Καλώς ή κακώς το μυαλό του κάθε ανθρώπου είναι αυτόνομο από την καρδιά και τρέχει με τις δικές του ταχύτητες. Και παρότι αυτόνομο καταφέρνει να ποτίσει την καρδιά με τις σκέψεις που το κατακλύζουν. Έτσι και στα ραντεβού. Από τη στιγμή που θα το φιξάρεις μέχρι το βράδυ που θα πας, σκέφτεσαι πως θα φερθείς, υποθέτεις τι θα κάνει ο άλλος και το μυαλό σου ήδη έχει αρχίσει σχέδια για την κοινή σας ζωή. Δεν είναι κακό να είσαι αισιόδοξη, ούτε να ονειρεύεσαι πράγματα που τα έχεις τόσο ανάγκη. Το κακό είναι που αυτά τα όνειρα και τις προοπτικές τα βασίζεις σε πράγματα που ξεκινούν από εντελώς αβάσιμα και καταλήγουν σε εσκεμμένα ψέματα προς εαυτόν και αλλήλους ναούμ.

Κι επειδή ήδη μπορεί να έχεις πληγωθεί μια φορά από το μυαλό σου που προτρέχει και σε βάζει σε πλάνες, καλό είναι να προσέξεις κάποιες σκέψεις σου αυτή τη φορά.

1.«Εγώ θα τον αλλάξω». Αυτή είναι η ατάκα που λες στις φίλες σου όταν σου λένε πως ο τύπος που θα βγεις δεν είναι για δεσμεύσεις και το μάτι του παίζει. Καλό είναι να βάζεις στόχους, αλλά το ζήτημα δεν είναι να τον αλλάξεις εσύ. Το ζήτημα είναι να πει ο ίδιος στον εαυτό του ότι θέλει. Μην πας σε τέτοια συμπεράσματα.

Δεν περνάει

2. «Μάλλον τον κομπλάρουν οι δυναμικές γυναίκες». Από πού αγοράζεις αυτοπεποίθηση κοπελιά να πάρουμε κι εμείς; Δεν θέλω να σου το χαλάσω και είναι ωραίο που το λες αυτό και το πιστεύεις, αλλά να ξέρεις ένας άντρας έχει πολλούς λόγους να μην κάνει κίνηση και τα ραντεβού σας να καταλήγουν με σκέτες καληνύχτες. Σε αυτούς τους λόγους ΔΕΝ είναι ο φόβος του για τις δυναμικές γυναίκες.

Δεν περνάει

3. «Μόλις βγήκα από μια περίεργη σχέση. Εγώ τον χώρισα, γιατί με πίεζε με τις δεσμεύσεις». Οκ, οφείλω να το παραδεχτώ αυτό είναι ένα ψέμα που ίσως αποδειχθεί χρήσιμο και κίνηση-ματ ώστε ο φιλαράκος σου να πέσει στα δίχτυα σου. Οπότε από εμένα παίρνεις την έγκριση να το ξαναπείς. Κι ας ξέρουμε ότι σερνόσουν στο πάτωμα για να μη σε αφήσει. Μεταξύ μας πάντα.

Περνάει

4. «Στη δουλειά μου έχω μια πολύ υπεύθυνη θέση και μια ομάδα 7 ατόμων που τους δίνω διαταγές». Μπορεί και αυτό το ψέμα να αποδειχθεί ευεργετικό εκείνη τη στιγμή, αλλά όταν ανακαλύψει ότι σε άγει και σε φέρει η διευθύντρια σου ή ότι της πηγαίνεις τον καφέ και το κρουασάν κάθε πρωί τι θα του πεις; Ότι η καφετιέρα είναι υφιστάμενος σου και πάντα στέκεται σούζα μπροστά σου;

50-50

5. «Γενικά αποφεύγω τα mainstream. Δηλαδή δεν μου αρέσει ο χολιγουντιανός κινηματογράφος. Τρελαίνομαι για τους Γάλλους και τους Ασιάτες σκηνοθέτες». Καλή η προσπάθεια να το παίξεις εναλλακτίκ και πολύ ψαγμένη τύπισσα αλλά χωρίς αντίκρυσμα. Γιατί ή που ο γκόμενος θα είναι σκυλάς και άσχετος οπότε δεν θα εντυπωσιαστεί, ίσως και να την κοπανήσει, ή που θα είναι όντως ψαγμένος και θα σου πετάξει κανένα Τζαφάρ Παναχί και θα νομίζεις ότι σε έβρισε. Άσε που εναλλακτικό με τσάντα Burberry και παπούτσι  Prada δεν συνάδουν ιδιαίτερα.

Περνάει ξυστά