Δεν έχει σημασία πόσο όμορφη είσαι ή πόση αυτοπεποίθηση κουβαλάς, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσεις λίγο άσχημα με τον εαυτό σου (έτσι χωρίς λόγο), θα αναρωτηθείς για το αν είσαι ωραία τελικά ή αν έχεις πράγματα να διορθώσεις. Το ηθικό σου θα πέσει, θα αποφεύγεις για λίγη ώρα να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και μετά, πάλι θα σε αποδεκτείς έτσι όπως ακριβώς είσαι - και πολύ καλά θα κάνεις βασικά. Σου έχω ετοιμάσει 11 tips για να ανεβάζεις το ηθικό σου στο λεπτό, πριν καλά καλά προλάβει να πέσει!

1. Αντί για το κόκκινο κραγιόν σου, προτίμησε ένα nude. Το κόκκινο κραγιόν αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας και σεξαπιλοσύνης, αλλά σου προκαλεί ταυτόχρονα και αρκετό άγχος - θα μείνει στη θέση του άραγε, μήπως έχεις λερωθεί, μήπως πρέπει να το ανανεώσεις, βρε λες να σου κόλλησε στα δόντια; Με το nude έχεις το κεφάλι σου ήσυχο τουλάχιστον. Το κόκκινο προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και είναι φως φανάρι, το nude είναι πιο ταπεινό αλλά την κάνει κι αυτό τη δουλειά του, έννοια σου.

2. Μάσκαρα πάνω, κάτω και παντού. Με ένα πέρασμα με το πινελάκι σου, έχεις ανέβει τουλάχιστον 4-5 πατώματα σεξαπιλοσύνης. Τα μάτια σου φαίνονται πιο λαμπερά και το βλέμμα σου πιο έντονο και ζωηρό. Ούτε που τις χρειάζεσαι δηλαδή τις ψεύτικες βλεφαρίδες!

3. Λάμπεις Μπάμπη μου. Μια λοσιόν με glitter είναι ακριβώς ό,τι πρέπει γι' αυτό το σκοπό! Δε θα ήθελα να το παρακάνεις, γιατί θα χαλάσεις το νόημα της ύπαρξης μιας τέτοιας λοσιόν. Θέλει να σου δώσει μια μικρή λάμψη, όχι να σε κάνει πυγολαμπίδα! Προτείνω να προσθέσεις λίγη στο ντεκολτέ σου ή στα πόδια σου αν πρόκειται να φορέσεις σορτσάκι ή μίνι φούστα.

4. Χείλη για παραπολυφίλημα. Άλλο trick για να τραβήξεις τα βλέμματα είναι να βάλεις λίγo highlighter στην καμπύλη που κάνουν τα χείλη σου στο πάνω μέρος. Κι όταν λέμε λίγο, εννοούμε ελάχιστο, ίσα που να φαίνεται - θα είναι αρκετό, πίστεψε με. Τα χείλη σου θα φαίνονται πιο γεμάτα και καλοσχηματισμένα.

5. Μα τι ανέμελα μαλλιά! Πολλές φορές όταν δεν έχουμε προλάβει να λουστούμε ή να ασχοληθούμε με τα μαλλιά μας, μας παίρνει τόσο πολύ από κάτω (σαν να λέμε τι είναι ο άνθρωπος, πόσο μάταια είναι όλα και τέτοια)! Τι μπορείς να κάνεις αυτές τις μάταιες στιγμές; Βάλε ένα προϊόν styling για να δώσεις όγκο και κίνηση στα μαλλιά σου - αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία της εμφάνισης σου, μην αδιαφορείς!

6. Χρώματα κι αρώματα. Τα αγαπώ τα αρώματα, τόσο να τα φοράω, όσο και να τα μυρίζω σε άλλους. Πολλές φορές μπορείς να ταυτίσεις κάποιον με μια μυρωδιά ή μια μυρωδιά με μια ανάμνηση. Όταν δεν είσαι στα πάνω σου, 2-3-4 ψεκασματάκια από το αγαπημένο σου άρωμα αρκούν για να σε ανανεώσουν. Στο λαιμό και πίσω από το αυτί να βάλεις, α και λίγο στο χέρι.

7. Smokey or not to smokey? Αυτό είναι το ερώτημα. Λέω να ενδώσεις στο smokey look, αλλά στην πιο light δυνατή εκδοχή του. Δε θέλουμε αρκετή μαυρίλα μέσα στο καλοκαίρι, να προτιμήσεις κάτι πιο ανάλαφρο και ταυτόχρονα εντυπωσιακό.

8. Creamy blush και τα μυαλά στα κάγκελα! Για ένα λόγο το συμπαθώ το creamy blush, επειδή είναι σαν να βγαίνει η λάμψη από μέσα σου, δε φαίνεται ότι έχεις βαφτεί ή ότι έχεις περάσει ώρα μπροστά στον καθρέφτη. Το δέρμα σου έτσι δείχνει λαμπερό, απαλό και υγιές. Τόσο απλά!

9. Scrub στα χείλια σου έκανες; Ναι μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία το να τελειοποιήσεις κάθε σημείο του προσώπου σου, αλλά φυσικά και αξίζει τον κόπο! Είτε με scrub ζάχαρης είτε με οποιοδήποτε άλλο ήδη έχεις, μπορείς να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από τα χείλια σου και να δημιουργήσεις την πιο λεία επιφάνεια ώστε να απλώσεις τέλεια το αγαπημένο σου gloss. 

10. Ποτέ το makeup δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση! Μην το κάνεις βαρετά και σαν καταναγκαστικό έργο, γιατί αυτό θα φανεί. Κάθε φορά που βάζεις το makeup σου ένα πράγματα να θυμάσαι ''δε βάφεις τοίχο, καλύπτεις απλά ατέλειες''. Μη βάζεις μεγάλες ποσότητες, μην το απλώνεις παντού, μην υπερβάλλεις. Θες να έχεις μια απόχρωση πιο σκούρα ή πιο ανοιχτή από τη φυσική σου; Όχι δε θες, γιατί δε θα είναι καθόλου μα καθόλου ωραίο! Εξάλλου, τις BB creams τι τις έχουμε ντε;

11. Νύχια, νύχια, νύχια! Νομίζω πως απ' όλα όσα σου είπα, τα νύχια μπορούν να μου φτιάξουν τη διάθεση στο λεπτό! Ειδικά όταν στα φτιάχνει κάποια που ξέρει και δεν παιδεύεσαι με τις ώρες, τότε ναι, μπορούν να γίνουν ένα τεράστιο push στη διάθεση σου! Πολύχρωμα, με σχέδια, με στρασάκια, με λουλουδάκια - δεν έχει απολύτως καμία σημασία! Φρεσκοφτιαγμένα να ναι, κι όπως να ναι!