Η ζωή είναι μεγάλη βρώμα κάποιες φορές. Αν δεν το έχεις καταλάβει, θα το καταλάβεις κάποια στιγμή εν ευθέτω χρόνω. Εγώ το αντιλήφθηκα πριν λίγες μέρες που εμφανίστηκε μπροστά μου η τύπισσα που φλερτάρω την ώρα που είχα χλαπακιάσει ένα κρουασάν και ήμουν πιο μπουκωμένος πεθαίνεις. Μου βγήκε ψίχουλο από τη μύτη και η τελευταία μου ελπίδα εξανεμίστηκε. Εσένα θα σου συμβεί σίγουρα με τον πρώην σου. Τα ίδια στέκια είχατε, κοινές παρέες αρκετές είχατε, ε όλο και κάπου θα τον πετύχεις. Και πιθανότατα θα έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Όμως όταν έρθει εκείνη η στιγμή έχεις ιδέα τι θα του πεις; Τι θα συμβεί; Αν εκείνος έχει προχωρήσει και φαίνεται στα καλύτερα του πώς θα αντιδράσεις;

Επειδή σα να σε βλέπω να γεμίζεις με ιδρώτα σου έχω έτοιμα τα 5 ψέμματα που πρέπει να του πεις ακόμα κι αν δεν πάει η συζήτηση προς τα εκεί. Για την δική σου περηφάνια και εγωισμό. Κάνε τα πρόβα ώστε να φανείς πιστευτή.

1. "Ξεκίνησα γυμναστήριο". Αυτό σημαίνει ότι τώρα που τον χώρισες ετοιμάζεσαι να χτίσεις κορμί για να ρίξεις κάτι καλύτερο από αυτόν που είχε ένα μικρό σωσίβιο. Αν θες φόρτωσε και άλλες νέες δραστηριότητες. Μια ξένη γλώσσα, κανά extreme sport ή πεζοπορία για να δείξεις ότι έχεις γεμάτη καθημερινότητα.

2. "Την άλλη βδομάδα φεύγουμε για μερικές μέρες Φλωρεντία με τον φίλο μου". Αυτό θα είναι το πρώτο ματ που θα του κάνεις. Η αλήθεια βέβαια θα είναι ότι δεν πας στη Φλωρεντία, αλλά στο Λουτράκι και τον φίλο σου πιο εύκολα θα πηγαίνατε για μανικιούρ μαζί παρά για σχέση. 

3. "Με τον φίλο μου πάμε μαζί γυμναστήριο". Φονικός συνδυασμός των δύο παραπάνω. Ένα κανονικό ρουά ματ. Σα να του λες ότι είναι αγύμναστος και ότι σε κρατούσε πίσω με τις ατασθαλίες που κάνατε μαζί στο φαγητό. Kudos. Κι ας είναι η πραγματικότητα ότι γράφτηκες σε γυμναστήριο και τις τρεις πρώτες μέρες έκανες ένα μισάωρο διάδρομο και μετά δεν εμφανίστηκες ξανά. 

4. "Πήρα προαγωγή και αύξηση και σκέφτομαι να μετακομίσω σε μεγαλύτερο σπίτι". Αυτό του δείχνει ότι αποφάσισες να διεκδικείς πράγματα και να μην είσαι το προσκολλημένο τυπάκι που είχε καθίσει πάνω του. Το ρήμα σκέφτομαι είναι ιδανικό, γιατί μετά από δύο μήνες που προφανώς δεν θα έχεις μετακομίσει, θα του πεις με ευκολία ότι το μετάνιωσες.

5. "Βγαίνω με έναν τύπο. Τζέιμι Ντόρναν τον λένε". Καλά δεν θα πεις αυτό το όνομα, αλλά εφόσον δεν έχεις χρησιμοποιήσει κάποια ατάκα από τις παραπάνω μπορείς να του πεις ότι βγαίνεις με έναν πολύ εντυπωσιακό και καλοστεκούμενο οικονομικά τύπο. Κι ας κάνεις παρέα τα βράδια στην γάτα σου και στη γαβάθα με το παγωτό.