Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ λίγα εκείνα τα πράγματα τα οποία μπορούν να καταστρέψουν ολοσχερώς τις ανθρώπινες σχέσεις. Είτε ερωτικής φύσεως είτε φιλικής. Ακόμα και το ψέμα ή η απιστία εφόσον δεν είναι κατά συρροήν συγχωρούνται. Όχι αλά καρτ. Σε κάθε περίπτωση.

Ένα από αυτά τουλάχιστον ως προς τις φιλίες μεταξύ αντρών είναι όταν ο φίλος απλώνει το χέρι του σε κάτι που είναι στην περιοχή του άλλου. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν μιλάω για ιδιοκτησιακό καθεστώς πάνω στη γυναίκα. Μιλάω για αυτό που έχει ο άντρας να λειτουργεί ως ο βασιλιάς της ζούγκλας όταν πρόκειται για την κοπέλα του. Δεν την αγγίζει κανείς δεν την πειράζει κανείς.

Όταν όμως αυτός ο κανείς υπήρχε πολύ πριν από αυτήν και είναι ο κολλητός του τότε τι γίνεται; Τι κάνει; Αυτό που σε αφορά ακόμα περισσότερο είναι το τι κάνεις εσύ. Εσύ η οποία δέχτηκες το έντονο πέσιμο από τον φίλο του. Ένα πέσιμο που το πήγε σταδιακά με διάφορες μπηχτές που σου πετούσε κι εσύ δεν τους έδινες σημασία γιατί έλεγες ότι το κάνει για πλάκα.

Τώρα όμως που έγινε ό,τι έγινε τι είναι αυτό που κάνεις εσύ; Οι δρόμοι είναι δύο και γνωστή η κατάληξη.

Περίπτωση 1: Το λες στον φίλο σου. Με το που του το λες όμως ξέρεις ότι τον βάζεις στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής του. Δύο άνθρωποι που τους εμπιστεύεται τυφλά του λένε κάτι διαφορετικό και θα πρέπει να επιλέξει τον ψεύτη. Γιατί ο φίλος του σίγουρα θα του αρνηθεί τα πάντα. Δεν είναι ότι δεν σε πιστεύει. Είναι ότι πιστεύει πολύ τον φίλο του. Κι αν δεν του έχει δώσει κανείς έστω κι ένα δείγμα ως τότε, είναι πιθανό να βρεθείς στο μάτι του κυκλώνα.

Περίπτωση 2: Δεν του το λες και το κρατάς μέσα σου. Δίνεις τόπο στην οργή και σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει λόγος να χαλάσουν κάποιες ισορροπίες. Αφήνεις να συνεχιστεί κανονικά η ζωή και περιμένεις αν θα ξανακάνει κάτι σε σένα, ώστε να τον αιχμαλωτίσεις και να μην μπορεί να αμφισβητηθεί αυτό που θα πεις στον σύντροφό σου.

Τι μπορείς πραγματικά να κάνεις:

1.Ρίχνεις προειδοποιητικές βολές στον τύπο ότι αν συνεχίσει θα το πεις στον σύντροφο σου.

2. Βάζεις στο παιχνίδι έναν τρίτο παρονομαστή. Δηλαδή πιάνεις έναν άλλο από την παρέα και του εξηγείς τι έχει συμβεί ώστε να έχει το νου του.

3. Προσπαθείς να τον αιχμαλωτίσεις ή να τον φέρεις σε τέτοιο σημείο που ο σύντροφός σου θα πιστέψει εσένα.

4. Για να κάνεις το #3 μπορείς να βρεις άλλες περιπτώσεις που θα κλονίσουν λίγο την πίστη του ενός προς τον άλλον. Σίγουρα αυτός που σου την έπεσε θα έχει πει και άλλα ψεματάκια. Ασήμαντα, αλλά μπορούν να βοηθήσουν τον συλλογισμό σου.

Γενικά πάντως να ξέρεις ότι ο ρόλος του φίλου σου είναι ο πιο δύσκολος και δε θα φέρει μερίδιο ευθύνης για ό,τι γίνει. Ούτε κι εσύ βέβαια. Μόνο αυτός ο κάλπικος τύπος θα φταίει.