουλάχιστον κομμάτι του εαυτού τους. Προσπαθώ με τη γραφή  να καταγράψω τις εικόνες της σύγχρονης πραγματικότητας, την ηθογραφία του σήμερα, «στήνω» ήρωες που ζουν στη διπλανή πόρτα , κάνω πρωταγωνιστές εμάς τους ίδιους. Κι η αληθινά κερδισμένη της επιτυχίας όπως λες είμαι εγώ αφού όλη η θετική ενέργεια και η χαρά των αναγνωστών επιστρέφει σε μένα! 

3.«Ξεχωρίζεις» κάποιο από τα βιβλία σου;
Αγαπώ το «Μήνυμα στο Κινητό» γιατί ήταν το πρώτο και το τυχερό μου, το «Τι τραβάμε κι εμείς οι μάνες» που τόσες πολλές μαμάδες  διάβασαν και γέλασαν μαζί του  και παρατηρώ τώρα με μεγάλη χαρά το  «Πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου» να γίνεται σημείο αναφοράς στις κουβέντες των ζευγαριών με πολλά πολλά υπονοούμενα, αστεία και μπηχτές του τύπου, «θα σε σκοτώσω κακομοίρη μου έτσι και με  απατήσεις!» 

 

4. Ως συγγραφέας και ως δημοσιογράφος, τι θα συμβούλευες τα νέα κορίτσια που έχουν έφεση στο γράψιμο και θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτό;
Να γράφουν. Να γράφουν συνεχώς για όλα και για όλους. Και να παρατηρούν. Επίσης να κρατούν σημειώσεις με όλα όσα τους «κλέβουν» το μάτι και το μυαλό. Η γραφή είναι ένα υπέροχο παιχνίδι λέξεων που γίνονται εικόνες και  μπορεί να σε οδηγήσει σε τόπους μοναδικούς μακριά από όλα τα δύσκολα και τα γκρίζα. 

 


5.Ποιό είναι το κλειδί της επιτυχίας για να πετύχει μια νέα γυναίκα σε αυτό το χώρο;
Να είναι ευέλικτη, να ενημερώνεται, να έχει πείσμα, επιμονή και υπομονή, να έχει φίλες και φίλους που μπορούν να σταθούν δίπλα της και να εύχεται να έχει την τύχη  να βρεθεί στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή! 

 

 6. Τι είναι για εσένα yolo; Έχεις ζήσει ποτέ μια εμπειρία άκρως... yolo;
Για την ακρίβεια ζω καθημερινά απόλυτες εμπειρίες  yolo αφού είμαι μαμά δυο παιδιών! Ακροβατώ σε ένα τεντωμένο σκοινί προσπαθώντας να βρεθώ σε πολλά μέρη ταυτόχρονα.  ΥOLO  κι όποιος αντέξει! 


7. Εκτός από τα δικά σου βιβλία, ποιο βιβλίο προτείνεις για διάβασμα το καλοκαίρι που μας έρχεται; Έχεις κάποιο αγαπημένο, ξένο ή ελληνικό;

Την "Καρδερίνα" της Ντόνα Τάρτ, το "Ε2"  της Πάμ Γκρούτ, το «Πώς να χάσεις μια γυναίκα» του Ντίαζ Τζούνο, το «Ο Εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε», το «Χάρτινες πόλεις του Τζόν Γκρήν.

Ένα βιβλίο για παρέα και το καλοκαίρι και πολλά πολλά χαμόγελα! 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Α.Α.ΛΙΒΑΝΗ