Θυμάσαι τον Γρηγόρη; Ο Γρηγόρης δεν ξεχνιέται. Ο Γρηγόρης Καπερνάρος, υπάλληλος των Goody's που ερωτεύτηκε την Στέλλα και κατέληξε παρέα με μια καντίνα. Ξέρεις εκείνος ο κοντός με τις μπούκλες. Που είχε φίλο τον Λάζαρο. Ο Γρηγόρης που λες πριν αποφασίσει να ρίξει μια μούτζα σε όλα και να μην ασχοληθεί με το γυναικείο φύλο ξανά, εκτός αν επρόκειτο για κάτι εξαιρετικό, βρέθηκε κάποτε σε μια φάση που δεν μπορούσε να σταυρώσει γκόμενα. Κάθε ραντεβού του ήταν μια κινούμενη αποτυχία. Ώσπου είπε να απευθυνθεί στην τελευταία λύση. Να ακούσει τον καπετάν Λάζαρο. Και που κατέληξε; Σε μια ακόμα μεγαλύτερη αποτυχία. Α, ρε καπετάν Λάζαρε να βράσω τις συμβουλές σου.

 
Για να μην γίνεις κι εσύ ένας θηλυκός Γρηγόρης, αυτή δηλαδή που βρίσκει τα ραντεβού, κάνει άντρες να βγουν μαζί της, αλλά στο τέλος τρώει παγωτό και βλέπει το Notebook μην ακούσεις ποτέ τον δικό σου Λάζαρο. Κοινώς, μην εφαρμόσεις ποτέ τις συμβουλές που θα σου δώσουν οι φίλες. Γιατί κάθε ραντεβού είναι και μια άλλη περίπτωση.
 
1. "Παίξτο και λιγάκι αδιάφορη". Αρχικώς ποιος ακούει ακόμα Κοκκίνου; Α, ναι εγώ. Σόρι κιόλας, άλλα άμα το παίξεις αδιάφορη πως θα ξέρει ότι ενδιαφέρεσαι; Κι αν ο τύπος σε γουστάρει ήδη και δεν τον νοιάζει ότι και να κάνεις γιατί να του βάλεις τρικλοποδιά στα σχέδια; Σοβαρέψου κοπελιά.
 
2. "Το σεξ από το πρώτο ραντεβού είναι ντροπή. Είσαι εύκολη". Ναι οκ και μένα δεν μου αρέσουν οι πατάτες τηγανιτές. Ε, μόνο εσύ θα λες χαζομάρες. Παιδί είμαι κι εγώ. Ζηλεύω. (Συγγνώμη πατατούλες). Λοιπόν, άμα σου βγει να ενδώσεις από πρώτο ραντεβού μην το σκεφτείς. Δεν θα είσαι εύκολη. Θα είσαι παθιασμένη. 
 
3. "Ό,τι σου πει να πιστέψεις το αντίθετο". Κι άντε πες ότι το έκανες. Θα παίξει κάποιο ρόλο; Αν σου πει κάποιο ψέμα το κάνει για να σε εντυπωσιάσει κι επειδή σε θέλει. Άλλωστε το πριν του δεν έχει καμία σχέση με σένα.
 
4. "Μην κάνεις τίποτα. Περίμενε από αυτόν να κάνει κίνηση". Κι αν εκείνος πέρασε μια μακρά περίοδο ξηρασίας και είναι διστακτικός και ίσως φοβισμένος να το κάνει, τι θα συμβεί; Θα είστε σε φάση αναμονής όλο το βράδυ; 

5. "Πες του ότι δεν ψάχνεις για σχέση". Κοίτα μεταξύ μας αυτό θα τον τρέλαινε. Αλλά για πόσο νομίζεις; Για ένα δίμηνο και μετά θα έψαχνε για σχέση. Οπότε μην σκέφτεσαι a priori πως θα κάτσει η φάση. Μπορεί να βγει το ένα, μπορεί το άλλο.