Ξέρω ότι υπάρχει εκείνο το τσιτάτο που λέει "καλύτερα να μετανιώσω γι΄αυτά που έκανα παρά γι΄αυτά που δεν έκανα" όμως η περίπτωση του χωρισμού είναι από αυτές που δεν θα έπρεπε να ισχύει δεν ισχύει. Κι αυτό γιατί εκείνη τη στιγμή είναι που γινόμαστε όλοι πιο ευάλωτοι. Σε όποια πλευρά του ποταμού και να βρισκόμαστε. Όμως επειδή γι΄αυτόν που χωρίζει δεν μας καίγεται καρφί, αναφέρομαι σε αυτές που τις χωρίζουν. Σε εσένα που χωρίς λόγο και αιτία ήρθε ο φίλος σου και σου ζήτησε να διακόψετε. Όχι να κάνετε διάλειμμα σαν το Ρος με τη Ρέιτσελ. Αλλά να τελειώσετε και να πάτε παρακάτω.

Εκείνη τη στιγμή που είσαι πιο ευάλωτη από ποτέ, η στιγμή που έρχεται μετά τον χωρισμό, είναι η πιο επίφοβη για πράγματα που μπορεί να κάνεις και θα μετανιώνεις που δεν υπήρχε ένας να σε συγκρατήσει ή να σε προειδοποιήσει. Και μη μου πεις ότι είναι μύθος τα παρακάτω.

1. Πέφτεις στα γόνατα για να μην χωρίσετε. Παρακαλείς, ικετεύεις, κλαις, σου τρέχουν δάκρυα και μύξες. Σήκω πάνω κοπέλα μου. Δείξε λίγη περηφάνια. Αφού είναι ανένδοτος μην το πιέζεις. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον κάνεις να σε σιχαθεί. Καλά θα κάνεις να το πάρεις απόφαση ότι δεν υπάρχει γυρισμός.

2. Τον παίρνεις τηλέφωνο μες στη νύχτα. Τα βράδια είναι τα πιο δύσκολα και τα πιο επίφοβα να διαχειριστείς τις αδυναμίες σου. Ιδίως αν έχεις πιει και δυο τρία ποτηράκια. Επειδή μόνη σου δεν πρόκειται να καταφέρεις να καταπνίξεις την επιθυμία σου, να κοιμάσαι με φίλες που θα είναι εκεί να σε κρατήσουν.

3. Σεξ μετά τον χωρισμό. Δεν θα προσπαθήσω να σου κουνήσω το δάχτυλο γιατί είμαι της άποψης ότι όταν πρόκειται για σεξ όλα επιτρέπονται. Αρκεί να είναι η επιθυμία σου για σεξ. Μόνο που δεν είναι. Θες απλώς να είναι τα σώματα σας ενωμένα οπότε γι΄αυτό χρησιμοποιείς το σεξ επειδή φαντάζεσαι ότι θα τον κρατήσει. Μάλλον κάτι τέτοιο είναι προς το κακό και όχι καλό. Γενικά το Post Break Up Sex είναι ωραίο μόνο ως τραγούδι των Vaccines.

4. Κόψε τα πάρε δώσε με τους φίλους του. Στους άντρες να ξέρεις, ισχύει ότι με την κοπέλα του φίλου μας δεν γινόμαστε φίλοι. Ή γινόμαστε φίλοι με ημερομηνία λήξης. Όταν χωρίσετε οι φίλοι του θα σε δουν, θα σου μιλήσουν εγκάρδια, αλλά μην επιλέξεις να τον κρατήσεις στην ζωή σου μέσω αυτών. Στόχος είναι να πας παρακάτω.

5. Γίνεσαι διαδικτυακός του stalker. Κακώς. Πολύ κακώς. Ο ίδιος σου ο εαυτός σε κοιτάζει με λύπηση. Δεν έχεις ανάγκη από αυτό. Αν πιστεύεις ότι είσαι αδύναμη τότε τον σβήνεις από παντού και του εξηγείς και τον λόγο, για να μη σε περάσει για κομπλεξικιά. 

6. Κρατάς πράγματα του για να τον θυμάσαι. Καλές οι αναμνήσεις, αλλά σε αυτή τη φάση μετά τον χωρισμό στόχος είναι να ξεχάσεις. Οπότε άκου τι λέει ο Μητροπάνος...

...ή διάβασε τι λέει η Ηλέκτρα εδώ.

7. Μιλάς με τα χειρότερα γι΄αυτόν όπου σταθείς κι όπου βρεθείς. Πού είναι η ανωτερότητα σου; Αν αυτά που λες δεν ισχύουν και έχουν μπει στην διόγκωση του χωρισμού τότε μόνο να πέφτεις στα μάτια συγγενών και φίλων καταφέρνεις. Κόβεις κάθε συζήτηση γι΄αυτόν. Δεν τον σχολιάζεις. Σε χώρισε, πάει και τελείωσε. Στο καλό και να σου γράφει.

8. Το ρίχνεις στο φαγητό. Ιδίως στα γλυκά. Πάρτο αλλιώς. Προτίμησε κάτι πιο εποικοδομητικό. Γυμνάσου. Πάρε ένα σάκο του μπόξ και χτύπα τον αλύπητα σα να είναι αυτός.