Το καλοκαίρι είναι μια φάση που συνήθως χάνεσαι με φίλους και γνωστούς, κυρίως γιατί αν δεν πάτε όοοολοι μαζί διακοπές, όταν εσύ θα είσαι στην Αθήνα οι άλλοι θα λείπουν και το αντίστροφο. Κανόνισες διακοπές με την ξαδέρφη σου, μετά διακοπές με το αγόρι σου, μετά καμιά εκδρομή με κάτι παιδικούς φίλους και τους γονείς σας ... τους φίλους σου τους ξέχασες μωρέ;

Κανόνισε κάτι και γι' αυτούς ακόμη κι αν δεν ήρθε η εποχή να περάσετε 10 μέρες σε κάποιο τροπικό τοπίο, όπως υπόσχεστε ο ένας στον άλλο εδώ και χρόνια. Δε χρειάζεται να μαζέψετε μεγάλο μπάτζετ ή να κάνετε κάποιον τρελό προγραμματισμό, μιας και το απλό είναι πάντα το καλύτερο. Ειδικά αυτές τις μέρες που είναι από τις πιο ζεστές και τεμπέλικες του χρόνου! 

Όσο πήγαινα ακόμη σχολείο και λίιιιγο πιο μετά, ο Αύγουστος ήταν ο χειρότερος μου μήνας. Η πόλη ερήμωνε, όλοι οι φίλοι μου ήταν διακοπές με αποτέλεσμα εγώ να (ξε)μένω μόνη μου στην Αθήνα - όποιος πάει παραδοσιακά διακοπές τον Ιούλιο αυτά παθαίνει. Τώρα πια, που οι διακοπές στα νησιά συμπυκνώνονται και οι περισσότεροι βρίσκονται κάπου εδώ γύρω τριγύρω, δεν έχεις δικαιολογίες για να χάνεσαι με την παρέα σου το καλοκαίρι.

Ακολουθούν 5 τρόποι για να διασκεδάσεις με τους φίλους σου αυτές τις ζεστές μέρες του χρόνου!

1. Μαραθώνιος σειρών. Πολλές φορές ο ποιοτικός χρόνος που μπορείς να περάσεις με τους φίλους σου είναι κι αυτός όπου δε μιλάτε καθόλου - απλά χαλαρώνετε ο ένας δίπλα στον άλλο και απολαμβάνεται από κοινού μια δραστηριότητα ή ένα θέαμα. Καλύτερο θέαμα από την αγαπημένη σας σειρά υπάρχει; Δεν υπάρχει!

2. Beauty classes με τα κορίτσια. Διώξτε τα αρσενικά της παρέας και ασχοληθείτε με την ομορφιά σας επιτέλους! Βάψτε νύχια, φτιάξτε μαλλιά, δημιουργήστε μάσκες προσώπου, ανανεωθείτε! Φιλική συμβουλή: Όσο τα κάνετε όλα αυτά, μην τυχόν και ξεχάσετε να μιλήσετε για αγόρια, να κουτσομπολέψετε, να πιείτε λίγο από το αγαπημένο σας κρασί και να γελάσετε με την καρδιά σας. Η' τα κάνουμε σωστά ή δεν τα κάνουμε καθόλου!

3. Βγάλτε το σκύλο βόλτα ή κάντε τις δουλειές σας μαζί. Αν κάποιος από την παρέα έχει σκύλο ή αν έχετε όλοι, οργανώστε μια κοινή έξοδο για σκύλους και αφεντικά. Τώρα αν δεν έχετε σκύλο, μπορείτε απλά να συνδυάσετε τις δουλειές σας - είτε αυτό σημαίνει ψώνια στο σούπερμαρκετ της γειτονιάς, είτε καθαρισμός του κήπου, είτε ξεκαθάρισμα στη σαβούρα της αποθήκης. Αν συνεργαστείτε, θα έχετε καλύτερα από αποτελέσματα και σε χρόνο ρεκόρ!

4. Ανταλλάξτε ρούχα. Ναι ίσως χρειαστεί να ξαναδιώξετε τα αγόρι της παρέας γι' αυτή τη δραστηριότητα - αν και πρέπει να πω ότι μετά τεράστιας χαράς θα φορούσα τα T shirts του κολλητού μου. Όπως και να χει, το swap not shop ας γίνει το σλόγκαν σας γι' αυτές τις μέρες που περνάμε και δώστε ρούχα η μία στην άλλη. Το σκουπίδι το δικό σου μπορεί να αποδειχθεί ένας θησαυρός για κάποια άλλη, οπότε why not?

5. Φαγητό σαν να μην υπάρχει αύριο. Μαντεύω ότι έχετε λιώσει στις δίαιτες για να είστε άψογες στο καινούριο σας μπικίνι, καιρός λοιπόν για μια μικρή παρανομία! Μπορείτε να μαγειρέψετε ή να παραγγείλετε κινέζικο ή οτιδήποτε τραβάει η όρεξη σας. Με τόση κουβέντα ή με τα επιτραπέζια που θα παίζετε για ώρες, θα σας ανοίξει η όρεξη. Αναγκάστε τους άντρες της παρέας να κουβαλήσουν προμήθειες σε ποτά και αναψυκτικά.