Ξέρω ότι όταν ανεβάζεις μια φωτογραφία, το κάνεις απλά για να τη μοιραστείς με τους φίλους σου, για τον κοινωνικό χαρακτήρα του πράγματος και φυσικά όχι για να μαζέψεις άπειρα likes στο σακούλι σου. Ποιος νοιάζεται για τα likes μωρε; (Χμμμ, εγώ!). Επίσης, μιας και το έφερε η κουβέντα, πόσο σπαστικό είναι όταν έχεις 10 likes και δεν έρχεται αυτό το άτιμο το 11ο, ώστε να γίνουν όλα οργανωμένα και σωστά στο προφίλ σου. Αν τυχόν ποτέ - λέμε αν - θελήσεις να μαζέψεις πολλά likes, σου έχω μερικούς τρόπους για να το πετύχεις.

1. Pic Stitch. Για σένα με το I-phone λεώ, γιατί η εφαρμογή σνομπάρει τα Android. Μ' αυτή την εφαρμογή, λοιπόν, οι φίλοι σου θα γλιτώσουν το βομβαρδισμό από φωτογραφίες που κάνεις συνήθως γιατί πέρα από το γεγονός ότι τους κουράζεις, προκαλείται και κάτι άλλο - θα στο πω επιστημονικά - διάσπαση των likes. Α και αποκτάς την εφαρμογή χωρίς κανένα κόστος!

2. Afterlight. Με ένα μικρό κόστος - ίσως και κάτω από 1 ευρώ - έχεις 74 φίλτρα και 128 πλαίσια για τις φωτογραφίες σου. Λίγο το χεις; Επίσης, οι φωτογραφίες θα χωρέσουν ό,τι και να γίνει, χωρίς να αναγκαστείς να επιλέξεις κάποιο έγχρωμο περιθώριο.

3. Studio. Μ' αυτή την εφαρμογή περισσότερο δημιουργείς, παρά διορθώνεις. Προσθέτεις φράσεις, αυτοκόλλητα, ό,τι τραβάει η όρεξή σου.

4. LINE CAMERA. 1000 σφραγίδες! Δε σε βλέπω να ενθουσιάζεσαι, αλλά αν σου πω ότι θα βάλεις τον Ryn Gosling ακριβώς δίπλα σου; E τώρα αλλάζει το πράγμα!

5. VSCO Cam. Για να μην αναρωτιέσαι πια πως γίνονται τόσο τέλειες οι φωτογραφίες των φίλων σου. Με την VSCO cam, μπορείς να ελέγχεις τη θερμοκρασία των χρωμάτων, την αντίθεση και κάθε μικρή λεπτομέρεια!