Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι πότε θα σου έρθει η πρώτη σου περίοδος, είμαι εδώ για να σου πω ποια σημάδια πρέπει να προσέξεις. Εξάλλου, όσο και να σου φαίνεται ένας τρομερός απρόσμενος επισκέπτης, η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές (αν όχι όλες) προειδοποιεί πριν έρθει.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για first period

Τα περισσότερα κορίτσια την καλοδέχονται κάπου ανάμεσα στα 11 με 16 χρόνια - εμένα βιάστηκε πολύ, αλλά δε στο εύχομαι πάντως.

Μπορεί να έχεις ακούσει αρκετούς μύθους σχετικά με την περίοδο, από φίλες, φίλες φίλων, συγγενείς, τη μαμά σου. Δε σημαίνει πάντως ότι όλες βιώνουμε αυτό το γεγονός με τον ίδιο τρόπο και την ίδια cool/άνετη ή φρικαρισμένη στάση. 

Ποια είναι τα σημάδια που σου στέλνει η περίοδος για να σε προετοιμάσει; Ε αυτά!

1. Μεγαλώνει το στήθος σου. Αυτό είναι και το κυριότερο σημάδι ότι η περίοδος όπου να ναι ε-ε-ε-έρχεται και μάλιστα γύρω στα 2-3 χρόνια αφού διαμορφωθεί το στήθος σου. Θα δεις ότι θα νιώθεις εσωτερικούς πόνους, σαν τραβήγματα - δεν είναι όμως κάτι που θα έπρεπε να σε ανησυχεί, απλά αλλάζει το σώμα σου. Μην περιμένεις πάντως να δεις δηλαδή την πρώτη κόκκινη σταγόνα μόλις αγοράσεις και το πρώτο σου σουτιέν. Είσαι σε καλό δρόμο να ξέρεις.

2. Υπάρχει τριχοφυία (και εκεί κάτω και γενικότερα). Άλλο ένα σημάδι που λέει πολλά, επαναλαμβάνω ότι κι εδώ είμαστε σε καλό δρόμο. Θα χρειαστεί να επιλέξεις μια μέθοδο αποτρίχωσης για πόδια, χέρια κι αν είσαι άτυχη ακόμη και στο πρόσωπο.

3. Παράγονται υγρά στον κόλπο σου (συνήθως λευκά). Πότε θα συμβεί αυτό; Γύρω στους 6-12 μήνες πριν την περίοδο. Αν περίμενες ότι θα σου έλεγα να εξετάζεις προσεκτικά τα εσώρουχα σου πριν τα ρίξεις αποφασιστικά στα άπλυτα, αχ πόσο δίκιο είχες. Ναι αυτό θα σου πω.

4. Προσεγγίζεις επικίνδυνα την ηλικία που αδιαθέτησε και η μαμά σου. Φυσικά και έχει σχέση το ένα με το άλλο, μη σου κάνει εντύπωση. Κάποια μικρή απόκλιση θα υπάρξει, αλλά μικρή! Σε περίπτωση που έχεις μεγαλύτερες αδερφές μπορείς να το διασταυρώσεις και μ' εκείνες.

5. Ιδρώνεις περισσότερο. Η' ιδρώνεις αδικαιολόγητα. Ειδικά στους ώμους. Σου έδωσα τη λύση εδώ, μην αγχώνεσαι, είναι εντελώς φυσιολογικό.

6. Νιώθεις πεσμένη. Χωρίς λόγο και αιτία, νιώθεις λυπημένη, εκνευρίζεσαι εύκολα, δεν έχεις διάθεση ... για όλα φταίει αυτή!

7. Ακμή, αυτή η άλλη. Όσο περιμένεις την περίοδο, το σώμα σου θα περάσει από διάφορες αλλαγές. Μία από αυτές δυστυχώς είναι και η έντονη ακμή, που έχει κι αυτή μια κληρονομική βάση.