Σε μια παλαιότερη ανάρτηση σου είχα μιλήσει για τα πράγματα που σκέφτεται ένας άντρας για σένα και δεν στα λέει από φόβο. Όχι ένας άντρας, ο φίλος σου. Ο φόβος όχι με την κανονική του έννοια, αλλά με την έννοια ότι αν στα πει μετά δεν θα τον γλυτώνει τίποτα. Αυτή τη φορά θα σου μιλήσω για τα πράγματα που θέλει πολλές φορές να πει για σένα σε σένα που δεν μπαίνει στον κόπο να τα εκστομίσει γιατί το θεωρεί χάσιμο χρόνου. Ότι σπαταλάει φαιά ουσία και φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Γιατί δεν κάνει τον κόπο; Γιατί ξέρει ότι δεν θα τα εκλάβεις με τον καλοπροαίρετο τρόπο που το λέει. Αντιθέτως θα του το κρατάς μανιάτικο και θα του σπάσεις τα νεύρα με την συμπεριφορά σου. Δεν θα του γκρινιάξεις. Θα προσπαθείς να επιδείξεις με κάθε τρόπο αυτό που σου ανέφερε ως ελάττωμα. 

1. Σταμάτα να διαβάζεις κουτσομπολίστικα περιοδικά διαρκώς: Ειδικά το σκηνικό κάσκα-κομμωτήριο-περιοδικό και ρόλει στο μαλλί του προκαλεί περισσότερο εμετό κι από κουνουπίδι αναμεμειγμένο με λαχανάκια Βρυξελλών.Όταν δε βάζεις καμιά Τατιάνα ή κανά Φουρθιώτη στην τηλεόραση θέλει να την σπάσει. Μαζί του θα με βρεις σε αυτό. Ιδίως όταν

2. Δεν διαβάζεις κάτι άλλο εκτός από αυτά : Αν είσαι μια τύπισσα που βρίσκεται μεταξύ Hello και ΟΚ και νεότερον ουδέν τότε έχει κάθε δικαίωμα να σου ασκήσει κριτική. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να προσπαθήσει να σε ανεβάσει επίπεδο. Το χειρότερο βιβλίο είναι καλύτερο από το πιο καλογραμμένο κουτσομπολίστικο περιοδικό.

3. Κάνε την πρώτη κίνηση : Στα έχω πει εδώ και εδώ. Αν δεν του δείξεις ξεκάθαρα ότι σου αρέσει, τόσο πιο πολύ θα το σκέφτεται. Κι όσο το σκέφτεται τόσο δεν παίζει να σε πλησιάσει.

4. Πάρε τον έλεγχο στο κρεβάτι : Αυτό είναι το μοναδικό που μπορώ να σκεφτώ που αν στο πει μετά μπορεί να αυτομουτζώνεται. Θα ήθελε να το κάνεις που και που, αλλά κάποιες φορές αν ξεκινήσει κάτι μπορεί να καταλήξει εντελώς αλλιώς από αυτό που φαντάζεσαι. Γι΄αυτό το κρατάει μέσα του. Ή για μία άλλη.

5.Σταμάτα να μιλάς 10 ώρες με τις κολλητές σου στο τηλέφωνο : Εκτός του ότι στις περισσότερες εξ αυτών θα βρίσκεται ακουστικά παρών και θα θέλει να βαρέσει τα μυαλά του στον τοίχο, τον τρώει η απορία. Τι μπορεί να λέτε τόσες ώρες που να μην έχει αναλυθεί; Τόσο δεν μιλάνε ούτε ο Πρωθυπουργός με τους Υπουργούς του μέσα στην ημέρα.