Χώρισες και δεν μπορείς ακόμα να καταλάβεις τι πήγε στραβά; Σίγουρα, κάθε σχέση είναι μοναδική και κανείς δεν ξέρει καλύτερα τι έχει συμβεί ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, εκτός από τους δυο τους,

Επειδή όμως υπάρχουν μερικά πράγματα που ο πρώην σου δεν πρόκειται να παραδεχτεί, ακόμα κι αν τον βασανίσεις, σκέψου… μήπως θα μπορούσε να σκέφτεται κάτι από αυτά;

1. «Ήθελα περισσότερο χρόνο μακριά σου»

Ήσασταν από τα ζευγάρια που τα κάνουν όλα μαζί; Είχες την απαίτηση να έρχεται μαζί σου στα μαγαζιά για να βρεις δώρο στην κολλητή σου ή να μένει στο σπίτι σου ΚΑΘΕ Σαββατοκύριακο; Μήπως άρχισες να μιλάς για συγκατοίκηση από τη δεύτερη εβδομάδα; Τέτοιου είδους συνήθειες συχνά φοβίζουν τα αγόρια. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά, όσο ενθουσιασμένη κι αν είσαι, όσο λατρεύεις την κάθε στιγμή που περνάτε μαζί, μην αρχίσεις να κάνεις συνέχεια πρόγραμμα για δύο, χωρίς να αφουγκραστείς προσεκτικά ποια είναι η δική του στάση στο θέμα. Μια σχέση είναι κάτι που αφορά εξίσου και τους δύο και εάν ο ένας νιώθει ότι είναι έρμαιο στις αποφάσεις του άλλου, αργά ή γρήγορα θα διεκδικήσει την ελευθερία του.

2. «Δεν έχω αρκετά χρήματα για να είμαι μαζί σου»

Εάν μια βραδινή έξοδος των δυο σας στοίχιζε όσο ένα δεκαπενθήμερο από το μισθό του, μην περιμένεις ποτέ να σου πει ότι αυτή ήταν η αιτία που χωρίσατε. Ένας άντρας δύσκολα θα παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα στάνταρντ που έχει μια γυναίκα για τη σχέση. Εάν όμως νιώσει ότι εκείνη αναζητά κάποιον που θα της προσφέρει ένα είδος ζωής που αυτός δεν μπορεί να ακολουθήσει, το βέβαιο είναι ότι σύντομα θα την κάνει με αργά πηδηματάκια! Εάν πραγματικά δεν είσαι διατεθειμένη να φανείς ευέλικτη ως προς το lifestyle που θέλεις να ακολουθήσεις, είναι προτιμότερο να εξηγήσεις από τα αρχικά στάδια της σχέσης τι περιμένεις από εκείνον. Με άλλα λόγια, εάν θέλεις να τρώτε κάθε βράδυ έξω, να πηγαίνετε σε ακριβά μαγαζιά και να πληρώνει πάντα εκείνος τα ποτά σου, καλό είναι να το γνωρίζει.

3. «Δεν θέλω να μείνουμε φίλοι»

Ανεξάρτητα από το ποια είναι η αιτία του χωρισμού, καλό είναι να μην το παίξεις πολύ πολιτισμένη από την αρχή. Η φράση «τουλάχιστον να μείνουμε φίλοι» είναι, κάποιες φορές, ό,τι χειρότερο μπορείς να πεις σε ένα αγόρι που μόλις σε χώρισε. Το πιθανότερο είναι ότι δεν ήθελε να γίνετε φίλοι ούτε όταν σε προσέγγισε στην αρχή της γνωριμίας σας, οπότε για ποιο λόγο τώρα θα θέλει να κάνετε παρέα. Δεν είπαμε να τον σβήσεις από το Facebook, αλλά, πραγματικά, αν είναι να συνεχίσετε να βρισκόσαστε σαν φίλοι, αυτό θα γίνει από μόνο του, δεν χρειάζεται να το… συμφωνήσετε!

4. «Δεν είχα σκοπό να χωρίσουμε»

Κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά ακόμα κι αν υπάρχει, μπορεί να κάνει λάθη στη σχέση. Ένας τσακωμός, μια διαφωνία, ακόμα και μια κοινή απόφαση που πάρθηκε εν θερμώ, δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει χωρισμό. Τουλάχιστον, όχι μετά από λίγο, όταν η ένταση καταλαγιάσει. Ωστόσο, δύσκολα ένα αγόρι θα σου πει ότι έκανε λάθος και θέλει να δώσει στη σχέση μια δεύτερη ευκαιρία, εάν εσύ δείχνεις αποφασισμένη να δεχτείς το τέλος χωρίς συζήτηση!