Τα μοντέλα που αποφεύγουν (και δεν ξέρω πώς το κάνουν) λιπαρά και αναψυκτικά και όλα αυτά τα λαχταριστά προϊόντα, κάτι θα ξέρουν. Πάρε για απόδειξη το σχεδόν τέλειο κορμί τους. Όχι, δε σου λέω να βάλεις στόχο να γίνεις σαν κι αυτές, ούτε να σου γίνει εμμονή. Μπορείς όμως να εφαρμόσεις όσα περισσότερα μπορείς από τα παρακάτω:

(Εγώ εφαρμόζω με μεγάλη επιτυχία το Νο7 πάντως!)

1. Νερό, πολύ νερό, κι άλλο νερό. Δεν έχεις δει τόσα μοντέλα στις εβδομάδες μόδας να κυκλοφορούν μ' ένα μπουκάλι νερό στο χέρι; Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι αρκετά σημαντική τόσο για την υγεία σου όσο και για την απώλεια βάρους. Ξεφορτώσου τις τοξίνες με νερό, θα φανεί και στο δέρμα σου, θα το δεις.

2. Συχνά και μικρά γεύματα. Από το να τρως μεγάλες ποσότητες, συχνά πολύ μεγαλύτερες κι από αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός σου, παίρνεις κιλά καθώς δεν εκτιμάς σωστά την πείνα σου και τις ανάγκες σου για τροφή. Πέρα από αυτό, τα συχνά και οργανωμένα γεύματα βοηθούν το μεταβολισμό σου. Αν πίστεψες το ότι να είσαι νηστική όλη μέρα είναι η λύση, έκανες λάθος.

3. Χυμοί και φρούτα αντί για λιπαρές τροφές. Βάλε στη διατροφή σου χυμούς, φρούτα και λαχανικά, τουλάχιστον για τα μισά από τα συχνά γεύματα της πρότασης 2. Και μήπως να δοκίμαζες κανένα smoothie αντί για τον 8ο καφέ μέσα στη μέρα;

4. Να τρως κρέας, αλλά χωρίς υπερβολές. Ο οργανισμός σου έχει ίσες ανάγκες τόσο για κρέας, όσο και για όσπρια. Μη σου πω ότι για τα όσπρια, μπορείς να τα επαναλάβεις αρκετές φορές μέσα στη βδομάδα.

5. Πες όχι σε αναψυκτικά διαίτης και την τσίχλα χωρίς ζάχαρη. Περιέχουν πολλά συντηρητικά προκειμένου να έχουν ωραία γεύση και δε σε γλιτώνουν ιδιαίτερα από το να κερδίσεις βάρος, μιας και θα σε κάνουν να δείχνεις πρησμένη.

6. Τα λαχανικά, θα κάνουν εκτός των άλλων, το δέρμα σου να δείχνει πιο υγιές. Πες γειά στην ακμή, στα αφηδατωμένο δέρμα και στην ξηροδερμία.

7. Καλός ύπνος. Το να κοιμάσαι 2-3 ώρες καθημερινά πέρα από την κούραση, σε κάνει να τρως για να αναπληρώσεις τη χαμένη ενέργεια. Κοιμήσου καλά και γλίτωσε κιλά.