Κι από το πρωινό ξύπνημα χειρότερο δεν έχω! Μπορεί να είναι στις 11 το πρωί, δεν έχει καμία απολύτως σημασία, αλλά και μόνο που θα χτυπήσει το ξυπνητήρι μου χαλάει όλο μου το πρωί. Αν είναι να κερδίσω χρόνο ώστε να κοιμηθώ περισσότερο, είμαι ικανή να φύγω χωρίς να βαφτώ, χωρίς να πάρω πρωινό, ακόμη και χωρίς να ετοιμάσω την τσάντα μου. Φεύγω και γυμνή στην ανάγκη, δε με απασχολεί, ο ύπνος είναι ιερός και δε χωράει συζήτηση. Για σένα που με νιώθεις και αγαπάς τον ύπνο όπως εγώ, έχω να σου προτείνω τα παρακάτω για να γλιτώνεις χρόνο κάθε πρωί:

1. Φτιάξε το κρεβάτι σου ... όσο είσαι ακόμη ξαπλωμένη. Μην ξοδεύεις ενέργεια και χρόνο κάθε πρωί για να φτιάξεις το κρεβάτι σου όπως κάνουν στα ξενοδοχεία. Αν κοιμάσαι σχετικά ήρεμα τα βράδια (και δε χαλάς ανεπανόρθωτα τα σκεπάσματα όπως κάνω εγώ) μπορείς να το στρώνεις όσο είσαι ακόμη μέσα σ' αυτό, κάπως έτσι κερδίζεις χρόνο και έχεις την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να κάτσεις λίγα παραπάνω λεπτά στο κρεβατάκι σου. Μια μικρή βοήθεια θα βρεις στο link που ακολουθεί:

 

 

2. Φτιάξε την καλύτερη playlist για ξυπνητήρι. Προγραμμάτισε το ξυπνητήρι σου σύμφωνα με τον ήχο που θα σε ξεσηκώσει τα νυσταγμένα σου πρωινά, είτε αυτός είναι το αγαπημένο σου τραγούδι είτε μια μελωδία που απλά σου έχει καρφωθεί στο μυαλό.

3. Προγραμμάτισε το πρωινό σου από το προηγούμενο βράδυ. Μην ψάχνεις πρωί πρωί το γάλα ή τα δημητριακά ή το γιαούρτι ή οτιδήποτε θα σε κάνει να χάσεις χρόνο κάνοντας ανασκαφές σε ντουλάπια και ψυγείο. Ετοίμασε σαν καλό control freak ένα ράφι ή έστω μια γωνίτσα κάπου στην κουζίνα σου με το πρωινό που θα πάρεις πριν φύγεις από το σπίτι. Γενικά να θυμάσαι ότι γλιτώνεις αρκετό χρόνο με το να συγκεντρώνεις μαζί τα πράγματα που θα χρειαστείς το πρωί, είτε αυτά είναι τρόφιμα είτε οτιδήποτε άλλο.

 

4. Επίλεξε το πιο σύντομο makeup - πρόβαρε το, χρονομέτρησέ το. Ειδικά το πρωί, θα δεις ότι είναι πολύ χρήσιμο να ξέρεις πόσο χρόνο ακριβώς σου παίρνει κάθε κομμάτι της προετοιμασίας σου. Ας πούμε, μπορεί να μη χρειάζεται καν να ξοδεύεις τόση ώρα για να βαφτείς, εφόσον το πρωινό makeup πρέπει να είναι σχετικά απλό και φυσικό. Χρονομέτρησε το μακιγιάζ σου και απλοποίησε το.

5. Φτιάξε τα πράγματα σου και τα ρούχα που θα φορέσεις πριν πέσεις για ύπνο. Εγώ νομίζω πως εκεί χάνω τον περισσότερο χρόνο κάθε πρωί, μιας και η εύρεση του κατάλληλου outfit είναι μια δύσκολη αποστολή - ειδικά αν είσαι αναποφάσιστη κι έχεις την τάση να δοκιμάζεις όλη την ντουλάπα πριν καταλήξεις στο τι θα φορέσεις. Επίσης, το να μαζέψεις μετά όλα τα ρούχα που δοκίμασες είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Γι' αυτό βρίσκεις από το προηγούμενο βράδυ τι θα βάλεις, τα βάζεις στην αρχή της ντουλάπας (μην τα βγάλεις από τις κρεμάστες και τα παρατήσεις σε καμιά καρέκλα γιατί θα τσαλακωθούν) και γλιτώνεις άπειρο χρόνο.

6. Σημείωσε σε post it τι δεν πρέπει να ξεχάσεις. Γλιτώνεις αυτό το 5-10λεπτο που τριγυρνάς μέσα στο σπίτι για να τσεκάρεις ότι τα πήρες όλα και ότι δεν έχει ξεχάσει τίποτα από αυτά που ήθελες να τακτοποιήσεις πριν φύγεις. Λίγη παραπάνω οργάνωση στο χρόνο σου σημαίνει, λίγα παραπάνω λεπτά ύπνου, οπότε φυσικά και αξίζει να το κάνεις.