Ως εδώ ήταν. Από δω και μπρος τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Στα είπαμε μία, στα είπαμε δύο...Ε, η τρίτη θα είναι και φαρμακερή και συνολική. Αφού πιάσαμε τα do & don't της πλευράς του, της δικής σου πλευράς και... της πλευράς των φίλων σου, τώρα ήρθε η στιγμή να τα βάλουμε όλα κάτω και να διορθώσουμε την κατάσταση.

Ραντεβού αυτοί οι δυνάστες. Σε τρώνε διαρκώς. Στο πριν, στο κατά την διάρκεια και στο μετά. Κι αυτό γιατί σκέφτεσαι τι θα πει ο άλλος. Γιατί προτιμάς να βάλεις σε πρώτο πλάνο τον εγωισμό, την περηφάνια, το "σιγά μην ξεφτιλιστώ", αντί να βάλεις πάνω πάνω την επιθυμία σου και το συναίσθημα σου. Το νομοθέτημα του Y-olo.gr, η τροπολογία που περιλαμβάνει όλα όσα σου έχουμε πει μαζεμένα - γιατί είμαστε θιασώτες του επανάληψη μήτηρ μαθήσεως και εμπεδώσεως θα προσθέσω - έχει τις δέκα εντολές των ραντεβού που πάνε για αλλαγή.

1. Ραντεβού ζητάει μόνο ο άντρας : Πολύ βολικό αυτό για την περίπτωση σου, αλλά το παραμύθι δεν έχει δράκο. Στο έχω ξαναπεί. Αν ο τύπος που σε θέλει - το βλέπεις ότι σε θέλει - έχει μια ντροπή και είναι λίγο ατσούμπαλος σε αυτό, τότε τι θα γίνει; Θα περιμένεις να αστράψει; Πήγαινε και ζήτα του.

2. Το να απαντάς κατευθείαν στο μήνυμα του δείχνει ζητιανιά και πείνα : Ειλικρινά αν η πρώτη σκέψη που του έρθει είναι αυτή τότε ο τύπος είναι τρόμπας και δεν αξίζει να ασχοληθείς. Εγώ σου λέω ότι αυτό που θα σκεφτεί αν του απαντήσεις γρήγορα είναι "α, με γουστάρει το μωράκι, εδώ είμαστε". 

3. "Να του στείλω μήνυμα να τον ρωτήσω πως πέρασε; Όχι ας μου στείλει αυτός" : Παρακαλείστε όπως μετατρέψετε την σκέψη σε πράξη. Σιγά μη σας πέσει η μύτη.

4. Το online dating είναι λίγο ξεπεσμός : Έτσι ακριβώς έλεγα κι εγώ. Και έβγαινα ραντεβού με τη μαμά μου και την παλάμη μου. Δυστυχώς ή ευτυχώς το ραντεβού θα ξεκινήσει από τις εφαρμογές ή τα social media. Αναπόφευκτον. Μην το αποφεύγεις. Κάνε το όπλο σου.

5. Ο πρώην της φίλης είναι εκτός διάθεσης : Λάθος, λάθος, λάθος. Έχω υπάρξει σε αυτή τη θέση. Που μου άρεσε φίλη πρώην. Το επιχείρημα της ήταν αυτό ακριβώς. Άμα η φίλη είναι οκ όλα γίνονται. Αν έχει περάσει πολύς καιρός και δεν ήταν κάτι τόσο σοβαρό η φίλη θα πρέπει να είναι οκ. Ειδάλλως γίνεται παρτάκιας.

6. Από το τρίτο ραντεβού και μετά θα τον αφήσω να απλώσει χέρι : Θες να μου πεις ότι θα σε φιλήσει και αν κάνει κίνηση θα τον δείρεις; Όχι δα. Αν δεν σου βγει μην το κάνεις. Αν σου βγει μην το εμποδίσεις.

7. Μην βγαίνεις ταυτόχρονα με πολλούς : Αντιθέτως. Αν δεν έχεις κάτι που να σε ενθουσιάζει τόσο βγες με όσους βλέπεις κάτι ενδιαφέρον.

8. Όχι τζατζίκι στο σουβλάκι : Το χειρότερο απ΄όλα. Μην σε ακούσω να το λες. Ίσα ίσα που πρέπει να δείξεις πόσο χύμα είσαι και ότι ξέρεις τι απαιτεί κάθε περίσταση. Αν δε βάλεις θα παρεξηγηθεί.

9. Αφού με φίλησε είμαστε μαζί : Δεν το σκέφτεστε όλες, αλλά κάποιες κάνετε αυτή την ταύτιση. Άμα σε φίλησε, απλώς σε φίλησε. Τίποτα περισσότερο.

10. Δεν βγαίνω με μικρότερους : Γιατί; Για έναν αριθμό; Επειδή έτυχε εσύ να είσαι 26 κι αυτός 23; Κι αν είναι πολύ ώριμο παιδί; Κι αν είναι έξυπνος και δουλευταράς, πέραν φυσικά της ομορφιάς του; Θα σε ενοχλήσει το 23; Ε, τότε να σου πει 29 να ευχαριστηθείς.