Το να χάσεις κιλά, δεν σημαίνει πως πρέπει να λυσσάξεις από την πείνα, να εξοντωθείς στη γυμναστική και να προσέχεις μέχρι και την κάθε μπουκιά. Με μερικά απλά και ... τεμπέλικα βήματα μπορείς να χάσεις 4-5  κιλάκια, χωρίς να ταλαιπωρηθείς πολύ. Ποια είναι αυτά τα μυστικά;

1. Προγραμμάτισε τα γεύματά σου

Με τον σωστό προγραμματισμό, θα αποφύγεις να παραγγέλνεις από έξω, να τσιμπολογάς και να τρως «άχρηστες» θερμίδες. Πάρε το τάπερ σου στη δουλειά, βάλε ένα μήλο στην τσάντα σου όταν πας στη σχολή και μαγείρεψε από την προηγούμενη μέρα για την επόμενη, γιατί μπορεί να μην προλάβεις τότε και να αναγκαστείς να φας απέξω. Δες εδώ συμβουλές για αδυνάτισμα που σου προτείνουν τα μοντέλα.

2. Φάε σε μικρότερο πιάτο

Φάε ότι θέλεις, όπως το θέλεις -εντάξει, μην το παρακάνεις- αλλά βάλτο σε μικρότερο πιάτο. Έτσι,  θα φας όσο πραγματικά θέλεις και θα αποφύγεις να τρως απλά για να αδειάσεις το πιάτο σου. Έτσι, μπορεί και να γλυτώσεις μέχρι και 300 θερμίδες ανά γεύμα! Δες εδώ πως θα γλυτώσεις 100 θερμίδες από 15 τροφές.

3. Πιες ένα ποτάκι, OXI τρία

Αυτό μπορεί να το κάνει η καθεμία και δεν σηκώνω κουβέντα! Βγαίνεις για ποτό, δεν χρειάζεται να πιεις τον Βόσπορο για να περάσεις καλά. Με ένα ποτάκι, ούτε υπερβολικές θερμίδες θα πάρεις, ούτε θα κάνεις κακό στον οργανισμό σου. Εάν διψάς, πριν ξεκινήσεις το ποτό στο μπαράκι, πιες το νερό που σου προσφέρουν, και όχι το ποτό σου.

4. Προτίμησε αγνά προϊόντα, πολύ νερό, περισσότερες πρωτεΐνες, λιγότερο σιτάρι και αλεύρι, ελαιόλαδο

Ελα αφού ξέρεις τί πρέπει να τρως..Ψητά και όχι τηγανιτά, σαλάτες, άπαχο γιαούρτι, φρούτα, γλυκά με μέτρο. Τα περισσότερα τα ξέρεις ήδη, αλλά επειδή είσαι τεμπέλα δεν τα κάνεις. Δεν σου λέω να τα εφαρμόσεις κατά γράμμα, αλλά δύο από δέκα που σου είπα να κάνεις, θα δεις αποτέλεσμα. Επίσης, δες εδώ πως μια αθώα σαλάτα, μπορεί να είναι θερμιδική βόμβα!

5. Φάε σνακ αλλά πρόσεξε τις θερμίδες

Και όταν λέω σνακ, δεν εννοώ ζαμπονοτυρόπιτες και σοκολάτες. Προτίμησε παστέλι, μπάρα δημητριακών, φρούτα, λίγη μαύρη σοκολάτα. Θα σε «κρατήσουν» από το να φας ένα πολύ και παχυντικό μεσημεριανό και βραδινό. Δες εδώ ποιες τροφές δεν έχουν σχεδόν καθόλου θερμίδες.

6. Φάε καυτερά (κάνουν τον μεταβολισμό να δουλεύει πιο γρήγορα)

Αν αντέχεις τα καυτερά, δοκίμασε να βάλεις λίγο πιπέρι καγιέν στο φαγητό που μαγειρεύεις ή λίγο μπούκοβο. Έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την επιθυμία για κατανάλωση λιπαρών τροφών, αλατιού και ζάχαρης. Και φυσικά, από το πολύ καυτερό, θα πιεις πολύ νερό άρα θα φουσκώσεις, άρα θα φας λιγότερο, άρα θα αδυνατίσεις!

7. Σερβιρίσου σε μαύρο πιάτο


Έρευνα εδειξε ότι η μεγάλη χρωματική αντίθεση ανάμεσα στο πιάτο και το φαγητό θα σε κάνει να τρώς λιγότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή το μέγεθος της μερίδας φαίνεται μεγαλύτερο, λόγω της χρωματικής αντίθεσης, ανεξάρτητα από το μέγεθος του πιάτου. 

8. Διάλεξε περπάτημα και ποδήλατο

Ναι, το ξέρω δεν θέλεις να πας γυμναστήριο και σιχαίνεσαι τη γυμναστική. Πολύ κακώς, αλλά τι να σε κάνω! Θέλεις να μάθεις πως θα ξεγελάσεις τον εαυτό σου και θα πας; Δες εδώ! Παρόλα αυτά, το περπάτημα και το ποδήλατο, μπορείς να το κάνεις γιατί είναι πιο πολύ ευχαρίστηση, παρά γυμναστική. Μισή ωρίτσα την ημέρα, και θα δεις αποτέλεσμα! Δες εδώ πέντε λόγους που πρέπει να αγοράσεις ποδήλατο.