Η πρώτη φορά στο σεξ είναι για τους περισσότερους ένα αναγνωριστικό περπάτημα. Δεν έχεις ιδέα αν όσα έχεις φανταστεί γίνονται με την ίδια ευκολία και δεν ξέρεις αν με τον άλλον θα υπάρξει ταύτιση στις επιθυμίες και τις ανάγκες. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για την πρώτη φορά στο στοματικό σεξ. Γιατί κι εκεί ο τελικός προορισμός είναι ο οργασμός, κι εκεί χρειάζεται δεξιοτεχνία, χρειάζεται να έχεις πειραματιστεί και να γνωρίζεις την περιοχή σαν την παλάμη σου την γειτονιά σου. Επίσης τα σημεία που οφείλεις να προσέξεις στο σεξ, υπάρχουν και εν πολλοίς στο απλό στοματικό.

1.Απορία: «Ωραία, τι κάνω ακριβώς;». Τα μαύρα μεσάνυχτα υπάρχουν στο μυαλό σου καθώς βρίσκεσαι λίγο πριν την πρώτη σου φορά. Αναρωτιέσαι αν παίρνεις πρωτοβουλία ή αφήνεις τον άλλον να σε καθοδηγήσει. Φοβάσαι ότι θα είσαι άγαρμπη και θα κάνεις καμιά απότομη κίνηση.

Λύση: Αν ο παρτενέρ σου είναι έμπειρος θα αντιληφθεί την αμηχανία σου και θα σε πάει σταδιακά. Αν δεν γνωρίζει υπάρχει η τακτική να μαθαίνεις πρώτα με το χέρι και σιγά σιγά να κατευθύνεσαι προς τα εκεί. Από κει και έπειτα θα σου βγει αυτόματα.

2. Απορία: «Είναι ευχάριστο;». Σίγουρα στην πρώτη σου φορά είτε είσαι αποδέκτης είτε αυτή που το προσφέρει η ευχαρίστηση δύσκολα θα έρθει.

Λύση: Εν ευθέτω χρόνω, αφού πέσουν και οι άμυνες-ανασφάλειες σου θα δεις ότι θα υπάρξουν και φορές που θα ζητάς μόνο αυτό.

3. Απορία: «Προφυλακτικό χρειάζεται ή όχι;». Την ίδια ερώτηση είναι πιθανό να έκανες και σε αρκετές περιπτώσεις με σκέτο σεξ.

Λύση: Το ότι δεν έρχεται σε επαφή με τον κόλπο σου σημαίνει ότι προφανώς δεν θα μείνεις έγκυος, αλλά όχι κι ότι δεν θα κολλήσεις ΣΜΝ. Γιατί πολλά, της πιο ελαφριάς μορφής κυρίως, μεταδίδονται και με αυτόν τον τρόπο. Είχα φίλο που είχε κολλήσει έρπητα από στοματικό. Άρα αν δεν ξέρεις καλά τι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το στόμα σου, το προφυλακτικό απαιτείται.

safe-sex-sex

4. Απορία: «Δεν μπορώ σιχαίνομαι». Πολλές φορές για κάποιο λόγο μπορεί να σου δημιουργηθεί μια σκέψη συνώνυμη της αηδίας ως προς το μόριό του, ή να έχεις ακούσει ιστορίες που να σε αποτρέπουν.

Λύση: Καλό είναι να μοιραστείς τι νιώθεις με τον φίλο σου. Ιδίως αν αυτός είναι τόσο δοτικός και πηγαίνει με ευχαρίστηση στα υπόγεια διαμερίσματά σου. Να ξέρεις ότι σίγουρα θα είναι φρεσκοπλυμένος. Οπότε ένα πράγμα μένει να μην σου αρέσει. Η εκσπερμάτωση. Την πρώτη φορά μην περιμένεις να τελειώσει. Πες του ότι δεν είσαι έτοιμη ακόμα.

anigif_enhanced-10697-1419620716-2

5. Απορία: «Μόνο εγώ θα κάνω;». Από όσα ακούς και από πολλές ταινίες που έχεις δει νομίζεις ότι αυτό είναι μόνο δική σου υποχρέωση. Μέγα λάθος. Δεν θα δίνεις μόνο, αλλά θα παίρνεις.

Λύση: Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άντρας που δεν του αρέσει αυτό. Αν όμως πέσεις σε τέτοια περίπτωση και δεις ότι αρνείται χωρίς λόγο, τότε κάνε τον να θέλει.

6. Απορία: «Κι αν πνιγώ;» Μπορεί να ακούγεται πολύ χαζό και αφελές, αλλά έχει περάσει από το μυαλό πολλών κοριτσιών. Έτσι ή με την μορφή του φόβου ότι μπορεί να πάθει κάτι αυτή ή το μόριο του φίλου της.

Λύση: Όχι αυτή η πιθανότητα δεν παίζει. Απλώς πολλές φορές μπορεί να σου πιέσει το κεφάλι και να κρατήσεις παραπάνω το μόριο του στο στόμα σου. Εκεί αν δεις ότι δεν... τραβιέσαι και του λες να μην το κάνει.