Ναι θέλουμε τον άντρα κυνηγό, αυτό είναι αλήθεια. Αν όμως ο κυνηγός δεν μπει στον κόπο να σε κυνηγήσει, τι κάνεις; Τον κυνηγάς εσύ και καλά να πάθει! Το θέμα είναι να το κάνεις με αξιοπρέπεια για να σε πάρει στα σοβαρά, αλλιώς θα πιστέψει ότι απλά περνάς την ώρα σου. Θέλουμε οργανωμένο και σοβαρό σχέδιο - όχι αστεία! Πρέπει να του τραβήξεις την προσοχή, αν δε σε ξέρει τότε πρέπει να σε μάθει, να μιλήσετε και να μπεις ύπουλα στον εγκέφαλο του.

1. Οπλίσου με αυτοπεποίθηση. Προφανώς και έχεις ανασφάλειες κι εσύ, όπως όλες μας, αλλά τουλάχιστον μην το δείχνεις όταν μιλάτε. Δε θα κοιτάς αλλού, δε θα φτιάχνεις - και καλά - την τσάντα σου για να το παίξεις ανέμελη, θα είσαι 100% εκεί και θα τον κοιτάς στα μάτια. Είπαμε, θέλουμε σοβαρό σχέδιο. Επίσης, αν επιχειρήσεις να του χαμογελάσεις πριν καν μιλήσετε, μην απογοητευτείς αν δεν ανταποκριθεί. Το να κάνεις ότι κοιτάς αλλού, να γυρίσεις την πλάτη σου και να φύγεις τρέχοντας δε μας κάνει!

2. Να είσαι ο εαυτός σου. Το μόνο παραθυράκι που σου αφήνω για να το ''παίξεις κάποια άλλη'' είναι η περίπτωση όπου καλείσαι να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου. Εξάλλου, καλό θα σου κάνει αυτό και γενικότερα! Πες ότι φοράει ας πούμε ένα μπλουζάκι με τους U2, μην κάνεις σαν να τους άκουγες από πάντα όταν δεν ξέρεις ούτε μισό τους τραγούδι. Να είσαι εσύ, ο εαυτός σου, με τα άσχημα και τα καλά σου - χαζός δεν είναι, θα το καταλάβει αργά ή γρήγορα αν παρουσιάζεσαι ως κάτι που δεν είσαι.

3. Μην ασχολείσαι πολύ μαζί του. Τι σημαίνει αυτό; Μην του στέλνεις μηνύματα όλη την ώρα, μην του κάνεις αυτά τα περιβόητα likes για να του τραβήξεις την προσοχή σε κάθε πράγμα που ανεβάζει - ακόμη και σε σχόλια αθλητικού περιεχομένου που δεν καταλαβαίνεις, μην του δίνεις τόση σημασία, ακόμη κι αν μέσα σου καίγεσαι. Το βασικότερο όλων : αν βλέπεις πως μετά από μερικά μηνύματα εκείνος θέλει να κόψει την κουβέντα, μην προσπαθήσεις να την κρατήσεις με νύχια και με δόντια. Ούτε την άλλη τακτική που έκανα στο γυμνάσιο (και νόμιζα ότι ήμουν και έξυπνη κιόλας) δηλαδή να περιμένεις κανένα 2ωρο-3ωρο για να απαντήσεις. 

4. Μην ανοίγεσαι πολύ από την αρχή. Να εύχεσαι να υπάρξουν πολλά ραντεβού, πάρα πολλά ραντεβού και - γιατί όχι - σχέση, για να ανοιχτείς όσο θες. Μην αρχίζεις να μιλάς για τον πρώην σου ας πούμε ή για το γατάκι σου που το έσκασε ή τα ξενύχτια που έκανες τον προηγούμενο μήνα στην Πάρο. 

5. Μην παραμελείς τον εαυτό σου. Είπαμε να τον κυνηγήσεις, αλλά μη χάνεις την επαφή με τις φίλες σου και τον έξω κόσμο επειδή αποφάσισες να ριχτείς σ' αυτό το χρονοβόρο άθλημα.

6. Μη γίνεσαι πιεστική. Μην τον παρακαλέσεις να βγείτε. Μπορείς να του προτείνεις το οτιδήποτε αλλά μην επιμείνεις αν δεις ότι δεν τρελαίνεται, μην το πολυκουράσεις το θέμα! Αν και κανονικά θα πρεπε να σου πει αυτός να βγείτε μιας και εσύ (υποθετικά) έχεις κάνει την πρώτη κίνηση.

7. Μάθε πότε πρέπει να τα παρατάς. Αν δεις ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, μην το συνεχίσεις. Θα μου πεις, εύκολο να το λες αλλά αν σου κολλήσει ο άλλος στο μυαλό τι κάνεις; Το κρατάς απασχολημένο μέχρι να σου περάσει! Άλλο να κυνηγήσεις κάποιον που μπορεί να ανταποκριθεί κι άλλο να παρακαλάς. Αυτό το δεύτερο δεν το θέλουμε.