Και πες ότι σε απατάει. Πριν τον σκοτώσεις ή του ανοίξεις το κεφάλι, σκέψου τους λόγους για τους οποίους μπορεί να έκανε κάτι τέτοιο. Μακάρι να είχαμε μια κρυστάλλινη σφαίρα που να την ρωτούσαμε και να μας έλεγε τα πάντα, μέχρι να μάθουμε την αλήθεια όμως, μπορούμε απλά να κάνουμε μερικές υποθέσεις. 

Υποθέτω λοιπόν πώς όταν στο πει ή το μάθεις με κάποιο τρόπο, πρώτα θα κατηγορήσεις αυτόν (και καλά θα κάνεις) και έπειτα εσένα. Αυτό το δεύτερο, να μην το κάνεις. Λογικά το πρόβλημα δεν το έχεις εσύ, αλλά αυτός - εκτός κι αν τον κρατάς με το ζόρι μαζί σου, δεμένο με κάποιο ξόρκι. Μόνο τότε θα σου πω ''εμ τα θελες και τα παθες''. 

Μπορεί η απιστία να είναι γένους θηλυκού, αλλά έννοια σου, και τα δυο φύλα την τιμούν. Απλά οι άντρες, όταν το κάνουν, θα είναι για κάποιον από τους παρακάτω λόγους:

1. Είναι ο ωραίος (της παρέας) και έχει ευκαιρίες. Ο γοητευτικός, αυτός που περνάει και γυρνάνε όλες να τον κοιτάξουν, μέσα στη μόδα, ντυμένος σαν να ξεπήδησε από κάποιο περιοδικό. Τι τα θες, έχει πολλές ευκαιρίες για να κάνει κάτι. Δεν ψάχνεται για να απατήσει, αλλά εφόσον τον πλησιάζουν αρκετές κοπέλες, μπήκε σε πειρασμό. Δεν τον δικαιολογώ όμως, ο Ryan Gosling τι να πει δηλαδή;

2. Όλα για το σεξ. Αυτό το κλασικό που λέει δε σήμαινε τίποτα για μένα αγάπη μου,  και είναι αλήθεια. Γι' αυτούς (ενδεχομένως και για μερικές γυναίκες με αντρικό μυαλό) μπορεί να γίνει κάτι χωρίς να σημαίνει ότι νιώθουν απαραίτητα το παραμικρό για το άλλο άτομο. Δε θα στο πει για να σε ρίξει, θα στο πει επειδή απλά έτσι είναι. Περιττό να πω ότι ούτε αυτή την περίπτωση δικαιολογώ.

3. Υπάρχει μεγάλη προσφορά. Δικό μας λάθος αυτό. Οι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή κοπέλες όλο και πληθαίνουν, οπότε μ' ένα κλικ το χεις. Καμία δικαιολογία κι εδώ.

4. Θέλει εμπειρίες. Το άλλο γνωστό που λένε, ο άντρας πρέπει να έχει εμπειρίες, ενώ αν έχει τις αντίστοιχες και μια κοπέλα το πιο πιθανό είναι να κακοχαρακτηριστεί. Θέλει ρε παιδί μου να αυξήσει τις εμπειρίες του από τη μία, χωρίς να σε χάσει από την άλλη. Οπότε, λέει να τα συνδυάσει. Κακός συνδυασμός.

5. Πιστεύει ότι θα τη βγάλει καθαρή. Με λίγα λόγια, ότι δε θα σε χάσει με όποιο τρόπο κι αν το μάθεις. Άσε που μπορεί να πιστεύει ότι θα τον συγχωρέσεις. Άμα το κάνεις αυτό, απλά πες μου τον τρόπο. Και να θυμάσαι once a cheater, always a cheater. Ενδεχομένως να πέφτει έξω το ρητό στην περίπτωση σας, αλλά και πολύ μέσα.

6. Δεν είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Αυτό που ένιωθε μπορεί να του πέρασε και η απιστία να είναι απλά η αρχή του τέλους - μικρό το κακό δηλαδή.

7. Απατούν και οι φίλοι του, είναι κολλητικό. Δε σου λέω πως αν οι φίλοι του απατούν κάθε τους σχέση, πρέπει να το κάνει και αυτός. Πολύ πιθανό να είναι η εξαίρεση της παρέας, όμως εξίσου πιθανό είναι να επηρεαστεί ή να το δει σαν κάτι απλό και καθημερινό χωρίς κάποια ανηθικότητα.