Μ' αυτά τα βαζάκια συμβαίνει το εξής: Τα αγοράζεις '' για να υπάρχουν'' μήπως και χρειαστείς κάτι και δεν μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις όσα (άπειρα) έχεις ήδη, οπότε πάντα παίρνεις κι άλλο, κι άλλο ένα, κι άλλο ένα τελευταίο, κι άλλο ένα γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Κάπως έτσι η κουζίνα σου και τα ντουλάπια είναι πιο γεμάτα από ποτέ και έχεις φρικάρει. Θα σου πω εγώ τι να κάνεις για να ξεφύγεις από αυτή τη μάστιγα του βαζακίου, είτε για να φωλιάσεις το μεσημεριανό σου για το γραφείο είτε για να φτιάξεις το πιο τέλειο decor για τον κήπο ή το μπαλκόνι σου.

Ακολουθούν 9 υπερτέλειες και πρακτικές ιδέες!

1. Φαγητό to go. Αντί να παίρνεις ταπεράκια και τοστάκια σε αλουμινόχαρτα και σακουλάκια ή γιαουρτάκια με κρακεράκια, κάνε αυτό. Πάρε το πιο μεγάλο από τα Mason Jars σου και βάλε το μεσημεριανό σου. Ας είναι και μακαρόνια, δε μας απασχολεί, αρκεί να είναι εύκολο τόσο στην κατανάλωση όσο και στο πλύσιμο - α και να κλείνει καλά! Εσύ θα κρίνεις τι σε βολεύει να φας μέσα και τι τραβάει η όρεξη σου.

2. Αυτοσχέδια φαναράκια. Βεβαιώσου ότι το υλικό δε θα λιώσει από τη θερμότητα - είτε ρώτα στο κατάστημα που το αγόρασες, είτε κάνε μια μικρή δοκιμή και μείνε σε ετοιμότητα καθόλη τη διάρκεια της. Μπορείς να γεμίσεις το μπαλκόνι ή τον κήπο σου με τέτοια βαζάκια και μέσα να βάλεις ρεσό. Το αποτέλεσμα θα είναι ωραίο και ρομαντικό - δε χωράει αμφιβολία. Θα μου πεις τώρα, πως θα ανάψεις το κερί χωρίς να κάψεις το χέρι σου; Λύση υπάρχει και γι' αυτό: Πάρε αυτόν τον τεράστιο αναπτήρα που πουλάνε παντού και είναι ειδικός για τέτοιες περιστάσεις που εύχεσαι να είχες πιο μακρύ και λεπτό χέρι. Το πρόβλημα λύθηκε!

3. Έξυπνο βάζο για λουλούδια ή πρασινάδα. Κάπως έτσι, θα ξεφύγεις από τα βαρετά βάζα και θα κρεμάσεις τα λουλούδια σου σε οποιοδήποτε σημείο θέλεις. Προτείνω να τα βάλεις κι αυτά στο μπαλκόνι για να δημιουργήσεις την αίσθηση της εξοχής ακόμη και μέσα στην πόλη. Επίσης μπορείς να βάλεις και ψεύτικα λουλούδια που να θυμίζουν τόσο μα τόσο πολύ τ' αληθινά, ώστε να μην έχεις το άγχος να τα ποτίζεις και να ξεκρεμάς τα βαζάκια κάθε φορά.

4. Αποσμητικό χώρου. Ό,τι πρέπει για να φρεσκάρεις το δωμάτιο ή το σπίτι σου. Γεμίζεις το βαζάκι σου με νερό, ρίχνεις δυο λεμόνια σε φέτες, 2-3 κουταλάκια βανίλιας και τα βράζεις για λίγη ώρα. Να ανανεώνεις διαρκώς το νερό όμως για να είναι διαρκώς καλυμμένα τα λεμόνια. Έπειτα, τα κρατάς στην κατάψυξη για 2-3 μέρες και μετά αφού τα μεταφέρεις στο βαζάκι σου, μπορείς να προσθέσεις μέντα, δυόσμο, στικ κανέλας ή οποιοδήποτε άλλο μυρωδικό.

5. Διακοσμητικά για το σαλόνι. Με μια μικρή - τόση δα αλλαγή, μπορούν να γίνουν το πιο τέλειο διακοσμητικό για το σαλόνι σου. Έχεις τα πινέλα, έχεις και τα (ακρυλικά) χρώματα. Μπορείς να τα ταιριάξεις με τους χρωματικούς τόνους του σπιτιού σου για να πετύχεις την πλήρη αρμονία. Βάψε τα όπως θέλεις και συνδύασε διάφορες χρήσεις τους για να τα στολίσεις στο χώρο σου - είτε για αποσμητικά, είτε για βάζα, είτε για φαναράκια. Tip: Βάφεις τα βάζα μια φορά, περιμένεις να στεγνώσουν (μπορεί να πάρει από 40' μέχρι μερικές ώρες), τα ξαναβάφεις και μια μέρα μετά, μπορείς να χαράξεις με γυαλόχαρτο οτιδήποτε θέλεις - θα φαίνεται και-καλά-παλιό. Vintage & chic!

6. Τη σαλάτα σου ξέχασες. Δε χρειάζεται να απαιτεί μεταφορά η σαλάτα σου για να τη βάλεις εδώ, είναι και πάλι ένας καλός τρόπος για να ελέγχεις/μετράς την ποσότητα τροφής που καταναλώνεις σε περίπτωση που ακολουθείς κάποια διατροφή. Κάπως έτσι, βάζεις ίση ποσότητα υλικών και μπορείς να τις ετοιμάζεις και να τις αποθηκεύεις στο ψυγείο σου χωρίς να το γεμίζεις πιατάκια και μπολάκια.

7. Κήπος σε μινιατούρα. Αγόρασε κάποιο μικρό φυτό που να μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί σ' ένα βαζάκι (μπορείς να ρωτήσεις στο φυτώριο της περιοχής σου γι' αυτό).  Tip: Μπορείς να βάλεις μέσα αυτά τα χαριτωμένα διακοσμητικά για τις γλάστρες που πουλάνε σε μεγάλα πολυκαταστήματα ή σε καταστήματα που έχουν τομέα για κήπο και μπαλκόνι. Είναι τέλεοα

8. Το μακιγιάζ που το πας; Προτείνω να τα βάλεις στο μπάνιο ή το δωμάτιο σου και να τοποθετήσεις εκεί τα εργαλεία της ομορφιάς σου, δηλαδή τα πινέλα σου. Αντί να τα βάζεις σε νεσεσέρ και να τα κάνεις μαντάρα με χρώματα, να τα πλένεις ανα τακτά χρονικά διαστήματα και να τα βάζεις στα Mason Jars που έχεις. Μπορείς να επιλέξεις το βήμα Νο5, ώστε να τους δώσεις έντονο χρώμα και girly χαρακτήρα!

9. Το πιο εντυπωσιακό ποτήρι. Το αγαπημένο μου μαγαζί, μου σέρβιρε το ρόφημα μου τις προάλλες μέσα σ' ένα τέτοιο βαζάκι και χάρηκα τόσο για τη διπλή σχεδόν ποσότητα συγκριτικά μ' άλλες φορές αλλά και για την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Μπορείς κι εσύ να κάνεις το ίδιο όταν θα έρθουν οι φίλες σου στο σπίτι για καφέ και φαντάζομαι ... θα έχετε πολλά να πείτε. Ένας καφές σε XXL έκδοση είναι ό,τι πρέπει!

Φωτογραφίες