Πολλές φορές παίρνουμε την απόφαση να αλλάξουμε τις κακές συνήθειές μας αλλά δεν έχουμε το σωστό πρόγραμμα με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε γρήγορα κι έτσι να τα παρατάμε.


Ειδικά την Πρωτοχρονιά, που είναι και συμβολικά μια νέα αρχή, λέμε ότι ««θα κόψουμε το τσιγάρο», θα «ξεκινήσουμε δίαιτα» και για πολλούς άλλους ευσεβείς πόθους. Μήπως, φέτος, να ξεκινήσεις με τη βοήθεια των παρακάτω applications;

1.    StickK
Ένα app που σε βοηθάει να βάλεις σε πρόγραμμα κι έπειτα να καταφέρεις τους στόχους σου. Σε βοηθάει να διαβάσεις περισσότερο, να είσαι στην ώρα σου, να χάσεις βάρος και να τρως καλύτερα. Σε βάζει σε πρόγραμμα δηλαδή!

2.    Evernote
Με το σλόγκαν «θυμήσου τα πάντα»,  η συγκεκριμένη εφαρμογή σε βοηθάει ώστε να είσαι πιο παραγωγική από ποτέ στη δουλειά σου. Μπορείς να γράψεις και να σημειώσεις σε λίστες οτιδήποτε, όπως επίσης και να βρεις κάθε έγγραφο που στον υπολογιστή σου κάνεις εκατό ώρες.

 

 

3.    43 Things
«Το να αλλάξεις τη ζωή σου είναι δύσκολο. Το να το κάνεις μόνος σου είναι ακόμα δυσκολότερο», μας λέει το εν λόγω app και μας παροτρύνει να κάνουμε μια λίστα με το τι θέλουμε να κάνουμε: να γράψουμε ένα βιβλίο, να τρεφόμαστε σωστά, να μάθουμε πορτογαλικά και η λίστα δεν τελειώνει. Μπες να δεις ό,τι θα σε βοηθήσει!

 

 

4.    GoalsOnTrack
Ακόμα πιο μεθοδικό –στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως πληρώνεις-, το GoalsOnTrack είναι πράγματι ένα εργαλείο προγραμματισμού, ένας βοηθός στο δύσκολο πρόγραμμα της ημέρας. Κοστίζει 68 δολάρια το χρόνο.

5.    Livifi
Για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, το Livifi με 5 δολάρια είναι ένα λεπτομερές εργαλείο που προσπαθεί να βελτιώσει την υγεία σου (σωματική, πνευματική, ψυχική κτλ).  Σου υπενθυμίζει αυτά που πρέπει, σε βοηθά να οριοθετήσεις τους στόχους σου και σου δείχνει την πρόοδό σου.


Ε, μετά και από αυτή τη βοήθεια, δεν έχεις καμιά δικαιολογία!