Αυτή την εβδομάδα έκανε το γύρο των κοινωνικών δικτύων ένα κείμενο των New York Times το οποίο μιλούσε για την τάση των γυναικών να ζητούν συγγνώμη για πράγματα που δεν είναι δικό τους λάθος.

Για πολλές από εμάς, το κείμενο αυτό χτύπησε κατευθείαν στη καρδιά -ειδικά όταν η συγγραφέας, Sloane Crosley, αναφέρθηκε σε εκείνη τη φορά που ζητούσε επανειλημμένα συγγνώμη σε ένα εστιατόριο όπου της είχαν φέρει εντελώς λάθος παραγγελία (κάτι δηλαδή πάνω στο οποίο δεν είχε κανέναν έλεγχο και που, για την ακρίβεια, θα έπρεπε να της ζητούν αυτοί συγγνώμη).

Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι απόψεις της Crosley σχετικά με το πώς η λέξη «συγγνώμη», για τις γυναίκες, δεν υποδεικνύει πάντα λογοδοσία ή ακόμα και απολογία.

Σε περιπτώσεις προφανούς αγένειας ή αδικίας, καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε το «συγγνώμη» ως «ένα νεύμα προς το άτομο που θα έπρεπε κανονικά να ζητά συγγνώμη».

Έχει δίκιο στο ότι υπάρχει μια λεπτή διαφορά στον τρόπο που πολλοί από εμάς προλογίζουν ορισμένες δηλώσεις με το να ζητήσουν συγγνώμη. Κατόπιν αυτού, υπάρχουν ακόμα κάποια ξεκάθαρα σενάρια όπου η λέξη «συγγνώμη» δεν χρειάζεται ποτέ -όπως, όμως, και κάποια που πραγματικά χρειάζεται. Ας τα δούμε, ναι;

 

20 πράγματα για τα οποία δεν πρέπει ποτέ να ζητάτε συγγνώμη:

 

Για το υπόλοιπο άρθρο, πατήστε εδώ!

Πηγή