Ολοι έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας σε συζήτηση τύπου: «Κοίτα ένας ωραίος γκόμενος. Ξανθός, με γαλάζια μάτια και μυώδης!», «Μπα, δεν είναι του τύπου μου. Εμένα μου αρέσουν οι μελαχρινοί και αυτοί που δεν είναι τόόόσο γυμνασμένοι!». 

#oppositetodemisexual

Σε κάθε άνθρωπο αρέσουν διαφορετικά στυλ, διαφορετικοί τύποι ανθρώπων. Σε άλλους οι ψηλές, σε άλλους οι γεματούλες ή με ακόμα πιο ειδικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα το χαμόγελο ή τα χέρια. Κάποιοι δίνουν σημασία στο στυλ ή στα ρούχα. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο τύπο άνδρα που σου αρέσει; Τι συμβαίνει όταν δεν έχεις νιώσει ποτέ έλξη για έναν ξένο που βλέπεις στον δρόμο ή ένα σταρ του σινεμά; Μήπως έχει πάθει κάτι περίεργο;

Όχι, φυσικά! Απλά μπορεί να είσαι demisexual. Και δεν υπάρχει τίποτα κακό στον όρο demisexuality. Μάλιστα, τώρα μπορεί να εξηγεί πολλά για τα οποία αναρωτιόσασταν περί σχέσεων και σεξ. 

Τι είναι demisexual;

 

 

Demisexual είναι κάποιος που έλκεται ερωτικά από κάποιον σε ένα δευτεροβάθμιο επίπεδο έλξης. Οι demisexuals πρέπει να έχουν αναπτύξει προηγουμένως συναισθηματικές συνδέσεις με κάποιον για να νιώσουν ερωτικά μαζί του. Με λίγα λόγια, οι demisexuals δεν δίνουν δεκάρα για την εξωτερική εμφάνιση των άλλων, γιατί πολύ απλά δεν έλκονται σεξουαλικά από αυτήν. 

Τι είναι το πρωτοβάθμιο και τι το δευτεροβάθμιο επίπεδο έλξης;

Πρωτοβάθμιο επίπεδο έλξης είναι όταν μας αρέσουν και μας ανεβάζουν ερωτικά χαρακτηριστικά του εραστή μας όπως το σώμα, το στυλ και γενικότερα, η εξωτερική εμφάνιση. Δευτεροβάθμιο επίπεδο έλξης -αυτό που έχουν μόνο οι demisexuals- είναι η βαθιά συναισθηματική σύνδεση με τον άλλον, ειδάλλως δεν υπάρχει σεξουαλική διάθεση. Εάν με άλλα λόγια, ο demisexual δεν ξέρει τον άλλον, δεν μπορεί να αισθανθεί κάποια σεξουαλική επιθυμία. 

Οι demisexuals είναι διαφορετικοί από τους asexuals;

Φυσικά. Οι asexuals δεν έχουν καθόλου σεξουαλική επιθυμία και για κανέναν. 

Πως αισθάνονται οι demisexuals για το σεξ;

 

Όπως όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι. Έτσι και οι demisexuals, απολαμβάνουν, αισθάνονται και λειτουργούν στο σεξ όπως όλοι οι άλλοι, απλά η προϋπόθεση για να κάνουν σεξ, είναι μια: να υπάρχει πνευματική ή συναισθηματική σύνδεση με τον παρτενέρ τους. Για να μην παρεξηγούμαστε, δεν έχει να κάνει με το σεξ πριν το γάμο, τη θρησκεία ή την παρθενία. Απλά, τους φαίνεται αδιανόητο και μη ευχάριστο ένα one night stand για παράδειγμα. 

Πως μπορώ να διαπιστώσω εάν είμαι demisexual;

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο τεστ για το εάν είσαι demisexual ή όχι. Υπάρχουν βέβαια κάποιες ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου για να δεις αν εμπίπτεις στη σφαίρα των demisexual. Αισθάνεσαι ότι ζεις σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος από σεξ αλλά άδειος από συναίσθημα; Οι άνθρωποι θεωρείς ότι είναι απομονωμένοι και δεν αναπτύσσουν αληθινές σχέσεις με τους συντρόφους τους; Προτιμάς να είσαι μόνη σου χωρίς παρτενέρ από το να είσαι με κάποιον που δεν έχεις κανένα συναίσθημα για αυτόν; Έχεις δει πορνό και δεν αισθάνθηκες τίποτα... εκεί κάτω; Εάν απάντησες σε όλα ναι, τότε υπάρχει περίπτωση να είσαι! Μπορείς να κάνεις και αυτό το τεστ!