Να ξεκινήσω από το πιο βασικό: αυτό είναι το τελευταίο μεγάλο σου καλοκαίρι! Για την ακρίβεια, πρόκειται για το πιο μεγάλο καλοκαίρι από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου και δεν είναι υπερβολή. Από την πρώτη δημοτικού μέχρι την τρίτη λυκείου είχες 3 ολόκληρους μήνες διακοπών, ενώ τώρα οι διακοπές σου θα φτάσουν μέχρι αρχές/μέσα Οκτωβρίου που ανοίγουν οι σχολές. Αν η δική σου ανοίγει νωρίτερα, και πάλι, απόλαυσε το καλοκαίρι σου όσο το δυνατόν περισσότερο! 

Πριν από 6 χρόνια βρισκόμουν και γω σ' αυτό το καλοκαίρι - σταθμό και μπορεί να βαρέθηκα το καθισιό τόσο καιρό, αλλά μετά τις Πανελλήνιες ακόμη κι αν είχες μισή ώρα να χαζέψεις το ταβάνι έμοιαζε σαν παραμύθι. Σκέψου ότι έχεις χρόνο για ό,τι δεν είχες τόσο καιρό, για να δεις άτομα, να κάνεις δραστηριότητες ή να μην κάνεις απολύτως τίποτα.

1. Δε θα είναι το τέλειο καλοκαίρι αν δεν κουνήσεις κι εσύ λίγο το δαχτυλάκι σου. Οι ταινίες μπορεί να το κάνουν να μοιάζει φανταστικό, μην περιμένεις από το πουθενά να βρεθεί μια μυστική σπηλιά που θα γίνονται πάρτι κάθε μέρα - πρέπει να οργανώσεις εξόδους, να κλείσεις διακοπές και να βρεθείς με φίλους. Τίποτα δε θα είναι τέλειο και παραπολυφανταστικό αν δεν το κάνεις εσύ η ίδια!

notebookbike

2. Οργάνωσε όσο καλύτερα μπορείς τη νέα σου ζωή ως φοιτήτρια. Πέρνα χρόνο με τους συμμαθητές σου μιας και τα σχολικά χρόνια σου χαρίζουν τους πιο ανεκτίμητους φίλους, ασχολήσου με τον εαυτό σου, ξεκίνα κάποιο άθλημα ή βρες το σπίτι που θα φιλοξενήσει τα φοιτητικά σου χρόνια σε κάποια άλλη πόλη, εκεί που πέρασες.

monstersuniversity

3. Πέρνα χρόνο με την οικογένεια σου. Συνήθως τα μέλη της οικογένειας μας τα έχουμε δεδομένα και προσπαθούμε να τα δούμε αφού καλύψουμε όλες τις άλλες υποχρεώσεις μας. Αυτό το καλοκαίρι ξεκίνα να ρυθμίζεις διαφορετικά τις προτεραιότητες σου και πέρνα πολύ χρόνο με τα άτομα που σε στήριξαν τόσο στη δύσκολη χρονιά των εξετάσεων.

rorylorelaifight

4. Μην ψαχουλεύεις τους μελλοντικούς σου συμφοιτητές στα social media. Δεν έχει νόημα, θα γνωριστείτε με τον καιρό, από κοντά. Δεν υπάρχει λόγος να τους stalkάρεις και να αγχώνεσαι για το τι μπορεί να είναι ή να μην είναι. Εξάλλου, οι παρέες θα δημιουργηθούν από τις πρώτες κιόλας μέρες και θα αλλάξουν πολλές φορές μέχρι να παγιωθούν.

workaholicsfacebook

5. Καθάρισε τη ζωή σου από άτομα και αντικείμενα που δε σ' ευχαριστούν. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάς επαφές με άτομα που δε συμπαθείς (την μπροστινή σου στ' αρχαία και στα λατινικά) ή από αντικείμενα που πρέπει να φύγουν για να κάνουν χώρο για νέα (πχ εκατομμύρια μολύβια, τετράδια, παλιά σχολικά βιβλία). Ανανεώσου και εσωτερικά και όσον αφορά στο χώρο σου.

byefelicia

6. Ταυτόχρονα, δημιούργησε πιο στενούς δεσμούς με τα άτομα που δε θες να χάσεις μετά το σχολείο. Τώρα πια, μακριά από διαβάσματα και μαθήματα και εξετάσεις, έχετε άπειρο χρόνο για να βγείτε, να διασκεδάσετε, να κάνετε βόλτες και κοινές διακοπές. Its now or never!

serena-blair-gif

7. Καθάρισε την ντουλάπα και το δωμάτιο σου. Ένα καλοκαίρι δε σου φτάνει γι΄αυτά μωρέ; Το στυλ σου θα αλλάξει μέσα στους πρώτους μήνες της σχολής, γι΄αυτό κάνε χώρο για τις νέες αναπόφευκτες αγορές που καταφθάνουν.

Mary-Poppins-cleaning

8. Διάβασε λογοτεχνικά βιβλία - δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία. Μπες στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου και ξεφύλλισε με τις ώρες τα βιβλία, κοίτα όλα τα είδη, βρες αυτό που σου κάνει. Το βιβλίο θα αποδειχτεί η πιο καλή παρέα αυτά τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού!

gastonreading

9. Καιρός να φλερτάρεις κιόλας. Μην αρχίσεις να ψάχνεις μανιωδώς ένα αγόρι τώρα που τελείωσες το σχολείο και μπορείς να αφοσιωθείς στο φλτερτ, να χαρείς τον καιρό που είσαι single και όταν είναι να έρθει κάτι ... θα έρθει!

friendslover

10. Σταμάτα να αγχώνεσαι για το άγνωστο και ζήσε το εδώ-και-τώρα. Μπορεί να σε φοβίζει το άγνωστο περιβάλλον της σχολής, τα νέα άτομα που θα γνωρίσεις, τα μαθήματα, οι εξετάσεις αλλά δεν είναι καιρός για να αγχωθείς γι' αυτά. Έχεις άπειρο χρόνο για να βρεις την άκρη σε όλα!

ultimatum

11. Να είσαι ανοιχτή σε γνωριμίες και νέες εμπειρίες - καιρός ν' ανοίξεις τον κύκλο σου. Σταμάτα να είσαι κλεισμένη στο καβούκι σου, καιρός να περνάς καλά και να ζεις μακριά από το σχολείο και το άγχος των μαθημάτων!

idk