Η συγκατοίκηση μαζί του είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, ειδικά εάν πας εσύ σπίτι του... Η χαρά, η ευτυχία και τα χαμόγελα, διαδέχονται ο προβληματισμός και η αγωνία... Κάνω καλά; Τι να περιμένω; Μήπως βάλω σε κίνδυνο την σχέση μας;

Για την ακρίβεια, πρέπει να περιμένεις τα παρακάτω:

1. Θα περάσει χρόνος μέχρι να βρείτε τις ισορροπίες σας

Ξέρω πάρα πολλά ζευγάρια που ήταν άψογα... μακριά και αγαπημένα, και με το που συγκατοίκησαν, ξεκίνησαν οι καβγάδες και οι τσακωμοί. Μπορεί να συμβεί και σε εσένα, μην αγχώνεσαι. Θέλει λίγο καιρό για να βρείτε τις ισορροπίες σας και να εξοικειωθείς με το χώρο και τη συγκατοίκηση. Και πάνω απ'όλα συζήτηση! Μην τα κρατάς μέσα σου, ό,τι πρόβλημα έχεις, μοιράσου το με τον φίλο σου. Ποια είναι τα έξι απαραίτητα πράγματα που χρειάζονται για να κρατήσει η σχέση σας;

2. Μπορεί να σου φορτώνει όλες τις δουλειές

Η καλύτερή του! Αφού δεν του τα κάνει πια η μαμά του, αφού εκείνος βαριέται να σκουπίσει και να σφουγγαρίσει, από τη στιγμή που ζείτε πια μαζί, θα σου φορτώσει όλες τις αγγαρείες  -ηθελημένα ή όχι. Βοήθησέ τον αλλά με όριο. Με γυναίκα συγκατοικεί, όχι με καθαρίστρια.

3. Τα οικονομικά, ίσως σας οδηγήσουν σε καβγάδες

Είναι άλλο να σε κερνάει ένα καφέ, άλλο να μοιράζεστε τα έξοδα των διακοπών και άλλο να μοιράζεστε τα έξοδα ενός σπιτιού. Οι λογαριασμοί, οι υποχρεώσεις και όλα τα παρελκόμενα, μπορεί να οδηγήσουν σε καβγάδες για τα οικονομικά σας -ειδικά, εάν δεν σας τρέχουν και από τα μπατζάκια.

4. Θα βλέπεις φίλους και συγγενείς του, χωρίς πολλές φορές να έχεις διάθεση

Όταν συγκατοικείς με το αγόρι σου, να ξέρεις πως αυτόματα τρως στην μάπα και την οικογένεια και τους φίλους του που μπορεί να μην συμπαθείς. Και να τους βλέπεις έξω για ένα καφέ, λες, πάει στο καλό, θα τελειώσει ο καφές, θα τους δεις σε μια βδομάδα τώρα, αλλά σκέψου να είναι στο σπίτι σου και εσύ να πρέπει να περάσεις ολόκληρο το βράδυ με αυτούς; Ή σκέψου -αυτό είναι ακόμα χειρότερο- να μένουν κοντά οι γονείς του και να σου χτυπάνε κάθε λίγο και λιγάκι το κουδούνι για να δούνε τον κανακάρη τους; Δες εδώ για τα 14 πράγματα που δεν πρέπει να σ’ ενοχλούν σε μια σχέση (αλλά σ' ενοχλούν)!

5. Θα βλέπεις αυτόν, χωρίς πολλές φορές να έχεις διάθεση

Όσο ερωτευμένη και να είσαι, όσο ερωτευμένος και να είναι, όσο κι αν ταιριάζετε, όσο κι αν είστε διακριτικοί και αφήνετε χώρο και χρόνο ανάμεσά σας, φτάνει η στιγμή που λες: όχι, πάλι, θεέ μου!! Και αναφέρομαι φυσικά στη φάτσα του αγαπημένου σου. Υπάρχουν στιγμές που θέλεις να μείνεις μόνη σου, να χαθείς στις σκέψεις σου και να μην υπάρχει κανένας άλλος τρυγύρω.

6. Μην περιμένεις να βλέπεις πάντα τον gentleman που βλέπεις όταν είστε έξω για ποτό

Θέλω να πω, πως θα τον απομυθοποιήσεις. Όσο διακριτικός κι αν είναι, στο σπίτι θα είναι αλλιώς. Μπορεί να ροχαλίζει, να μιλάει άσχημα, να νευριάζει χωρίς λόγο, να έχει τα χούγια του που μέχρι τώρα δεν ήξερες! Τώρα είναι η στιγμή να τα δεις και να διαπιστώσεις εάν απέχει πολύ από τον ωραίο γκόμενο που γνώρισες σε εκείνο το μπαράκι. Δες εδώ πόσο ερωτευμένος είναι μαζί σου!


7. Θα παραμελήσεις ίσως τις φίλες σου

Κυρίως για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί ίσως θα έχεις λιγότερο χρόνο. Με τις δουλειές του σπιτιού και τη συγκατοίκηση, δεν θα έχεις ίσως τόσο χρόνο, όσο πριν. Δεύτερον, εάν όλα πάνε καλά με τη συγκατοίκηση, θα θέλεις να «χορτάσεις» τόσο πολύ το σπίτι σας, το χουχούλιασμα κτλ. που ίσως βαρεθείς να βγεις με τα κορίτσια. Λογικό, αλλά μην το παρακάνεις! Δες εδώ 7 σημάδια ότι έχεις εμμονή με το αγόρι σου ( κι αυτό καλό ΔΕΝ είναι!)