Αυτές οι φράσεις σαν και το ''You only live once'' ή το ''Seize the day'' μπορεί να ακούγονται τόσο πολύ πλέον που να χάνουν και το νόημα τους αλλά αν το καλοσκεφτείς, αποτελούν μια καλή έμπνευση ώστε να ζεις ξεχωριστά την κάθε σου μέρα. Για όλους εσάς τώρα που ακόμη δεν έχετε πιάσει το νόημα του YOLO, απλά το προσπερνάω για να σας δώσω 6 καλούς λόγους - όχι μόνο να το ψάξετε - αλλά και να το κάνετε μότο ζωής. 

1. Ο αυθορμητισμός είναι καλό πράγμα. Φυσικά δεν μπορείς να ζεις αυθόρμητα την κάθε σου μέρα, αλλά λίγη δράση εκτός προγράμματος δε βλάπτει. Ένα control freak σαν και μένα δε θα μπορούσε να μην επιδιώκει τον έλεγχο κάθε κίνησης μέσα στη μέρα, αλλά το να ζεις και λίγο αυθόρμητα σου δίνει μια διαφορετική ενέργεια και σε χαλαρώνει από τα πρέπει και το αυστηρό πρόγραμμα της ημέρας. Το να κάνεις λοιπόν κάτι διαφορετικό - τρελό - εκτός ρουτίνας, θα σου δώσει άλλη όρεξη να συνεχίσεις τη μέρα σου!

2. Να ενδώσεις στους πειρασμούς, που και που κάνουν καλό. Κάνεις δίαιτα, προσέχεις τι τρως και τι πίνεις, γυμνάζεσαι/τρέχεις/περπατάς πολύ, μην είσαι όμως διαρκώς αυστηρή με τον εαυτό σου. Κι αν φας ένα cupcake μια στο τόσο ας πούμε, τι έγινε; Δεν μπορείς συνεχώς να σου απαγορεύεις αυτά τα μικρά πράγματα που θα σε κάνουν χαρούμενη επειδή θα σου δώσουν και μερικές θερμίδες!

3. Οι αποφάσεις δεν είναι πάντα δύσκολες. Αν έχεις το YOLO σαν μότο, ένα πράγμα είναι σίγουρο, θα σταματήσεις να δίνεις τόσο μεγάλη βάση στις αποφάσεις που θα πάρεις. Δεν υποστηρίζω την απερισκεψία, αλλά επίσης είμαι κατά του να ξοδεύεις πολύ χρόνο για να πάρεις οποιαδήποτε απόφαση, από την πιο μικρή μέχρι και την πιο μεγάλη. Ξοδεύουμε ενέργεια, ώρες - πολλές ώρες! - συζητήσεων και αναλύσεων, ενώ η απόφαση βρίσκεται ουσιαστικά μέσα μας. Αν σε χαλάει τόσο πολύ ο Κωστάκης, χώρισέ τον να τελειώνουμε!

4. Μην περιμένεις άλλο την κατάλληλη μέρα/στιγμή/περίοδο. Και γενικώς μην περιμένεις για κάτι που μπορείς να το πραγματοποιήσεις τώρα ή έστω πολύ άμεσα. Έχουμε την τάση να περιμένουμε τις ιδανικές συνθήκες, αλλά αυτές οι άτιμες οι συνθήκες δε θα γίνουν ποτέ ιδανικές αν δε βάλουμε και εμείς λίγο το χεράκι μας. 

5. Ζήσε χωρίς το παραμικρό που σε στεναχωρεί. Αν σε αγχώνει η δουλειά σου ή η σχολή σου ή κάποια επιλογή σου ή οτιδήποτε - εσύ ξέρεις τι μπορεί να είναι αυτό - διόρθωσε το τώρα. Εντόπισε τι σε στεναχωρεί και τι σου χαλάει τη διάθεση, τη μέρα ή τις μέρες ή τα χρόνια και βγάλτο από τη ζωή σου. 

6. Μην αναρωτιέσαι για τίποτα. Γεμίζεις το κεφάλι σου με χίλιες δυο ερωτήσεις που δεν έχουν και κανένα απολύτως νόημα: Λες να την πείραξε αυτό που είπα, μήπως να μην στείλω αυτό το μήνυμα, να βάλω αυτό το κραγιόν ή δε μου πάει, όλο ερωτήσεις για την κάθε σου κίνηση. Μην αναρωτιέσαι άλλο, απλά κάνε αυτό που νιώθεις και αν θέλεις να πάρεις μια απάντηση για κάτι, μπορείς να τη ζητήσεις - μην αναρωτιέσαι άλλο, σου τρώει δημιουργικό χρόνο!