Τρομερά ωραία και χρήσιμα όλα αυτά τα προϊόντα που κυκλοφορούν για κάθε μας πάθημα και ανάγκη, αλλά κάποιες φορές μπορούμε να δίνουμε μόνες μας τη λύση στα προβλήματα μας. Τι σημαίνει αυτό; Αν έπρεπε να αγοράζω όλα αυτά τα προϊόντα που χρειάζομαι κατά καιρούς για τσιμπήματα ή καψίματα ή το ένα ή το άλλο, πρώτον θα έπρεπε να είμαι κόρη εφοπλιστή (και μάντεψε! Δεν είμαι!) ή να έχω μια βίλα για να χωράνε όλα αυτά τα μπουκαλάκια (και μάντεψε! Δεν έχω!). Γι' αυτό σου προτείνω τα παρακάτω μυστικά, ώστε να γλιτώσεις 6 μπουκαλάκια και μερικά ευρουλάκια. Μην μου απογοητεύεσαι - από το τίποτα κάτι είναι κι αυτό!

Έχουμε και λέμε λοιπόν!

1. Self Tanner. Τα έκανες λίγο μαντάρα με την κρέμα για και-καλά-φυσικό-μαύρισμα; Τι καταστροφή! Έλα σε πειράζω, μην αγχώνεσαι καθόλου γιατί υπάρχει λύση. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις μαγειρική σόδα και χυμό λεμόνι (ή έστω νερό) και να φτιάξεις ένα μείγμα. Έπειτα, να το βάλεις πάνω στα επίμαχα σημεία και να απομακρύνεις τις αντιθέσεις του χρώματος στο δέρμα σου. Ούτε γάτα ούτε ζημιά!

2. Κόπηκες; Το μπικίνι και τα ξυραφάκια θέλουν πολλή προσοχή, τα έχουμε πει αυτά! Αν πρόλαβες πάντως και απέκτησες ήδη το πρώτο σου κόψιμο, έχω να σου προτείνω κάτι ώστε να μπορέσεις να μπεις γρήγορα στην πισίνα. Πάρε μερικά σακουλάκια χαμομηλιού και βάλτα σε ζεστό νερό, έπειτα βάλτα στο ψυγείο για 15' ώστε να παγώσουν και αμέσως μετά, βάλτα στα σημεία όπου κόπηκες. Να δεις ότι θα ανακουφιστείς αμέσως!

3. Κάηκες από τον ήλιο; Τα παγάκια με Aloe vera είναι εδώ! Για σένα που ξέχασες να ανανεώνεις συχνά το αντηλιακό σου, υπάρχει λύση. Γέμισε τις παγοθήκες σου με gel aloe vera και βάλτες στην κατάψυξη. Μετά την παραλία λοιπόν, βάλε τα aloe vera παγάκια σου στο κάψιμο και θα ανακουφιστείς πολύ γρήγορα. Η επιδερμίδα σου χρειάζεται να αναζωογονηθεί και να ενυδατωθεί ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει το κάψιμο. 

4. Έχεις φουσκάλες στα πόδια; Λάτρεψες τα αγαπημένα σου πέδιλα αλλά εκείνα για κάποιο λόγο μίσησαν τα πόδια σου. Το αποτέλεσμα είναι να σ' έχουν γεμίσει στις πληγές και να ζεις ένα μαρτύριο. Αχ πόσο σε νιώθω να ξερες! Προκειμένου να αποφύγεις το σχηματισμό της φουσκάλας προτείνω να περάσεις λίγο αποσμητικό στα σημεία που κρίνεις ως κίνδυνο - θάνατο, δηλαδή μπροστά εκεί που ξεκινάει το πέδιλο, στα σημεία που δένει και φυσικά στο πίσω μέρος του ποδιού σου.

5. Κουρασμένα πέλματα; Τα ανοιχτά παπούτσια επί τόσες μέρες επί τόσους μήνες, μπορούν να κουράσουν πάρα πολύ το πόδι σου. H μόνη λύση δεν είναι το πεντικιούρ να ξέρεις! Μπορείς επίσης να μαλακώσεις το δέρμα σου και να το φρεσκάρεις σ' εκείνο το σημείο με έναν πολύ απλό τρόπο: κόβεις μια πατάτα στη μέση και τη βάζεις στη θάλασσα για να κλέψει λίγο από το θαλασσινό νερό. Ορίστε, μόλις έφτιαξες στο πιο τέλειο scrub για να μαλακώσεις λίγο το πέλμα σου!

6. Έπεσες θύμα των εντόμων; Μη φοβάσαι, ξέρω τι πρέπει να κάνεις! Βάλε λίγη από την οδοντόκρεμα σου πάνω στο τσίμπημα - α να σου τονίσω ότι κατά προτίμηση θέλουμε οδοντόκρεμα με βασικό συστατικό τη μέντα ή το δύοσμο. Τα συστατικά της οδοντόκρεμας λοιπόν θα δώσουν μια προσωρινή αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς στο συγκεκριμένο σημείο και μετά θα σταματήσει να σ' ενοχλεί το τσίμπημα μια για πάντα.