Τα Karavan ξεκίνησαν στην Ελλάδα, αλλά προορίζονται για να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα brand γυναικείων ρούχων, σχεδιασμένα από την 29χρονη Μαριλού Κατσώνη, που μπορούν να κάνουν κάθε γυναίκα να αισθάνεται όμορφη και ελεύθερη. Πωλούνται σε boutiques σε όλη την Ελλάδα, στην Αυστραλία και το Dubai.* To y-olo.gr συνάντησε την Μαριλού στο ατελιέ της κι εκείνη μας τα είπε όλα!


1. Μαριλού, το να ξεκινήσεις κάτι δικό σου, ειδικά σε μια τέτοια εποχή, θεωρείται από τους περισσότερους ρίσκο.  Πως πήρες την απόφαση αυτή;
Θεωρώ πως κάθε επαγγελματικό βήμα προϋποθέτει την λήψη ρίσκου ειδικά με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. Το μόνο που σκέφτηκα ήτανε, ότι εφόσον θα έπαιρνα λοιπόν το ρίσκο, θα το έπαιρνα για αυτό που αγαπάω πιο πολύ να κάνω. 

2.Ποιες δυσκολίες συνάντησες μέχρι να φτάσεις στο σημείο να δεις το πρώτο σου ρούχο;
Δεν θα έλεγα πως αντιμετώπισα ιδιαίτερες δυσκολίες, εκτός από το ότι έκανα παράλληλα δυο-τρεις δουλειές.  Έτσι, το οκτάμηνο της τελικής προετοιμασίας  για τα ρούχα,  πριν «συστηθούμε» δηλαδή στο κοινό σαν «Karavan», ήμουν ένα σωματικό ράκος. Οι ουσιαστικές δυσκολίες έρχονται μετά, γιατί έχεις να κάνεις πλέον με μια αλυσίδα εμπόρων, προμηθευτών, συνεργείων κλπ. 

 

Η φωτογραφία είναι του Θοδωρή Μανωλόπουλου

3. Είσαι μία νέα κοπέλα, χρόνια όμως στον χώρο της μόδας. Χρειάζεται ,πιστεύεις, η εμπειρία για να φτιάξει κανείς τα δικά του ρούχα; Κι αν όχι, τότε τι χρειάζεται;
Η εμπειρία είναι μακράν το καλύτερο εφόδιο – όπως άλλωστε και σε οποιαδήποτε δουλειά. Σίγουρα θα πρέπει να έχεις γνώσεις γύρω από το πατρόν και τον σχεδιασμό των ρούχων αλλά νομίζω πως κατά  τα άλλα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η αισθητική σου και η αντίληψη σου σχετικά  με το αγοραστικό κοινό που θα ήθελες να έχεις. Και γερό στομάχι. Πολύ  βασικό. 

4.Από πού εμπνέεσαι για να φτιάξεις τα ρούχα σου;
Από τους ανθρώπους που μου αρέσουν και που αποτελούν πηγή έμπνευσης για μένα, όχι μόνο στον τρόπο που σχεδιάζω, αλλά γενικά στον τρόπο που σκέφτομαι και πράττω. 

 

Η φωτογραφία είναι της Ιφιγένειας Φιλοπούλου.  Σου αρέσει αυτό το κιμονό; Stay tuned...

5. Πες μας κάποιους ανθρώπους που θαυμάζεις και σε εμπνέουν. Από σχεδιαστές μέχρι… συγγραφείς. 
Πολύ μεγάλη λίστα! Ενδεικτικά θα πω την Mara Hoffman (σχεδιάστρια), τον David Hockney (ζωγράφος), τον Tom Waits ( μουσικός), την Donna Tart (συγγραφέας). 

6. Γιατί «Karavan»;
Το όνομα «βγήκε» ακούγοντας το Planet Karavan των Black Sabbath και τι πιο ιδανικό από έναν περιπλανώμενο άνθρωπο που δεν είναι προσκολλημένος στα υλικά αγαθά και δεν σταματάει ποτέ την αναζήτηση. ‘Εναν άνθρωπο που διψάει για γνώσεις και νέες εμπειρίες.

 

Η φωτογραφία είναι του Θοδωρή Μανωλόπουλου

7.  Ως νέα επιχειρηματίας, τι θα συμβούλευες τα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με τη μόδα ή που θέλουν να κάνουν κάτι δικό τους, γενικότερα;
Όπως είπα και πριν, η δουλειά αυτή θέλει γερό στομάχι και υπομονή. Χρειάζεται να βρίσκεσαι σε εγρήγορση και συνεχή επαφή με τους ανθρώπους που συνεργάζεσαι και αρκετά σημαντικό θεωρώ πως είναι να μην σε πιάσει έπαρση. Όσο εύκολα ανεβαίνεις, ακόμα πιο εύκολα κατεβαίνεις. 


6. Πες μας για τη χειμερινή σου κολεξιόν.
Νομίζω είναι μακράν η αγαπημένη μου συλλογή μέχρι τώρα!  Έχει πολλά εμπριμέ που τα αγαπώ  ιδιαίτερα, αναφορές στα 70's, πουκαμισοφορέματα, θεόφαρδα παλτό και ζακέτες και τι άλλο... Κουκούλες! Το ήξερα ότι περιμένατε να πω μπουστάκια…

 

*Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/karavanclothingKaravan