Υπάρχει μια αξιωματική αρχή που διέπει τις κοινωνίες όμως δεν είναι τόσο γνωστή και κατανοητή στον κάθε άνθρωπο. Αυτό που για μας είναι δεδομένο, για κάποιον άλλον δεν είναι. Αυτό που εμείς το θεωρούμε έτσι, άλλος το θεωρεί αλλιώς. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις σχέσεις. Η γυναίκα, εσύ εν προκειμένω την βλέπεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο και θέλεις να εξελίσσεται και να προχωράει με τους δικούς σου κανόνες. Είναι όμως οι δικοί σου κανόνες οι σωστοί; Αν ρωτήσουμε τον σύντροφο σου τότε θα εκπλαγείς πολύ με την ορθότητα ή μη των σκέψεων σου. 

Στην περίπτωση της απιστίας για παράδειγμα, εσύ έχεις διευρύνει την εφαρμογή της έννοιας και λειτουργείς για κάθε εκδοχή με τον ίδιο τρόπο. Εννοείται πως είναι λάθος. Γιατί αυτό που εσύ θεωρείς απιστία, για τον φίλο σου δεν είναι τίποτα. Όπως λέει και το κλασσικο "μπορεί να έκανα σεξ μαζί της, αλλά εσένα σκεφτόμουν". Αρχίζω να απαριθμίζω.

1. Τα like που μοιράζει αβέρτα στο Facebook και τα κομπλιμέντα. "Είδες που της έκανε like;" λες στην φίλη σου έτοιμη να κλάψεις. "Κοίτα ο αλήτης πόσο απροκάλυπτα το κάνει..." λες από μέσα σου όταν το βλέπεις. "Δεν με αγαπάς πια" λες στον φίλο σου με τρεμάμενα χέρια και δάκρυα στα μάτια. Η αλήθεια είναι ότι με ένα like την έχει εκθέσει στην κοινωνία και πρέπει να την παντρευτεί. Ντροπή του. Μήπως την άφησε και έγκυο; Ένα like δεν είναι τίποτα απολύτως. Ακόμα και σε μια άσχημη θα μπορούσε να το κάνει. Απλά και μόνο για να της ανεβάσει το ηθικό.

2. Φαντασιώνεται άλλες γυναίκες στο κρεβάτι. Εδώ κι αν έχεις μεγάλο λάθος. Μη σου πω ότι είναι και απαραίτητο να συμβεί αυτό. Ας είμαστε ειλικρινείς.Θα υπάρξουν φορές, μετά από μεγάλο διάστημα σχέσης, που μπορεί να τον πιάσει μια ξενέρα και να μην ερεθίζεται με την πάρτη σου. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Δεν σημαίνει ότι παύει να σε αγαπάει. Είναι απλώς μια φάση. Γι΄αυτό το να σκέφτεται τη Μόνικα Μπελούτσι ή τη Σοφία Βεργκάρα την κρίσιμη στιγμή δεν είναι κακό. 

3. Φλερτάρει. Όσο παραμένει ένας συνειδητοποιημένος τύπος που ξέρει ότι μόνο εσύ του προσφέρεις όλα όσα έχει ανάγκη εκείνη την περίοδο, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα. Κάποιοι άνδρες δεν μπορούν να αποβάλλουν από μέσα τους τον θηρευτή και φλερτάρουν για να παραμείνουν ενεργοί και να δουν αν μετράνε. Δεν πάνε παρακάτω. Μένουν μόνον εκεί.

4. Βλέπει πορνό. Εν προκειμένω θα μπορούσα να σου κάνω ολόκληρη ανάλυση. Αλλά τα πάντα έχουν γραφτεί και ειπωθεί εδώ και εδώ.

5. Φέρεται με ευγένεια στις φίλες σου. Δεν φτάνει δηλαδή που ήθελες να τακιμιάσουν και να τα πάνε καλά, θα του την πεις κι από πάνω που είναι ευγενής; Εννοείται πως θα τους κάνει και φιλοφρονήσεις. Τι άλλο περιμένεις να πει μαζί τους; Για νύχια και eyeliner; Όχι δα. Θα γελάσει μαζί τους, θα τους δώσει και συμβουλές, θα γίνει και πικάντικος στα λόγια του. 

Γενικά αν τρελαίνεσαι με πράγματα όπως τα παραπάνω τότε μάλλον ο φίλος δίνει λαβές ή εσύ έχεις πρόβλημα. Τείνω προς το δεύτερο συνήθως!