Αγαπάς το καλοκαίρι και τις διακοπές για έναν ακόμη λόγο....Γατί τότε αισθάνεσαι το δέρμα σου πιο καθαρό και όμορφο. Ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση σου και εξαφανίζονται τα σπυράκια, τα μαύρα στίγματα και η λιπαρή επιδερμίδα.

Έχεις σκεφτεί γιατί; Λόγω του ιδρώτα και της θάλασσας πλένεις και ενυδατώνεις το πρόσωπο σου (και το σώμα σου) συχνότερα. Αποφεύγεις το βαρύ make up και το θαλασσινό νερό φροντίζει για την απολέπιση σου.

Μήπως αν εντάξεις όλα αυτά τα στοιχεία στην καθημερινή σου ρουτίνα να μην περιμένεις πια μόνο το καλοκαίρι για το τέλειο δέρμα.

1.Η ενυδάτωση είναι το Α και το ω για μια καθαρή επιδερμίδα. Δεν χρειάζεται να σου απαριθμήσουμε τα υπέρ και τα κατά γιατί τα ξέρεις ήδη. Πιες περισσότερο νερό! 

2.Αν μπορείς, βρες την αγαπημένη σου ενυδατική σε σωληνάριο και όχι βαζάκι. Τα δάχτυλα σου μεταφέρουν βακτήρια, που μένουν με την υπόλοιπη κρέμα. Διαφορετικά προτίμησε να χρησιμοποιείς τις ειδικές σπάτουλες που θα πλένεις πριν και μετά από κάθε χρήση.

3.Αν  κάθε μήνα μαζί με την περίοδο σου έρχονται και τα σπυράκια, ίσως πρέπει να κόψεις τα κρασιά και.. το γάλα. Αν μειώσεις το αλκοόλ και τα γαλακτοκομικά θα δεις βελτίωση στο δέρμα σου.

4.Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να μην ξεβαφτείς το βράδυ. Είναι λογικά να «ξεσπάει» το δέρμα σου αν το αφήνεις χωρίς αναπνοή κάτω από το .

5.Το κάπνισμα, επίσης, εκτός από τις άλλες αρνητικές συνέπειες που έχει στον οργανισμό σου, κάνει το δέρμα σου θαμπό και δημιουργεί ρυτίδες γύρω από το στόμα.

 

6.Τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη . Επιπλέον έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη οπότε δεν ανεβάζουν το ζάχαρο στο αίμα σου. Αν τα εντάξεις συστηματικά στην διατροφή σου μειώνεις το ρίσκο εμφάνισης εκζέματος.

7.Και το γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, όμως είναι λίγο παραπάνω ξινό και δεν αρέσει σε όλους. Επέλεξε καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν γκρέιπφρουτ και θα αισθάνεσαι το δέρμα σου φρέσκο και καθαρό.

8.Η άσκηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός υγιούς σώματος – και δέρματος. 15 λεπτά άσκησης την ημέρα κρατά μακριά τις τοξίνες και καθαρή την επιδερμίδα σου.

9.Σιγουρέψου ότι καθαρίζεις το πρόσωπο σου ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ από κάθε επίσκεψη στο γυμναστήριο. Αν το ξεχάσεις θα βρεθείς με «μπλοκαρισμένους» πόρους.

10.Η καθημερινή χρήση αντηλιακού προλαμβάνει τις ρυτίδες από τον ήλιο και τα μαύρα σημάδια και τις δυσχρωμίες.

11.Τα σπυράκια δεν είναι «προνόμιο» μόνο του προσώπου σου. Για να αποφύγεις την εμφάνιση τους στο σώμα σου, κάνε συχνά ντους και απολέπισε το δέρμα σου χρησιμοποιώντας μια φυσική λούφα.

 

12.Οι «εχθροί» δεν βρίσκονται μόνο στο εξωτερικό περιβάλλον. Όταν κοιμάσαι, έλαια και υπολείμματα προϊόντων από τα μαλλιά σου μένουν στο μαξιλάρι και μεταφέρονται στο πρόσωπο σου. Άλλαζε όσο συχνά μπορείς την μαξιλαροθήκη.

13.Αν σκοπεύεις να σπάσεις ένα σπυράκι στο σπίτι. Τουλάχιστον κάντο σωστά. Αποστείρωσε τα χέρια σου και ένα λεπτό βελόνι με καθαρό οινόπνευμα και μετά με απαλές κινήσεις τρύπα – ελάχιστα -  το σπυράκι στην άσπρη κορυφή, ίσα - ίσα μέχρι να «σπάσεις» το δέρμα. Με λίγο βαμβάκι πίεσε το σπυράκι και από τις δύο πλευρές μέχρι να αδειάσει. Κάλυψε το σημείο με λίγο χαρτί μέχρι να επουλωθεί.

14.Αν το σπυράκι είναι πραγματικά μεγάλο και «κακό», ίσως είναι καλύτερο να κάνεις μια γρήγορη βόλτα στον δερματολόγο σου, για  να σου χορηγήσει ενέσιμη κορτιζόνη.

15.Όταν κλείνεις ραντεβού στην αισθητικό σου για καθαρισμό προσώπου, σιγουρέψου ότι θα μείνεις μακριά από τον ήλιο μερικές μέρες πριν και μετά για να αποφύγεις ερεθισμούς.

16.Το ροδόνερο εξισορροπεί και καταπραΰνει την ερεθισμένη επιδερμίδα απομακρύνοντας κοκκινίλες και εξανθήματα.

17.Αν έχεις ακμή βάλε τα δυνατά σου να μην πειράζεις το πρόσωπο σου. Η βρωμιά και η λιπαρότητα των δακτύλων σου θα κάνει την κατάσταση χειρότερη. Μπορεί να προκαλέσει μόλυνση και να οδηγήσει σε σημάδια.

18.Τα προϊόντα με είναι αποτελεσματικά με την ακμή αλλά πρέπει να έχεις το νου σου στις ημερομηνίες. Τα συστατικά παραμένουν δραστικά για τρείς μήνες μετά το άνοιγμα της συσκευασίας. Μετά είναι ανενεργά και δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα.

19.Αν έχεις ξηρό δέρμα προτίμησε τα προϊόντα σε μορφή ελαίου αντί για κρέμες. Η ολοήμερη ενυδάτωση θα αλλάξει την υφή της επιδερμίδας σου προς το καλύτερο.

20.Προσπάθησε να κάνεις απολέπιση τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, αν όχι καθημερινά. Για τις ευαίσθητες επιδερμίδες είναι προτιμότερο ένα ελαφρύ απολεπιστικό προϊόν που δεν θα ταλαιπωρήσει το δέρμα.