Πόσες φορές έχουμε κάνει λάθη με το μακιγιάζ μας -έλα, παραδέξου το- πόσες φορές έχουμε ταλαιπωρηθεί με το make up, πόσες φορές έχουμε βγει με ένα κάτασπρο πρόσωπο στις φωτογραφίες με ένα μαύρο χρώμα στο σώμα, και πόσες φορές ο λαιμός μας έχει πιο σκούρο χρώμα από το πηγούνι μας... Πολλές! Γι'αυτό πρέπει να επιλέξουμε το σωστό make up, επιτέλους!

Ποια βήματα θα ακολουθήσεις;

1. Βρες την κατάλληλη φόρμουλα

Σκέψου πόση κάλυψη θέλεις, τι τύπο δέρματος έχεις και πως αντιδράει το δέρμα σου σε κάθε make up.  Εάν τα κάνεις όλα αυτά, τότε θα βοηθηθείς στην απόφαση του εάν χρειάζεσαι ένα κανονικό make up ή ενυδατική με χρώμα, μεσαίας ή μέγιστης κάλυψης κτλ. Δες εδώ 7 tips για μακιγιάζ: Πώς θα κάνεις τα ματάκια σου, ματάρες!


2. Αποφάσισε για την υφή του

Για κάθε τύπο δέρματος υπάρχει κατάλληλη υφή. Τι εννοούμε; Η κρεμώδης υφή είναι ιδανική για ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα, σε μορφή πούδρας είναι ιδανική για λιπαρά, ενώ το υγρό make up και η ενυδατική με χρώμα είναι κατάλληλα και για τους δυο τύπους. 

Μαύροι κύκλοι; Ξεφορτώσου τους σε 14 βήματα!


3. Ρώτα έναν ειδικό

Οι κοπέλες που κάθονται μπροστά από τα καταστήματα, δεν είναι εκεί για διακόσμηση. Γνωρίζουν,   ξέρουν και μπορούν να σε βοηθήσουν. Εξήγησε τι ακριβώς ψάχνεις και θα σε εξυπηρετήσουν!

4. Πάρε δείγματα από τα καταστήματα

Βασική κίνηση στην επιλογή ενός make up, που δυστυχώς την κάνουμε ελάχιστες! Δεν είναι απλό το πράγμα, «α, καλό φαίνεται, ας το αγοράσω!»... Εκεί, καταλήγεις, όπως είπαμε και στον πρόλογο του θέματος, στο να έχεις πέντε διαφορετικά χρώματα στο πρόσωπο και στο σώμα σου. Πάρε δείγματα και τσέκαρέ τα ένα-ένα καθημερινά. Θα βγάλεις μόνη σου το συμπέρασμά σου!


5. Μην εμπιστεύεσαι άγνωστες μάρκες

Μπορεί να σου δημιουργήσουν ερεθισμούς, που είναι και το πιο βασικό. 20 tips-εγγύηση για SUPER επιδερμίδα κάθε μέρα! (Μπορείς να κάνεις κι εσύ!). Πέρα όμως από αυτό, μπορεί, εάν σε δελεάζει η τιμή τους, να αποδειχθούν κακής ποιότητας. Άλλωστε, «το φθηνό, το πληρώνεις ακριβά!»

6. Βρες το σωστό χρώμα

Πως θα τα καταφέρεις; Για να επιλέξεις το σωστό χρώμα, δοκίμασε το πολύ τρεις αποχρώσεις ταυτόχρονα.  Άπλωσε μια γραμμή από το κάθε χρώμα στο πηγούνι ή στο μάγουλο σου και βρες ένα σημείο με πολύ καλό φωτισμό για να επιλέξεις το ιδανικό χρώμα. Δες εδώ 5 μύθους για την ακμή που μόνο χειρότερα θα κάνουν τα σπυράκια σου!

7. Θυμήσου πως το σωστό make up πρέπει να δείχνει φυσικό!

Και είσαι στον πιο σωστό δρόμο για να επιλέξεις το καλύτερο make up!