Πρώτα απ' όλα, μια σωστή φίλη δε θα έβγαινε με τον πρώην φίλης της. Είχα ανάγκη να το ξεκαθαρίσω. Βέβαια, δεν μπορούμε να ξέρουμε όλες τις πιθανές συνθήκες και περιστάσεις που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, οπότε ας μη βιαστούμε να τη στήσουμε στον τοίχο.

Ποια είναι η θέση σου όμως όταν θα βλέπεις τον πρώην σου να συνοδεύει τη φίλη σου και ουσιαστικά να κάνει μαζί της πράγματα που μέχρι πριν λίγο ή πολύ καιρό - δεν έχει σημασία - τα έκανε μαζί σου;

 

Αν δε θες να χάσεις τη φίλη σου, πρέπει να κάνεις υπομονή και να σεβαστείς την επιλογή της (αν και εκείνη θα έπρεπε να σε σεβαστεί, αλλά τέλος πάντων, συμφώνησα να το προσπεράσω).

 

Δε χρειάζεται να κάνεις υστερίες και σκηνές (ναι το ξέρω, μια κουβέντα είναι αυτό), απλά ζήτα να σε σεβαστούν και ξεκαθάρισε τη θέση σου από την αρχή. Δε νομίζω ότι θα είναι το πιο ωραίο θέαμα να τους βλέπεις να σαλιαρίζουν μπροστά σου.

Στη σπάνια  περίπτωση, που είναι από μόνοι τους διακριτικοί, τότε αξίζουν το σεβασμό και από την πλευρά σου - που σημαίνει, άσε στην άκρη τα πικρόχολα σχόλια και τις σπόντες.

Σκέψου αν σ' ενοχλεί στ' αλήθεια αυτό. Είναι απλός εγωισμός ή νιώθεις ακόμη πράγματα γι' αυτόν; Καλό θα ήταν να το συζητήσεις με τη φίλη σου και να είσαι ειλικρινής. Από τη στάση που θα κρατήσει και εκείνη, θα φανούν πολλά για τη φιλία σας (αν και είπαμε...).

 

Σκέψου όλους τους λόγους που σας έκαναν να χωρίσετε και νιώσε λίγο καλύτερα#kakioula ... Αν σε κεράτωσε ας πούμε, μπορεί εύκολα να  απατήσει  και την κολλητή σου και να τελειώσει σύντομα το love story τους. 

Μπορείς να καταλάβεις, κρίνοντας από τη δική σου εμπειρία, αν αυτή η σχέση θα κρατήσει ή αν θα βρει άδοξο τέλος μιας και ο τύπος δεν έχει αλλάξει δραματικά από τότε που τα είχε μαζί σου.

 

Να είσαι δίπλα της, είτε αποδειχτεί ο έρωτας της ζωής της είτε της κάνει ό,τι ακριβώς έκανε σε σένα (ας πρόσεχε κι αυτή!). Μη γυρίσεις να της πεις "εγώ στα λεγα" αν την παρατήσει, μην της χαλάσεις τη σχέση της αν καταλάβεις ότι ο τύπος τελικά είναι κελεπούρι.

Μπορείς να μιλήσεις στον πρώην σου - απόφυγε να έχεις μαζί σου αιχμηρά αντικείμενα. Αν υπάρχει κάτι που έχεις να λύσεις μαζί του, κάντο πριν σοβαρέψουν τα πράγματα με τη φίλη σου. Αν δε θέλει να συζητήσετε, μην τον πιέσεις.

Πέρνα χρόνο με άλλους φίλους σου, θα νιώσει ότι την πνίγεις αν δεν της δώσεις χώρο για τη νέα της σχέση.