Πριν το πάρεις απόφαση, λοιπόν, να προχωρήσεις με το αγόρι/φλερτ/αδερφή ψυχή σου, πάρε λίγο χρόνο να σκεφτείς μερικά πράγματα. Όχι πολλά, μη φανταστείς. Λίγα και βασικά. 

Το να έρθεις σε σωματική επαφή με το άτομο που σ' αρέσει (δεν εννοώ να σου πιάσει το χέρι ας πούμε), θα είναι κάτι που θα σε ενθουσιάσει και λογικό το βρίσκω. Υπάρχουν φορές όμως που αφού κάνεις κάτι, σααααν να το μετανιώνεις για χίλιους δυο λόγους. Ποιοί είναι αυτοί; Μπορεί να θεωρήσεις αργότερα ότι βιάστηκες, ότι δεν το ήθελες τόσο τελικά, ότι μπλέχτηκαν τα πράγματα μεταξύ σας, ότι δεν είχε νόημα και πόσα άλλα. Το τελευταίο όμως που θέλουμε είναι να μετανιώνεις γι' αυτό που θα κάνεις, οπότε άσε απλά την καρδιά σου να λέει και βάλε λίγο το μυαλό να στροφάρει.

1. Το κάνεις για το σωστό λόγο; Και ποιός είναι αυτός; Να το θες όσο δε περιγράφεται. Αν θέλεις να κάνεις το οτιδήποτε για να ξεπεράσεις τον πρώην σου τον Κωστάκη ή για να έχεις κάτι να λες στις φίλες σου, λέω να το ξανασκεφτείς. Σοβαρά. Επίσης, αν θέλεις μεν αλλά σε πιέζει αρκετά δε, πάλι λέω να το ξανασκεφτείς. Θα κάνεις αυτό που θέλεις, όταν θέλεις, χωρίς πίεση. Σύμφωνοι;

2. Πόσο άνετα νιώθεις μ' αυτό το άτομο; Επιπλέον, θεωρείς ότι θα σε σεβαστεί για πράγματα που δε θέλεις να κάνεις (τουλάχιστον όχι ακόμη); Έχεις άνεση να επιβάλλεις τα όρια σου ή θα ντραπείς και θα κάνεις ό,τι ευχαριστεί τον άλλο μόνο; Μπορείς να προχωρήσεις αργά (και σταθερά) σε δόσεις σε περίπτωση που δε νιώθεις καλά να κάνεις τα πάντα όλα (εγώ δεν ξέρω από αυτά) μια κι έξω. Αν νιώθεις άνετα κι όλα καλά, ε άντε τι περιμένεις;

3. Σε πειράζει αν μαθευτεί; Αν είναι να κλειστείς στο σπίτι σου κανένα μήνα μετά μόνο και μόνο επειδή θα το έχουν μάθει 5-10-15 άτομα στη σχολή, απλά κάτσε και σκέψου γιατί ντρέπεσαι γι' αυτό. Όχι ότι χρειάζεται να ξέρουν όλοι τι κάνεις, αλλά εξετάζουμε την περίπτωση όπου ο τύπος δεν κρατάει προφανώς το στόμα του κλειστό. Αν νιώθεις ντροπή, τέλος πάντων, για την πράξη ή το άτομο, πάααλι θέλει μια σκέψη παραπάνω πριν προχωρήσεις.

Αυτά από μένα!