Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό μόνο και μόνο στη σκέψη ότι κάποιος θα μπορούσε να απατήσει (κατά συνέπεια προδώσει/εξαπατήσει/ κοροϊδέψει) την κολλητή μου, ήταν αυτό:

Κανείς δεν απάτησε την κολλητή της Charlotte στο Sex & The City, αλλά πέρα απ' αυτή την αντίδραση, η άλλη επιλογή που θα είχα είναι μια σιδηρογροθιά. Οπότε, επιλέγω αυτή που είναι ελαφρώς πιο girly - ειδικά αν έχεις κάνει μανικιούρ πριν κουνήσεις με μίσος το δάχτυλο σου μες στη μούρη του!

Δεν ξέρω ποια είναι η πιο σωστή απόφαση όταν ανακαλύψεις ότι το αγόρι της κολλητής σου την απατάει, αλλά αν θες να βρεις την απάντηση μπορείς απλά να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση της ... Θα θελες να βρεθεί μια φίλη να στο πει ή να σε αφήσει να ζεις στο παραμύθι σου; Προσωπικά, θα θελα να το ξέρω. Και η φίλη μου θα θελα να το ξέρει. Το θέμα είναι να βρεις τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να γίνεις πιστευτή, χωρίς να την ισοπεδώσεις.

Να είσαι ειλικρινής. Μην μιλάς με υπονοούμενα και μισόλογα, πες το θέμα ως έχει. Απλά πες το. Φρόντισε να είστε κάπου μόνες σας ώστε να μπορέσει να αντιδράσει ελεύθερα, να μη νιώσει άσχημα και να επιλέξει εκείνη με ποιους και πότε θα το μοιραστεί. Μην δείξεις το θυμό σου, το θέμα είναι να την ηρεμίσεις όταν θα τον σκοτώνει ήδη 6-7 φορές στο μυαλό της. 

Προσπάθησε να έχεις κάποια απόδειξη μαζί σου, ώστε να τεκμηριώσεις τα λεγόμενα σου. Το τελευταίο που θέλουμε είναι να τα βάλει και μαζί σου. Δες ένα επεισόδιο Pretty Little Liars (είναι τελικά μια σειρά που προσφέρει γνώσεις, όχι αστεία!) και θα πάρεις μερικές ιδέες για το πως να βρεις αποδείξεις/φωτογραφίες ενόχων ή πως να τον κάνεις να ομολογήσει. 

Συζήτησε το μαζί της, βοήθησε τη να σκεφτεί αν είχε στο παρελθόν κάποια δείγματα που να μαρτυρούν ότι κάτι έτρεχε. Μήπως είχε αλλάξει η συμπεριφορά του απέναντί της; Αδιαφορούσε για τη σχέση τους; Απέφευγε να τη βλέπει; E φως φανάρι! Όταν ενώσει και εκείνη τα κομμάτια, θα αρχίσει να βλέπει πιο καθαρά την κατάσταση.

Μίλα στο αγόρι της και προσπάθησε να είσαι ήρεμη. Να θυμάσαι πως αν τον σκοτώσεις, δε θα μάθουμε ποτέ την πλευρά του. Αν θες να βγεις από τη δύσκολη θέση και να μην είσαι εσύ αυτή που θα της πει τα άσχημα νέα, μπορείς να τον πείσεις να της μιλήσει αυτός (και απλά φρόντισε να είσαι κάπου κοντά!).

Στο τέλος θα εκτιμήσει την προσπάθεια σου να την προστατέψεις και να της ανοίξεις τα μάτια. Ακόμη και αν σε κατηγορήσει για κάτι (πάνω στη στεναχώρια της) μην δώσεις βάση. Να της δείξεις πως ότι πληγώνει εκείνη, πληγώνει και σένα. Και χρέος σου είναι να της βρεις ένα αγόρι που θα τη σέβεται και θα την υπολογίζει! Καλή τύχη!