Κάθε φορά που κάνεις αποτρίχωση στο μπικίνι σου με κερί νιώθεις πως επισκέπτεσαι τον Άδη, τον Θεό του Κάτω Κόσμου, αλλά αμέσως μετά βρίσκεσαι στον παράδεισο και νιώθεις μια Θεά. Κράτα αυτή την αίσθηση μέχρι την ώρα της επόμενης επίσκεψης και απόλαυσε τα οφέλη μιας άτριχης και απαλής ευαίσθητης περιοχής.

1. Μην το παρακάνεις με το ζεστό νερό

Θες να κάνεις ένα καυτό χαλαρωτικό μπάνιο και να ξαπλώσεις, αλλά πίστεψες μας. Είναι το τελευταίο που θες. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα ερεθίσουν το δέρμα σου και θα προκαλέσουν κοκκινίλες και φαγούρα. Προτίμησε χλιαρό νερό μέχρι να περάσει το πρώτο –δύσκολο- εικοσιτετράωρο και να κλείσουν οι πόροι σου.

2. Κάνε απολέπιση & ενυδάτωσε

Είναι 2 πολύ βασικά βήματα που πρέπει να κάνεις άσχετα με την αποτρίχωση. Απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και αποφεύγεις τις τρίχες που «γυρνάνε» ενώ κάνει πιο εύκολη την επόμενη φορά που θα πας για αποτρίχωση.

3. Μην χρησιμοποιήσεις ξυραφάκι

Θα μεσολαβήσουν κάποιες εβδομάδες μέχρι το επόμενο βασανιστικό ραντεβού και είναι λογικό (και επιθυμητό) να βγουν μερικές μικρές τριχούλες εδώ και εκεί. Πέτα το ξυραφάκι και κάνε υπομονή. Το ξυράφι θα σκληρύνει τις τρίχες σου και θα το καταλάβεις διπλά στο επόμενο «κερί».

 

4. Βάλε καταπραϋντικές κρέμας

Κοκκινίλα, ελαφρύ πρήξιμο και ευαισθησία είναι οι αναμενόμενες «παρενέργειες» μετά την αποτρίχωση με κερί. Λίγο τζελ αλόης θα ενυδατώσει την περιοχή και θα την προφυλάξει από τους τραυματισμούς.

 

5. Απόφυγε τα αγγίγματα

Σίγουρα στο είπε και η αισθητικός σου. Αποχή από το σεξ για λίγες ώρες, αλλά και από τα απλά –δικά σου- αγγίγματα. Το δέρμα σου είναι μεταξένιο, αλλά όταν το αγγίζεις μεταφέρεις μικρόβια και δεν θες να το διακινδυνέψεις.

6 Σταθερά ραντεβού

Ακολούθησε το πρόγραμμα και μείνε σταθερή στα ραντεβού σου με την αισθητικό. Με τον καιρό η τριχοφυΐα σου θα ατονήσει και θα πονάς λιγότερο!

 

7. Μην πας γυμναστήριο

Ιδρώτας και τριβή είναι πολύ κακός συνδυασμός για μια ερεθισμένη περιοχή. Απέφυγε την επίσκεψη στο γυμναστήριο έσω για μια μόνο μέρα..

8. Άσε το δέρμα σου να αναπνεύσει

Το οποίο σημαίνει: Πάρε άνετα και βαμβακερά εσώρουχα και απόφυγε τα πολύ στενά ρούχα. Τουλάχιστον μέχρι να υποχωρήσει ο ερεθισμός είναι καλύτερα να μείνεις στις φόρμες και τα φορέματα.