Λίγο πριν από τις γιορτές, σε πιάνει αυτή η μανία να αγοράσεις καινούρια πράγματα, αγχώνεσαι για το τι θα φορέσεις σε πάρτι και ρεβεγιόν, άσε που σου γυάλισε και εκείνο το μαύρο φόρεμα..Αλλά από λεφτά, ας μην το συζητήσουμε...

Όταν έχεις τη δυνατότητα ν' αγοράσεις ό,τι θέλεις, δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. Όταν όμως θες να ανανεώσεις την ντουλάπα σου και ταυτόχρονα να ξεφορτωθείς ρούχα που δε φοράς τι κάνεις; Θα σου πω εγώ, κάνεις πάρτι με τις φίλες σου και ανταλλάσετε! 

Κατά καιρούς διοργανώνονται πολλά τέτοια πάρτι, αλλά δε χρειάζεται να περιμένεις, μπορείς να διοργανώσεις το δικό σου! Μέρες που είναι ονόμασε το '' Ρεβεγιόν'' και ας φέρει η καθεμιά κάτι που θα φορούσε ή που ήδη φόρεσε σε περασμένα ρεβεγιόν. Κάπως έτσι δε θα εμφανιστείτε με τα περσινά σας ρούχα, αλλά ταυτόχρονα δε θα ξοδέψετε μια περιουσία για να ντυθείτε καλά.

Να μια πολύ καλή ευκαιρία να βγεις λιγάκι από την "comfort zone'' σχετικά με το ντύσιμο και τα αξεσουάρ και να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό ... με λίγη πίεση από τις φίλες σου!

7 πράγματα που χρειάζεται να  ξέρεις για να έχει επιτυχία το swap not shop πάρτι σου:

1. Να έχεις "ποικιλία" στις φίλες που θα καλέσεις. Να καλέσεις κοπέλες με διαφορετικό γούστο, αλλά και διαφορετικό σωματότυπο. Τότε θα έχετε αρκετές επιλογές για ανταλλαγή. Ιδανικά μπορείς να καλέσεις 10-15 κοπέλες (όλοι οι καλοί χωρούν ακόμη και στο δωμάτιό σου...). Οσο περισσότερες τόσο το καλύτερες οι επιλογές.

2. Να προετοιμάσεις το χώρο που θα γίνει το πάρτι. Αποφάσισε που θα τοποθετηθούν τα ρούχα και που τα αξεσουάρ. Μπορείς να κάνεις ακόμη περισσότερες κατηγοριοποιήσεις ανάλογα με το χρώμα ή το στυλ ή οτιδήποτε θεωρείς ότι θα βολέψει καλύτερα ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο. Να θυμηθείς να ορίσεις ένα δοκιμαστήριο -αν δεν υπάρχει κάποιο ελεύθερο δωμάτιο για το σκοπό αυτό, τότε μπορείς να το δημιουργήσεις μ' ένα αυτοσχέδιο παραβάν. Α και μην ξεχάσεις να βρεις έναν ολόσωμο καθρέφτη.

3. Φτάξε ταμπελάκια για να κατηγοριοποιήσετε τα ρούχα και να ορίσετε την ανταλλακτική τους αξία. Δε θες να αρχίσουν τα κορίτσια να μαλώνουν και μάλιστα για ρούχα (!). Βάλε όρους στην ανταλλαγή, τους οποίους και θα συμφωνήσετε πριν από το πάρτι. Αλλιώς σας βλέπω να πιάνεστε μαλλί με μαλλί!

4. Αγόρασε finger food, πλαστικά ποτηράκια και αναψυκτικά. Δεν έχει σημασία ποιός είναι ο σκοπός του πάρτι, είσαι η οικοδέσποινα και πρέπει να είσαι σωστή απέναντι στις καλεσμένες σου. Αν τις παχύνεις κιόλας, τότε θα ξεμείνουν για σένα τα μικρά νούμερα, πως δεν το σκέφτηκες νωρίτερα!

5. Πριν μπει κάποιο ρούχο/ αξεσουάρ στο παιχνίδι, τσέκαρε ότι είναι σε καλή κατάσταση, καθαρό, σχετικά καινούριο - μη φέρει καμία φουλάρι από το 1821, όσο vintage και αν θεωρείται. 

6. Θύμησε στις καλεσμένες σου να φέρουν μια μεγάλη τσάντα ώστε να μπορούν να μεταφέρουν τα ρούχα που θα πάρουν.

7.  Αν ξεμείνουν ρούχα που καμία δε θέλει, μπορεί να τα δώσετε σε κάποιο ίδρυμα!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επίσημα swap not shop parties, μπορείς να κοιτάς την ιστοσελίδα του '' Swap not shop''  και στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook. Ο σκοπός της σελίδας αξίζει να αναφερθεί και εδώ, καθώς δίνονται ρούχα από τον ένα στον άλλο γιατί ... το σκουπίδι του ενός, μπορεί να γίνει ο θησαυρός του άλλου! 

 Υ.Γ. H Δήμητρα Γραμματικάκη, μέλος της swap not shop ομάδας, μας ενημέρωσε πως το επόμενο πάρτι ανταλλαγής ρούχων είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2015!

Ελπίζουμε να γίνει σύντομα!