Αν μάθαινες ότι ένας άντρας απατούσε τη γυναίκα του, τι ερμηνεία θα έδινες στο γεγονός; Αυτό που θα σου έρθει στο μυαλό είναι ότι η σχέση τους δεν πήγαινε καλά ή ότι τέλος πάντων αυτός δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από εκείνη. Κι όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. To Rutgers University μας πληροφορεί ότι το 56% των ανδρών που απάτησαν τις γυναίκες τους ήταν μια χαρά μέσα στο γάμο τους. Δηλαδή αν δεν ήταν και μια χαρά, τι παραπάνω θα έκαναν; Για διάβασε τα υπόλοιπα που δεν ξέρεις για την απιστία (αθώο μου κορίτσι).

1. Οι περισσότεροι άντρες είναι ακόμη ερωτευμένοι με τις γυναίκες που απατούν. Συνήθως η απιστία έρχεται όταν η σχέση χάνει το ενδιαφέρον της, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και τα συναισθήματα εξαφανίζονται. Όταν χάνεται ο ρομαντισμός λοιπόν (που δεν τον αναζητούν μόνο οι γυναίκες, αλλά και οι άντρες) είναι πολύ πιο εύκολο να απιστήσει ο άλλος.

2. Οι άντρες συνήθως απατούν με γυναίκες που γνωρίζουν ήδη. Δε θα προτιμήσουν δηλαδή μια άκυρη κοπέλα σ' ένα μπαρ, αλλά κάποια που ξέρουν από παλιά. Πάνω από το 60% τέτοιων παράλληλων σχέσεων ξεκινούν στο χώρο εργασίας, μιας και εκεί περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους.

3. Οι άντρες απατούν για να σώσουν τη σχέση τους. Άλλη μπούρδα από εκεί. Αν είναι να την σώσεις έτσι, δεν πειράζει, μην μπεις στον κόπο. Περιμένουν δηλαδή να ξεχαστούν λίγο με μια άλλη γυναίκα, αυτή να εξαφανιστεί μετά από ένα διάστημα και εκείνοι να συνεχίσουν ατάραχοι τη ζωή με την "επίσημη".

4. Σιχαίνονται τον εαυτό τους μετά την απιστία (και) οι άντρες. Αν πίστευες ότι αυτοί δε νιώθουν, έκανες λάθος. Μια χαρά νιώθουν και πεθαίνουν από τύψεις κάθε λεπτό μετά την πράξη. Νιώθουν σαν να έχουν αποτύχει ως άντρες και πολύ καλά κάνουν!

5. Οι άντρες που απατούν είναι σεξουαλικά ανανεωμένοι και με το ταίρι τους. Ο άπιστος άντρας θα βρίσκεται σε σεξουαλική υπερδιέγερση και με την κοπέλα του μιας και με αυτή νιώθει περισσότερο άνετα.

6. Οι γυναίκες απατούν το ίδιο με τους άντρες σε συχνότητα αλλά πιο ... επικίνδυνα. Έρευνες έχουν δείξει κατά καιρούς ότι άντρες και γυναίκες απατούν ακριβώς το ίδιο, δεν υπάρχει κάποιο από τα δυο φύλα που να έχει την πρώτη θέση σ' αυτό, όμως διαφέρουν αρκετά οι λόγοι που συμβαίνει αυτό. Οι γυναίκες ψάχνουν συναισθηματική κάλυψη και γι' αυτό μπορεί  να το ρίξουν ακόμη και στο ''online cheating'' που αποτελεί και πάλι μια μορφή απιστίας. 

7. Οι γυναίκες συνήθως ξέρουν πότε τις απατάει ο άντρας τους. Η εσωτερική τους άρνηση να το αποδεχτούν όμως μπορεί να τις κάνει να κλείνουν απλά τα μάτια μπροστά στην κατάσταση.