Σε μια εποχή που το αδύνατο έχει ταυτιστεί με το ωραίο, είναι πολύ λογικό να σε αγχώνουν τα κιλά και η εικόνα σου. Το άγχος των κιλών δεν περνάει με τα χρόνια, ίσα ίσα γίνεται όλο και χειρότερο. Όσο μεγαλώνεις τόσο πιο πολύ θα κοιτάζεσαι στον καθρέφτη να δεις ποιο ρούχο σε αδυνατίζει περισσότερο, τόσο πιο πολύ θα έχεις στο μυαλό σου τη ζυγαριά και θα προσπαθείς όλο και περισσότερο να κόψεις γεύματα (και μικρές απολαύσεις της ζωής) προκειμένου να γίνεις κορμί θανατηφόρο.

Γιατί όμως πρέπει να σταματήσεις να ενδιαφέρεσαι γι' αυτό που δείχνει η ζυγαριά;

1. Το αδύνατο είναι σχετικό. Συγκρίνεις τον εαυτό σου με μοντέλα, με ηθοποιούς, με φίλες σου που έχουν από τη φύση τους αδύνατο σωματότυπο και δεν παίρνουν γραμμάριο. Τα κιλά σου δεν είναι απλά ένα νούμερο στη ζυγαριά σου, αλλά προσαρμόζονται ανάλογα με το σώμα σου. Μη φρικάρεις όταν η ζυγαριά δείχνει το σατανικό της πρόσωπο, σκέψου ότι είναι απλά ένα νούμερο κι αν εσύ νιώθεις καλά με το σώμα σου, τα κιλά θα πρεπε να είναι μόνο μια λεπτομέρεια. 

2. Το παν είναι η διατροφή. Και όχι τόσο για τα κιλά, αλλά για την υγεία σου. Σταμάτα να αγχώνεσαι για το βάρος σου και επικεντρώσου στο πως πρέπει να τρέφεσαι. Μια στροφή προς την υγιεινή διατροφή δεν έχει να κάνει μόνο με την εικόνα σου, αλλά κυρίως με την υγεία και την καλύτερη κατάσταση του οργανισμού σου. Το ίδιο ισχύει και για τη γυμναστική. Αν θέλεις να γυμναστείς με κάποιο τρόπο βρες ένα ισχυρότερο κίνητρο από την εξωτερική σου εικόνα γιατί διαφορετικά μόλις αρχίσεις να πλησιάζεις στην ιδανική (για σένα) κατάσταση, τότε το πιο πιθανό είναι να επαναπαυτείς. Όχι μόνο θα πάρεις αυτά που έχασες αλλά πιστεύω ότι θα τα πάρεις και με μερικά κιλά bonus.

3. Μη στερείσαι τίποτα γιατί yolo! Όχι δεν παίρνω πίσω αυτά που είπα παραπάνω, αλλά μη βασανίζεις τον εαυτό σου αν δε σου βγαίνει φυσικά το να προσέχεις τη διατροφή σου. Δε σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε όλοι αδύνατοι ή γραμμωμένοι, θα υπάρχουν και άλλοι σωματότυποι που να είναι κοινωνικά αποδεκτοί - δεν μπορεί! 

4. Έχεις άλλα τόσα προτερήματα. Δε χρειάζεται να είσαι λίγα κιλά ή πολύ πολύ πολύ γυμνασμένη για να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου. Αν ήταν κάτι που το επιθυμούσες πολύ, τότε πιστεύω θα το είχες κάνει. Αντί λοιπόν να τρώγεσαι καθημερινά με τα κιλά σου, προσπάθησε να τα βρεις με τον εαυτό σου και να συμφιλιωθείς με την παρούσα εικόνα σου. Όχι, δε σου λέω να αφεθείς, αλλά το ποια είσαι και το τι εκπέμπεις είναι κάτι συνολικό και δεν προκύπτει μόνο από αυτό που θα δείξει η ζυγαριά. Ένα ωραίο χαμόγελο, μια προσεγμένη και εντυπωσιακή εμφάνιση, έντονο χιούμορ και αρκετή κοινωνικότητα είναι τα 4 πρώτα χαρακτηριστικά που σκέφτηκα, τα οποία μπορείς να έχεις και να καλύψουν κάθε μα κάθε περιττό κιλό. 

Υ.Γ. Όλα αυτά στα λέει κάποια που δεν ξεκινάει τη μέρα της χωρίς να ζυγιστεί.