Επειδή δυστυχώς το σεξ δεν μπορείς να το έχεις όπου και όποτε θελήσεις, το δαιμόνιο μυαλό των ανθρώπων βρήκε τον δρόμο για τα υποκατάστατα. Το sexting είναι πάντα μια προτεινόμενη λύση για να φύγει μέρος από την κάψα και την ερωτική υπερδιέγερση, να επενδυθεί κάπου και να εμφανιστεί μπροστά σου με σωματική υπόσταση στο τέλος της ημέρας. Μια προσομοίωση σεξ που έχει και ανάλογους κανόνες.

1. Η αναμονή είναι διεγερτική. Το sexting έχει κανόνες κανονικού σεξ. Όπως στο σεξ η αναμονή και οι διακοπές πάνω που ξεκινάει να ανέβει ψηλά η ηδονή, δημιουργούν μια συσσωρευμένη ένταση και αυξάνουν την ισχύ της ηδονής έτσι και εδώ.

2. Η συμμετοχή πρέπει να είναι αμοιβαία. Αυτά τα πράγματα δεν χωρούν «άπλες». Δεν μπορεί εσύ να μπαίνεις για τα καλά στο πετσί και ο άλλος να είναι μη μου άπτου και αλά καρτ sexter (δικιά μου λέξη και Anarchy in The UK ναούμ).

3. Το sexting δεν περιλαμβάνει μόνο κείμενο. Αυτό σημαίνει ότι την συνομιλία σας στο whatsapp ή το viber θα διακόπτουν φωτογραφίες σας. Εσύ θα πρέπει να βγάλεις selfie με τα εσώρουχα ή να του δείξεις σκέτα τα εσώρουχα και να του πεις «κοίτα τι δεν φοράω». Έτσι το έκανε η Amanda Peet στο Togetherness.

4. Κωδικό λεξιλόγιο. Επειδή εκεί έξω δεν ξέρεις ποιος μπορεί να σε stalk-άρει διαδικτυακά, βρείτε έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας με λέξεις που άλλα λένε και άλλα σημαίνουν. Έχει κι αυτό την φάση του. 

5. Το autocorrect έχει κλείσει σπίτια

6. Και στο sexting μπορείς να έχεις «πονοκεφάλο»

7. Μην σκοτώνεις την διάθεση. Γιατί στο sexting μπορείς να έχεις πονοκέφαλο, αλλά δεν μπορείς να έχεις περίοδο. Άρα δεν χρειάζεται να υπεισέρχεσαι σε λεπτομέρειες αηδιαστικές. Επίσης πρόσεχε στις φωτογραφίες το background. Μην είναι η λεκάνη ξερωγώ...

8. Το sexting έχει αλκοτέστ. Τουλάχιστον θα έπρεπε να είχε ώστε να μην πατιέται το send όταν βρωμοκοπάς αλκοόλ.

9. Σβήνεις αμέσως τα μηνύματα. Ιδίως αν το sexting δεν γίνεται με τον φίλο σου. Δεν υπάρχει αυτόματο delete. 

10. Το sexting είναι για κρυφό καμάρι, όχι για «ο κόσμος το 'χει τούμπανο». Είναι το ένοχο μυστικό σου και δεν το μοιράζεσαι με κανέναν. Άντε, μπορείς να το πεις σε μία κολλητή σου. Αλλά μην είναι η κουτσομπόλα. Άρα μην το πεις πουθενά.

11. Το sexting είναι υποκατάστατο. Δεν είναι σαν το σεξ. Το sexting είναι αυτό που λένε οι πολεμοχαρείς για την ειρήνη. Μια κατάσταση μεταξύ δύο σεξουαλικών επαφών.